ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
EVN се изгаври с няколко семейства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 20.10.2012Коментари (12)5781
© Plovdiv24.bg
Четирите семейства от взривения във вторник жилищен блок в Бургас днес следобед са напуснали по най-унизителния начин хотел "България" с всичкия си багаж. Кашони, бохчи и куфари, вещи от първа необходимост - неща, които са оцелели от унищожените им домове, под които избухна трафопоста, са били струпани около час във фоайето на хотела, а нещастниците плачели от унижение.

"Картината беше жалка, особено ми е мъчно за двете момиченца на Пламен Димитров, направо ми се късаше сърцето!", каза служителка от хотела. Още вчера от енергоразпределителното дружество EVN - виновно за взривения трансформатор на ул."Хан Крум"15Б започнали да звънят на рецепцията с разпореждане да съобщят на настанените там, че няма кой да им плаща скъпите нощувки - да намерят начин веднага да се изнесат!

Във вторник следобед, часове след трагедията, бургаският кмет Димитър Николов съобщи, че на своя глава е настанил четирите семейства в апартаменти в хотела, който е в непосредствена близост до злощастния адрес. Той увери, че разходите за престоя им там, докато ги устроят с общински жилища, ще бъдат поети от EVN. По-късно същата вечер членът на УС на EVN- България Константин Величков потвърди пред телевизионните екрани на цяла България, че ще платят хотела, докато бъдат подготвени общински помещения за настаняване.

От частното дружество са казали на рецепцията, че ще платят за нощуването им във вторник и сряда, но за четвъртък не поемали ангажименти. Затова - ако остават щяло да е на тяхна отговорност.

Кметът на Бургас е бил уведомен вчера преди обед и затова се наложило спешно да се довършват четирите общински жилища в жк "Зорница", които са били на голи неизмазани стени до вторник.

"Успяхме да ги оборудваме с всичко необходимо за нормален, но скромен живот и да ги настаним", казаха общинските служители на Николов, но не пожелаха да коментират. Самият той бил смаян от постъпката на EVN. Ставало дума за не повече от 1 500 лева разходи, ако бездомниците бяха прекарали още две нощи в хотела. Още повече, че оттам също имали нагласа да направят отстъпка.

Управителят на хотелa Георги Мицов е бил уведомен за гаврата от страна на EVN и веднага е реагирал - казал на подчинените си да върнат обратно хората по апартаментите, но вече било късно. В автобус на общината бил натоварен събрания багаж.

Източник: Besove.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
А защо не подадоха по една жалба срещу ЕВН горките хорица,или от ЕВН размотават нещата да минат 7 дена -законният срок за представяне на фактури за ремонт и осребряване страна на Дружеството.,ако бяхме нормална бяла държава това едва ли щеше да им се размине.Що не направят това в Германия
+6
 
 
Те се гаврят всеки ден с нас, та с няколко семейства? Държавата трябва да направи така, че да не са на региони и всеки да отива където си иска. Сега ще поправят ли къщите, ще ги възмездът ли иофициално да се извинят.
+10
 
 
Аах мама ви мръсна лешове....а по телевизията говорителя на ЕВН се кълнеше,че пострадалите семейства ще бъдат настанени в хотел за сметка на дружеството,колкото е необходимо докато им ремонтират жилищата отново за сметка на дружеството.Аххх за тези изверги как трябва едно колективно дело с най-добрите адвокати и искова молба за 2-3 милиона лева обещетение.Да им скъсат г*за от дела по всички инстанции.
+10
 
 
де*а вашта мама и шваби миризливи,пусти Калашник ще ви оправи много лесно гниди крадливи такива!!!
+4
 
 
Къде е сега великия кмет на Бургас, няма ли методи да притисне боклуците от евн, или не му е удобно!
+12
 
 
Съд за ЕВН! Тея трябва винаги за всичко да бъдат съдени, трябва да си търсим правата. Дори за най-малкия проблем. И това важи и за другите ЕРП-та, всички са нагли да безобразие затова никаква милост. Съд до дупка.
+13
 
 
съд за тях!! Как може такова наглост и нехайство? След като вината е тяхна трябва да поемат всички разходи при възстановяването на имотите и на имуществото. А и нормалните хора обикновенно имат нормално отношение към останалите.СЪД!
на 20.10.2012 г.
+13
 
 
Това са червени боклуци прикрити като автрийци
+11
 
 
Те са в България за да дерат кожи,няма да си тръгнат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: