ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Данък МПС в Пловдив скача между 10 и 40 % от 2013 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 04.10.2012Коментари (26)9331
© Plovdiv24.bg
Данък МПС в Пловдив скача от следващата година, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Той уточни, че увеличението ще е между 10 и 40 % и ще е различно за отделните категории автомобили. 

"Средствата, които община Пловдив отделя от събрания данък за поддържане на инфраструктурата, са много малко. От 9.5 млн.лв. под 1 млн. отива за това. По-голямата част от тях се пренасочват за субсидиране например на детски градини и такси за градски транспорт", поясни Тотев и се мотивира, че за да се развива добре градът ни, му трябват между 10 и 12 млн.лв. годишно за поддържане на добри пътища.

"Все пак основните "нарушители" на уличната настилка са точно автомобилите", коментира още градоначалникът. Кметът допълни, че с увеличението на налога смята, че вече ще могат да се заделят повече средства за подобряване на инфраструктурата на Пловдив.   







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Повода е малко неприятен... На улица "Звезда" 33-37 за втори път виждам намазани коли с лайно,увито във вестник. Днешната съм я снимал и ще Ви я пратя по-късно,но тя още си е там и собственика вероятно не я е видял.Може да има и други такива случаи,за кои
на 05.10.2012 г.
+1
 
 
за това става въпрос.дори и да си купиш "нова"/примерно на 15г./,стаата ще си стои пред блока и ще я обикалят всички,докато се чудят къде да паркират.а ти ще я държиш,защото "имаш спомени с нея" и данъка е нищожен.като и стане данъка 400лв.,вероятно ще прежалиш антиката и всичко свърано с нея и ще останеш с една кола.това ще реши много проблеми,но въпроса е как ще се принудят гостите от съседни общини да направят същото.аз съм съгласен да плащам по-голям данък,ако това ще ми осигури по-добри условия и повече пространство,но не съм съгласен от това да се възползват селяните,които стават все повече и не съм канил!те не плащат нищо в Пловдив,а цапат,рушат и се възползват от всички благини на града.
0
 
 
Имаш нова кола - плащаш 300 лв данък!Имаш стара 20 годишна кола, лъжеш че има катализатор - плащаш 30 лв данък!Е що да си купувам нова кола да ми одерат кожата? Овцете трябва да се стрижат!
Повода е малко неприятен... На улица "Звезда" 33-37 за втори път виждам намазани коли с лайно,увито във вестник. Днешната съм я снимал и ще Ви я пратя по-късно,но тя още си е там и собственика вероятно не я е видял.Може да има и други такива случаи,за кои
на 05.10.2012 г.
0
 
 
моето мнение е малко по-различно.господина,който казва,че годишните му плащания са повече от стойността на колата,отдавна е трябвало да освободи нас и себе си от тази барака.тя зямърсява,опасна е за движение,спомага за образуване на задръствания и заема паркомясто.данъците наистина трябва да се променят,но както е по света-на стара кола голям данък,на нова-малък.това ще реши проблемите с екологията,трафика и паркирането,а донякъде и с птп-тата.при нас на жигула данъка е 7лв.,а аз плащам 300лв. за 110 к.с.,евро4.логиката "имал си пари за нова кола-ще имаш и за данък!",вече не е вярна.трябва да има ограничения или да се строи нов етаж на града,защото сегашния вече е препълнен.второто нещо,което не ми харесва е новата вълна пришълци в града.те масово са с коли и са едни от най-счупените,подбиват пазара на труда,пращат си парите на село и пак там са регистрирани и плащат данъци.какво печели града,а и аз от тях?
0
 
 
Не се палете толкова бе...няма да го плащаме итова е! :) срам ме е че съм българин..
+1
 
 
Това е прекалено. В момента плащам 450лв. годишно за автомобил с 3 катализатора, който покрива Евро 4. В същото време всяка 30 годишна дизелова баничарка, която на магия минава технически преглед плаща по 40-50 лева. Плащам по 100лв. на месец за гараж, но на съседите дизеловия форд дето плаща 10лв. данък виси по тротоара през цялото време. А сега аз ще плащам с 40% повече, защото колата ми със сигурност ще попадне в категорията на по-мощните автомобили (215к.с.). Аман от комунизъм. Най-добре всички да караме Форд Сиера от 88-ма, да вдишваме саждите с широко отворени дробове и така да вървим към светлото бъдеще...
0
 
 
Насрахте се пак с тези 40 % .. Не стига ,че живота в БГ поскъпна с 400%, увеличавайте то май няма да останат вече хора в България, които да ви плащат данъците ..
+2
 
 
И какво сега - сложихте малко нова настилка покрай центъра и веднага ще скачат данъците с 10 до 40 процента, не ви ли е срам. Тоя данък ще имате да го взимате от хората - няма кой да ви плаща глупостите. Утре може да ви хръмне да хвърлите малко нова настилка на бул. Руски и бул. Васип Априлов и какво - още 30% ли ще ги вдигнете тия данъци. Поредната глупост в Булгаристан ! Сякаш и сега не са високи. А мога да се обзаложа, че до февруари месец новия ви асфалт ще рухне и ще стане на дупки като гледах как го слагахте. Нещастници !
+4
 
 
Вдигането на данъците в България моментално води и до спад в събираемостта им.Както и поскъпването на Гражданската отговорност намалява броя на тези дето я плащат.Повишаването на акцизите също води до спадане в събираемостта и в приходите от акцизни стоки,а се увеличават продажбите на акцизни стоки без бандероли.По-добре е поносими цени и повече хора да плащат,отколкото супер високи данъци и ниска събираемост.
+3
 
 
Регистрирам я в друга община /друга област/ но тази няма да стане. Пловдив не ми е осигурил до 40% по-високо качество на живот или до 40 % по-добро административно обслужване ..., но подхода Ви е правилен за губене на избори! Успех!
+1
 
 
Какво значи между 10 и 40%?! Десет се ядват - във Варна е даже по-висок,ама 40% по-висок данък няма да платя,ако ще чудо да стане!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: