ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Годишният данък на автомобилите според газовете?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 17.10.2012Коментари (13)4362
© Impact Press Group
Годишният данък на автомобилите ще се определя в зависимост вредните газове, които изхвърлят. Това предвижда Национален план за насърчаване производството и ускореното навлизане на екологични превозни средства в България, който ще разгледа днес Министерски съвет. Така за новите коли, които са по-икономични и отделят по-малко вредни газове, ще се плащат по-малко налози. Най-малко данъци ще се плащат за колите на ток.

В плана се предвижда и въвеждане на преференциални такси за първоначална регистрация на електрическите и хибридните автомобили, както и провеждане на т.нар. зелени обществени поръчки, при които ще има екологични изисквания. Досега експертите са обсъждали различни варианти за насърчаване използването на колите на ток, като например да бъдат освободени от закупуването на винетки и от такса за паркинг в градовете.

В плана на правителството се предвижда и насърчаване на инвестициите за производство на електрически и други екологични превозни средства чрез въвеждане на по-ниски прагове за клас инвестиция и допълнителни стимули за приоритетни проекти. Инвеститорите ще получават финансови стимули и по ОП "Конкурентоспособност". Ускорено ще се изграждат и зарядни станции за коли на ток.

Източник: в. Стандарт








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Стригане стригане и пак стригане.Интересно какво го хвалите толкова тоя катализатор на мойта кола катализатора е свален, на прегледа при теста за газове компютъра показа че колата е в нормите, тъй както трябва да е ако е с катализатор.Тогава излиза въпроса какво всъщност върши тоя катализатор, като с него и без него газовете са в норми.Изглежда само цената защото един нов катализатор за 20 годишна кола оригинален е 500-600 лв (за опел) а универсалните са по 150-200 лв който за 10-20 хил. км се задръстват.Другото интересно е производителя защо слага катализаторите според оборудването на колата, смисал такъв колкото повече екстри има колата (по висока модификация) толкова и катализатора е по хубав (по скъп вариант).30-40 годишните автобуси кой ще ги спре който са без катализатори и зиловете, Зазки и т.н .Полицейските коли на който също им се махат катализаторите.Цялата тая работа е зада се СТриже БЕДНИЯ българин а не онзи с коли в гаража си за половин един милион лева, който пари дори не може да докаже от къде ги има.
+3
 
 
Точно така браво!Аз сега плащам някъде 200 лв данък за хибрид ,защото колата е нова,обаче е най-екологичната в Пловдив и харчи 3,5 бензин на 100 км.Трябва и малко логика да има все пак
на 17.10.2012 г.
+3
 
 
Не съм съгласен, трябва да има от до, защото бай Кольо с колата си на 20 години ще плаща данък по-скъп от на Митьо очите ламборджинито.
+2
 
 
Да бе да!От всичко ще взимат по много щото вече няма от къде да взимат,НИКВИ ОБЛЕКЧЕНИЯ НЯАМ ДА ИМА ЗА НИКОГО!
Aнонимен
на 17.10.2012 г.
+2
 
 
ако увеличи данъците, може и да стане. За намаляване обаче никакъв шанс
+3
 
 
Това би било поредно безумие и ще се обоснова защо мисля така: 1. Твърде малко хора могат да си купят нова кола, какво остава тя да е хибрид или електромобил! 2. Докато не обявят за престъпление КРАДЕНЕТО на катализатори в сервизите, НИКОЙ няма право да "глобява" под формата на данък собствениците на по-стари автомобили, които бълват вредни газове! 3. Подобно увеличение на данъка отново би било насочено към най-бедната част от обществото, което автоматично ще го направи несъбираем! От друга гледна точка миризмата на изгорели газове по кръстовищата е изключително неприятна и вредна, но се надявам скоро да се направи нещо по точка 2, за да се намали поне малко този проблем.
+6
 
 
Да бе,прочети стандарт и виж слънцето къде е... Те така приказваха и за автозастраховките - още преди 5 години уж щеше да стане както е в нормалния свят - боклуците зад волана да плащат няколко пъти по-скъпи полици,но и досега всички плащат еднакво. Ако трябва да облекчи честния,коректния човек,ла...няната ни държава се размотава до Второ пришествие,ама ако трябва да ни измисли още някаква финансова тежест,няма спиране. Май само атомната бомба ще оправи нещата,то и без това свестните хора се махнаха оттук и останахме само боклуците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Хороскоп за деня
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: