ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
ООН иска още две атомни електроцентрали в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 10.10.2012Коментари (26)6140
©
Още две атомни електроцентрали трябва да се построят в България. Това е ангажимент, който страната ни трябва да поеме като част от мерките срещу глобалното затопляне. Условието е записано в рамково споразумение, за което ООН препоръчва да се приеме като национална стратегия на всяка една от страните, членуващи в организацията.

Индия вече се съобрази с това изискване, останалите страни обаче изостават след инцидента в японската АЕЦ "Фукушима". Това каза шефът на Интертек Муди за България Иван Савов.

Според доклад на Световната атомна асоциация до 2030 г. трябва да се построят поне 559 АЕЦ в целия свят, които да заменят ТЕЦ-овете. Програма максимум за защита на климата обаче е бройката да достигне 1089. Целта е с атомна енергия да се компенсира голямото количество вредни емисии, които бълват централите на въглища, обясни Савов. Очаква се новоизградените АЕЦ да са различни от досегашните. При тях ще се залага на изключително високи нива на сигурност, които да издържат на все по-зачестяващите природни катаклизми като земетресения, разрушителни бури и други, обясни Савов.

В същото време новите АЕЦ ще са с по-малка мощност от строените досега, допълва той. Според стратегията на ООН всички държави трябва да въведат правилата за енергийна ефективност, като по този начин консумацията на енергия ще се намали с 30%.

Източник: в. Стандарт








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Не на вуншните фабрицации, манипулации и машинации!
+1
 
 
Безсрамници как не ги е срам да лайат народа! ООХ препорачва, но не налага изискваня. Естествено балгарските псевдо дипломати като така нареченият господин Славов, интерпретират всяка информаця както на тях им е изгодно, особено саобразено с личната финансова изгода! Да, широко се дискутират вапросите за енергиината ефективност, но не 4рез изграйдане на нови атомни централи, а 4рез енергия от вазобновяеми източници!
+5
 
 
Половината от земеделските площи в страната пустеят, а ВЕИ върху площ равняваща се на 1% от тях биха дали в пъти повече енергия от Козлодуй+Белене. Спирачката при ВЕИ е кой ще прибере гарантираната от държавата печалба. Трудно се концентрира в "наши" ръце, защото става въпрос за множество малки обекти. При АЕЦ държавните пари вложени под различни форми са доста повече, но разпределянето на печалбите се решава еднократно и е доста по-удобно за големите (задници). По-близо до майка природа, използвайки разумно техническия прогрес = по-щастлив живот + устойчиво развитие.
+7
 
 
Недай се Боже утре, други ден някъде по света ще стане нова ядрена авария и ще сложат край на ядрената енергетика по цял свят, а ние отсега ще строим нови мощности. Япония вече се отказа ( а те са много по-напред по развитие от нас ). Защо ние все се опитваме да хванем гущера за опашката не мога да разбера. И като цяло аз съм на мнение, че е по-добре да се поучаваме от грешките на другите страни, вместо ние да ги повтаряме, за да ги достигнем някой ден.
+1
 
 
бЕЛЕНЕ НЯМА ДА ИМА!!! ИЗБИЙТЕ СИ ГО ОТ ГЛАВИТЕ!!! КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ООН КВО ИСКАЛО?! ЯДРЕНИТЕ ОТПАДЪЦИ ТЕ ЛИ щЕ ГИ ПРЕРАБОТВАТ И СКЛАДИРАТ? И АФРИКА НЕ ГИ щЕ ВЕчЕ
+5
 
 
ООН ? Изцяло компрометирана организация, която не е в състояние даже да сложи на мястото му някое дребно диктаторче, което избива собствения си народ ! Айде, мерси, ама нЕма нужда разни африканци, азиатци и латиноси да ни командорят ! Да си правят АЕЦ в своите страни и да стават ядрени бунища !
+3
 
 
Ха! Защо пък не! Нали сме боклучарника на Европа, защо да не направим направо във всеки град та да има ток и за износ от ЕС!!!!!
+2
 
 
Хората в нормалните страни (като Германя) искат изцяло да спрат атомните централи и зависимостта от атомна енергя, но защо в една Булгаря това да е от значение...
+1
 
 
Браунов газ бе хора отпадачния материал е ВОДА..създаден е от българин...
-4
 
 
ами супер явно оон не е суставено само от евреи.. браво ! искам да добавя,4е спирането на "Белене" е преступление сре6ту дурйавата,които твурди обратното е много тъп и ограни4ен...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: