ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заведения в Пловдив щели да фалират заради забраната за пушене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:36 / 10.10.2012Коментари (62)7342
© Plovdiv24.bg
От 23 % до 43 % е спаднал месечният оборот на заведенията в Пловдив след въвеждането на забраната за тютюнопушене на обществени места. Това каза Димитър Лукарев - председател на Aсоциацията на собствениците на заведения в Пловдив. До момента в града са затворени над 30 заведения, и то в летния период, когато работят градини, посочи той. По думите му най-потърпевши и застрашени от фалит са малките семейни заведения, тъй като по-големите имат паричен ресурс, с който да могат да компенсират загубите и да оцелеят. 

Статистиката сочи, че в Пловдив от регистрирани общо 1 172 заведения, 60 % са от семеен тип. Очакваме фалити от 30 % до 40 %, прогнозира Димитър Лукарев. Според него влияние оказва не само кризата, но и законът, който е притиснал собствениците на заведения до стената и те са принудени да затворят. 

"Проблемът е, че законът за тютюнопушенето в България се налага репресивно, каза председателят на Асоциациата на собственици на заведения в Пловдив. Ние се присъединяваме към искането за отмяна на закона и за влизане на стария за разделянето на зали за пушачи и непушачи", заяви Димитър Лукарев.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
заведенията реват ,че ще фалират заради забраната за пушене - пълни глупости, в европа как не фалират, да не говорим ,че в пъбовете в лондон,които са английските пивници ,също не се пуши и всички пушат отвън ,пред вратата и НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА, само бай ганьо си търси все оправдание, истината е, че джобовете са ни празни и затова не ходим както преди на ресторант, а тези които пушат са вече богаташите,колко ли трябва да получаваш ,за да даваш по 100-150-200 лв на месец за цигари
0
 
 
Сега пишат, че има много излишни висшисти. То не е от днес. Къде да работят, в кръчмите ли?
+4
 
 
хаха щели да фалират... като гледам са си нон стоп пълни така че... силно се съмнявам
+2
 
 
Стига сте настройвали хората с тези глупости! Ще фалират дупките, които имат 3 маси и единствените им клиенти са ученици. И кръчмите и ресторантите и дискотеките са пълни, не се пуши единствено в заведенията които нямат възможност да си отворят прозорците и мястото да мине за "навес". Никой пушач не може да ме убеди в това, че цяла зима ще си стои и ще си кади в къщи и кракът му няма да стъпи в каквото и да е заведение, защото не се пуши... тези може да ги разправяте на малки наивни дечица не на големи хора. Освен това тези които са ходили в страни, в които не се пуши на обществени места, всички спазвате закона стриктно ама там нали сте европейци, а тук ганьовци и някак си тук забраната ви се струва повече от жестока, нарушаваща страшно много правото ви на личен избор, за което зад някоя от границите ни забравяте и ставате културни европейци и дрън, дрън... Айде и да не забравите, че зимата няма да излизате от вас заради забраната, не че нещо ама пред заведенията ще е малко гъч от пушачи, да не създавате калабалък и вие :)
+7
 
 
Има толкова по-важни причини от пушенето за намаляването на оборота на заведенията. Цялата икономика е колабирала, хората нямат пари за нищо, камо ли за заведения. И не разбирам защо след като има закон трябва да се атакува!! Аз самата съм пушачка и когато ходя на кафе или на ресторант излизам отвън и пуша. Първо пуша много по-малко и второ не е толкова страшно. Като влезеш в заведението е приятно и непушачите не са длъжни да дишат нашата отрова. В цяла Европа и още много страни е така! Интересно ми е като ходите в чужбина там какво правите-не влизате в заведение или ... Има закон и той трябва да се спазва, както и другите закони разбира се!!
+1
 
 
А защо не вземем публично да бесим пушачите за назидание?! Не пуша, но и не подкрепям подобни репресивни методи. Защото днес налагат по този начин забрана за пушене, утре ще наложат забрана на друго нещо и т.н. Така не става, който си пуши, пак ще пуши. Ако някой е наистина загрижен за здравето на пушачите нека забранят производството на цигари. Другото е демагогия.
+3
 
 
Заведенията в Пловдив да си монтират модерна аспирация и проблеми няма да има!
+7
 
 
Да фалират, и без друго са прекалено много. По-малко кръчми, повече производствени предприятия - това е начинът. Повечето от хората, работещи в кръчмите хич не са учили за това, а някои са висшисти. Има нужда от производство, не от кръчми.
+4
 
 
Да затварят !! На всеки ъгъл заведение - нека оцелее само този който се справя добре. Същото е и с магазините за цигари и алкохол, обаче там никой не надава вой. Според ресторантьорите сега всички пушачи ще се затворят вкъщи и ще къдят там и няма да излизат докато не им отменят закона. Айде стига моля ви се ... ще сме най-идиотската страна ако отменим подобен закон след 4-5 месеца.
-4
 
 
Фалирайте всички до един,защото и пари давахте за да ги изберете тези некадърници.На ви сега бате Бойко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: