ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:22 / 06.10.2012Коментари (14)6701
© Plovdiv24.bg
Актуална снимка от инцидента
Пешеходка бе ранена при пътен инцидент в Пловдив. Вчера около 11 часа на бул."Шести септември" лек автомобил "Опел", управляван от В.С./ 43 г./ от същия град, блъснал на пешеходна пътека 24-годишна пловдивчанка.

Пострадалата е настанена в болница без опасност за живота.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Колеги, Пешеходна пътека ..... предимство на пешеходеца ......
+21
 
 
Белята си е беля без значение дали е на пешеходната пътека или не. Уврежданията са за сметка на потърпевшия, до краят на живота му. Съществува много лоша тенденция да се смята, че само шофьорът трябва да е внимателен. При управление на превозното си средство шофьорът трябва да внимава за много неща. В момента се натрапва едно схващане, че предимството на пешеходецът му дава основание за непредпазливост, често граничеща с наглост. От малък са ме учили: "Спри, огледай се и ако не идва ... премини". Предпочитам да ми бъде отнето предимството, отколкото здравето при пресичане. Може да смятате, че не съм прав, но основният ми аргумент е че пешеходец по-лесно може да спре от превозното средство. Съвсем друг е въпросът дали по централните булеварди е правилно да съществуват пешеходни пътеки извън кръстовищата, нерегулирани от пешеходни светофари. Задължително трябва да се мисли в тази насока. Увеличаването на видеокамерите е гаранция за намаляването на нарушенията
+8
 
 
E затова за жалост,и аз повечето пъти(по два и три лентовите булеварди) не спирам на пешеходна пътека,защото на три пъти ми се е случвало,аз да спра и отляво или отдясно до мен да профучат,и за малко да стане по голяма беля,и затова предпочитам и аз да не дам предимство отколкото да си иде някой човечец,затова първо се оглеждам в огледалата и ако няма някой до мен спирам,а пък колкото пъти са свирили спирачки зад мен думи нямам,а ма това не ме притеснява особено като бързат да се блъскат в мен,стига да съм сам в колата,взимам му застраховката и после да му мисли въпросния човек,когато трябва да си подновява полицата.
+6
 
 
За съжаление в Пловдив (не само) положението с пешеходните пътеки е трагично.Колкото и неправилно да звучи, ще е по-добре, ако хората просто изчакват колите и да тръгват само ако шофьора ги пусне.Това е решението за безопасността на пешеходците.Както колегата е подчертал, колкото и съвестни шофьори да има и да спират на пешеходни пътеки винаги ще има някой отзад, който ще създаде опасност за всички.В северозападния регион (най-вече Враца и Монтана) имам наблюдения, как хората спокойно си тръгват по пешеходната пътека и не се създава и грам опасност от шофьорите.
на 06.10.2012 г.
+12
 
 
Точно така става,един спира другия не спира и става още по -опасно.
+22
 
 
Прави впечетление, че дори и да имаш най-искреното желание да спреш на пешеходна пътека много трудно се получаве без да се създаде опасност за теб и пешеходеца. Почти винаги зад мен свистят спирачки и задния спира на милиметри от мен, а от дясно респективно от ляво някой профучава с 60-70 км/ч разминавайки се с пешеходеца (който ако е смел е стъпил вече на зебрата) отново на милиметри... Хора мислете, за къде бързате?!
+7
 
 
те редовно пробягват някви мангали по пътеките около Папараци. случвало ми се е по тъмно няква черна нинджа да се изтича и ти колкото и бавно да караш как да го видиш... Тук е друг случай :)
+15
 
 
Всичко е до възпитание и маниери на каране, които в случая отсъстват!
+3
 
 
Май не са се разбрали кой е с предимство.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: