ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наглеци поругаха с графити разкопките на Одеона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 12.10.2012Коментари (66)18664
Вандал поруга с безмислен и тъп графит разкопките на Одеона до Форума, видя репортер на Plovdiv24.bg. Набралият вече известност "графитаджия" Билко, чийто надписи "красят" фасадите на сградите в Центъра и не само там, е решил да се подпише и върху едната стена над археологическите разкопки, разкриващи хилядолетната история на най-стария жив град в Европа. От неделя "Фарс", изрисуван на бледосин фон, посреща всички гости и туристи на Пловдив, решили да погледнат разкопките от страната на Туристическия център.

"Как може такава вандалщина, това вече е прекалено", изрази пред репортера ни възмущението си ръководителят на проекта Мая Мартинова. "Оставам без думи, това е паметник на културата от национално значение", лаконично, но гневно коментира археоложката постъпката на "майстора-художник".

Неизвестни са поругали с графит и една от древните колони, разкрита под намиращото се преди време там стълбище, както и една от находките, намираща се непосредствено до подлеза от страната на Централна поща.

Добавяме случката към стартиралата акция на сайта ни "Да кажем "Не" на свастиките и драсканиците, "украсили" хилядолетния Пловдив!". Вече публикувахме материала "Майсторите "на графитите не пожалиха дори Небет тепе", от който става ясно, че върха на тепето, от където се вижда почти целия Пловдив, е загрозено от надрасканите със спрей камъни, открити там преди хиляди години, както и статията "Старият град - графити, история и порутени къщи".

В тази връзка припомняме и факта, че само 20-на дни след като пешеходния подлез на СОУ "Пейо Яворов" беше тотално изчистен от мръсотията и пребоядисан цялостно заради свастиките и драсканиците по стените, съоръжението отново бе надраскано от вандали и облепено с обяви от недобросъвестни "граждани" и фирми.

Идеята на Plovdiv24.bg относно акцията ни е да публикуваме колкото се може повече ваши снимки на всякакви надписи и свастики, от които вие, нашите читатели сте се възмутили. Надяваме се по този начин техните "художници" да се почустват поне малко засрамени от шаренията - къде закачлива, къде цинична, в която се оглеждаме постоянно.

Така че - очакваме вашите фотоси!



Още по темата: общо новини по темата: 73
18.02.2024 »
19.08.2023 »
21.06.2023 »
14.06.2023 »
07.05.2023 »
22.03.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този дилетант графитаджия (Де)билко си е директно за едно бързо производство за хулиганство. Да му лепнат една солена глоба, пък да ходи после да бере и суши билки, за да си плати глобата, деба и кухото малоумно същество....
+1
 
 
Така е като няма Милиция, а има Полиция.
0
 
 
В града тия,които шарят по стените са най-много десетина келемета,дето се събират някъде и се хвалят кой къде е шарил през деня върху новосанирани сгради или върху културни ценности.
+11
 
 
Да ги хваната и да ги накарат да изчистят. Явно само камерите оправят нещата.
-3
 
 
пулен фарс е общината, така ли се пазят хилядолетни паметници, така ли се стопанисва и развива наи стария йив град в европа, прав е този които е написал ФАРС на стената на ку6та построена вурху руините на гореспоменатия град.
+4
 
 
Шаме простият манталитет на някои българчета никога няма да се промени, йалко.
+11
 
 
Тоя Билко ли е къв е, само да го видя, ще му счупя ръчичките, че повече никога да не може нищичко да нарисува! Пълен глупак! За стената дето е "големият шедьовър" не ми пука, ама за драсканиците върху античните колони ми дреме. Също ще изразя мнение за подлеза на СОУ "П. Кр. Яворов" - там завърших средното си образование преди не много време и когато ходихме в подлеза да пушим цигари беше ужасната смрадня, мизерия, шарения, тъмнина и какво ли още не. От тази статия разбирам, че е бил реновиран, но няма какво да се заблуждаваме - народът ни е прост и безотговорен, и за сегашното положение на държавата са виновни както политиците (60%), така и повечето от нас (40%)! Няма на кой да се сърдим - СЕЛЯЦИ СМЕ СИ ПО РОЖДЕНИЕ!
+4
 
 
Няма нужда от бой, пръчки и други невъзможни днес неща. Убеден съм, че дори и Народната Милиция (полицията в България) има ресурс до 24 часа да залови "артиста" и след това съдът по бързата процедура да наложи освен глоба за едро хулиганство и иск за покриване на щетите. От "Чистота" пък могат да се постараят за една сериозна фактура, като впрегнат най-модерните машини, пароструйки и цяла бригада хора. След това следва запор на заплатите на родителите и приспадане на сумите за няколко месеца, а после.....после мисля, че Билко ще го излекуват самите Билкови вкъщи, може би чрез бой и пръчки вече. Защо обаче не се прави това? Защото е по-лесно само да си възмутен пред медиите и да оправяш проблемите с парите на данъкоплатците.
+4
 
 
До колкото знам Иван /младежът, който изрисува тракийските съкровища в тунела под пощата/ е наясно кой е въпросният Билко. Стига да го мерна, ще го разпитам повече за него и ако стигна до някаква по-съществена информация, която бих се радвал да споделя дали тук или във фейсбук - няма значение. Препоръчвам да направите същото ако наистина ви пука!
+3
 
 
Защо не отворите фейсбук и да напишете Билко в полето за търсене на хора?? Малките идиотчета, които драскат графити из града обикновено са достатъчно тъпи да си изпишат "псевдонимите" и във фейсбук профилите си. В района на Гагарин например има едно келешче, което драска наред само подписи "ЕАRN" из целия квартал по витрини, прозорци и т.н. и във фейсбук го потърсих и намерих, че един келеш на име Георги Лайков си е сложил тиренце и EARN след името. Оказа се, че същият живее в Гагарин и по случайност го разбрах къде точно...идиотчето се оказа, че си одраскало сериозно и около неговата къща..но какво да го направиш, в полицията ли да го докладвам, че ми е одраскал аптеката??
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ВК Марица, сезон 2023/2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Първа лига, сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: