ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът предлага Петър Манджуков за почетен гражданин на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 08.10.2012Коментари (16)4126
Петър Манджуков става почетен гражданин на Пловдив, предаде репортер на Plvodiv24.bg. С това предложение до ОбС на града кметът Иван Тотев изненада дори самия Манджуков по време на подписването в заседателната зала на Общината на договора за дарение на стойност 200 000 лева.

По волята на дарителя дарението е насочено към подобряване на сигурността и повишаване безопасността на гражданите на родния му град Пловдив. В Стария град са монтирани 32 камери, модернизиран е центърът за видеонаблюдение, изградена е допълнителна светодиодна светлинна сигнализация на 78 пешеходни пътеки и оборудване със звукова сигнализация на 18 пешеходни пътеки.

"В разговори със старши комисар Тодор Чонов и зам.-кмета по сигурността Александър Държиков стигнахме до идеята, че трябва да се подобри сигурността на гражданите, живеещи и посещаващи Стария град, както и да се обезопасят част  от пешеходните пътеки в града. Петър Манджуков веднага откликна на нашата молба и само за няколко месеца това стана факт", разказа градоначалникът. Той припомни, че това не е първото дарение на бизнесмена. Само преди 4 месеца отвори врати новият храм "Преображение Господне" в "Тракия", чийто основен ктитор е Манджуков. 

Тотев каза още, че той самият не познава лично по-голям дарител за града ни от Петър Манджуков и заради това го предлага за почетен гражданин на Пловдив, което предложение ще се гласува на една от предстоящите сесии на градския парламент. Градоначалникът дори сравни дарителя с Димитър Кудоглу.

"Дарението, което реших да направя беше във връзка със 70-годишния ми юбилей. То не се обвързва с никакви политически интриги, обществени поръчки и т.н. Ако дори само за малко бях усетил, че то ще се използва с други, некасаещи сигурността  и спокойствието на гражданите от моя роден град цели, веднага щях да го оттегля", наблегна в словото си самият Манджуков.

Веднага след акта на подписването в Центъра за видеонаблюдение на площад "Централен" 1 дарението беше осветено от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 09.10.2012 г.
0
 
 
Стига де, ще му мерим богатството и това, което е дал. Колко хора имат пари, но нищо не са направили? Дразни ме присъствието на бай Николай в тази снимка, но каквато ни държавата , такива ни и владиците. Манджуков финансира изцяло построяването на църквата в "Тракия". Прави добри неща за града. Ако някъде е сгафил- ето сами казвате че има ответна реакция. Да кажем " сполай" и да престанем да плюем благодетелите си, защото утре ще станат още по- малко. А политиците, дето ни крадат се увеличават.
0
 
 
След като г-н Манджуков си купи архонтската титла, сега е решил да поглези още своето "скромно" его, и срещу скромното ( за неговото богатство ) дарение от 200 000 лв, да си напазарува и званието "Почетен гражданин на Пловдив".
-1
 
 
През чепа ми е Манджуков, ама вижте на снимката как строго гледа поп Никола, дъртия пе*ал...
-2
 
 
Веднага скочиха някои с комунистическа риторика само и само да не е критичен човек към ставащото.
+2
 
 
Името на новия голям благодетел на Пловдив, установилят се с 41-години по-младата му половинка в Монте Карло, Манджуков гръмна в голям международен скандал през 2004 г. Той беше уличен в нарушаване на ембаргото, наложено над Ирак. Тогава официален американски доклад излезе информацията, че три български дружества са въоръжавали тайно режима на Саддам Хюсеин. С оръжие, продадено от Манджуков, са избити и руски войници в кървавите сражения в Абхазия. Руският президент Путин му го каза лично в очите. И отказа де се ръкува с него, когато беше в България. САЩ обявиха Петър Мандуков за персона нон грата и му отнеха визата. В Пловдив, обаче, го посрещаме с фанфари.
+1
 
 
Убеден съм,че този човек е помогнал и направил много за града ни. Но това звание "Гражданин на Пловдив" не трябва да се дава така лесно,защото споменът от Кравчовата ултратъпотия,когато предлагаше гергов за такъв,още се помни.
+1
 
 
Защо това го представят като голяма услуга за обикновенния пловдивчанин?!?!32 Камери само в Старият град???Защо не ги разположат по възлови точки от пътния трафик-нещо,за което отдавна има нужда града ни.Чисто и просто покриват зона,където знаем живеят доста и извънредно богати хора.Следователно правят го за себе си.И вероятно има от какво да се страхуват като ги знаем колко съмнителни са в бизнеса си и изобщо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: