ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Без български университети в "Топ 400" на най-добрите в света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 05.10.2012Коментари (12)3006
©
Българските университети не намериха място в "Топ 400" на най-добрите университети в света, определени от ежегодната класация "Higher Education World Reputation Rankings" на влиятелния британски вестник "Таймс".

Подредбата на най-добрите университети в света се оглавява от Калифорнийския технологичен институт в САЩ, втори и трети са британският "Оксфорд" и американският "Станфорд". Изненадващо Харвардският университет тази година изпада от "Топ 3" и е поставен на четвърта позиция.

Висшите учебни заведения в класацията преобладават за поредна година, водейки по качество на образованието. Сред десетте най-добри университета в света има седем американски. В списъка с 200 най-добри учебни заведения фигурират 76 американски университета. Нито един български университет не намери място в престижната група.

За отбелязване е силното присъствие на Китай в класацията. В Азия най-добрият университет е в Токио, който заема 27-о място. Швейцарският институт по технологии в Цюрих заема 12-о място. Пекинският университет е 46-и в света. Нито един руски университет не е класиран на някое от първите 200 места. За разлика от Русия, Близкият изток попада в списъка с първите 200 с три университета. Африка също има своето място в класация с университета в Кейптаун. От Балканите е представена само Турция, която има три университета в първите 225. Сред първите 300 университета фигурират пет турски висши учебни заведения.

За съставянето на класацията са анкетирани 16 500 водещи световни учени и експерти в различни области, анализирани са 6 милиона научни статии и 50 милиона препратки в медиите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А Вие какво сте очаквали след като една бездънно тъпа Златка е завършила Български университет и дори има диплом!!!
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
+1
 
 
Нашето више убразувание е на многу високу ниво и е много по яку от западнуто, заштото можеш да си учиш каквото ти хареса и на многу ниски цини. Аз каръм вечи фторо више и съм мн. доволен, дажи ми обищаха и асистенско място ма няма да казвам сега къде, чи да не злипоставям професура ми.
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
+1
 
 
Животът ни е поп-фолк! Абе нали не се отразява това на посещаемостта на чалготеките, на оборотите на дюнерджийниците, на количеството изпит алкохол на глава от насалението ... кво да си го слагаме ... сипете по още едно, че е петък ;) А после що хората тук имат "официални джапанки" и "официални анзуци" ... ми то освен да се прави алъш-вериш в университетите, там се и възпитава една нация, ама кой ще ти се занимава с глупости, щом не касаят горните ТРИ СТЪЛБА на нашата съвременна нация (чалга, дюнери и алкохол)
0
 
 
Не знам кои си е помислил даже че български университет може да влезе в тази класация... За съжаление картинката във висшите учебни заведения е доста трагична... В УХТ даскалката иска нови гуми за автомобила си и нов хладилник, който да е пълен; в МУ- даскала казва "идвайте ми направо на ликвидация,аз така или иначе преди това няма да ви пусна",ама как ще ни пусне при положение,че ликвидацията струва 100 лв.. А студентите и те не са китка за мирисане... не е нормално в един сериозен университет като МУ (в който до тази година имаше лимит за невзети изпити - 2) в момента да се позволява да се записва следваща година с неопределен брой изпити. На къде си тръгнала Българийо?! Положението е доста сериозно и върви към по-зле...
+1
 
 
Нормално е. Това е грешната класация. Българското образование е направено да обслужва преподавателите, а не студентите или науката и бизнеса, т. е. има социални функции, а не образователни. Поради това не бива да очакваме в тази класация да има български ВУЗ.
+1
 
 
Нищо чудно и то не само условията са мизерни /чинове за първокласници от моето детство, в ПУ/, а и подготовката е на ниско ниво. Скоро научих, че например в УХТ са приели в специалност, която се преподава на френски, студенти, които са изучавали френски като 2-ри език в гимназията. За какво ниво говорим и за какви класации. Жалко за нацията ни!!
+4
 
 
Че аз ще се учудя,ако има български университет в ТОП 4 хиляди,те за ТОП 400 ми говорят...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: