ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Рибар иска от държавата с 30 милиона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 20.10.2012Коментари (5)4522
Собственикът на пъстървово стопанство над Лъки Янко Буюклиев иска от държавата 30 млн. лева обезщетение. На толкова пловдивчанинът е оценил причинените щети, които е претърпял заради бездействието на няколко институции. Буюклиев е закупил рибното стопанство от 5.3 дка площ на търг за 3.4 млн. лева неденоминирани пари, но не могъл да развъди пъстърви. Първо, защото през 2003 г. местни земеделци насипали пръст в рибарника и започнали да го ползват като нива. И второ, защото на следващата година от близкия дърводелски цех засипали бетонираните клетки с дървени трици. За щетите, които претърпял, той подал жалби в РПУ-Асеновград и в Районната прокуратура. Собственикът на дърводелския цех бил предупреден да почисти клетките от триците, но вместо това той разрушил част от съоръжението. Вероятно без да иска, смята Буюклиев.

Така или иначе фирма "Буйко 2000" ЕООД (с едноличен собственик Буюклиев) не могла да стопанисва рибарника в това му състояние.

Оттам нататък Янко Буюклиев не е спрял да сезира и полиция, и прокуратура. Писал е жалби до президентите Първанов и Плевнелиев, до премиерите Станишев и Борисов, както и до главния прокурор Борис Велчев.

Предприемачът е сезирал дори Европейската комисия, откъдето му отговорили да поиска проверка от евроинспектори. Не желая да съдя държавата в Страсбург, защото от писмото на ЕК точно това се подразбираше, поясни Буюклиев. Искам просто институциите да се научат да работят, а не да замазват сигналите и жалбите, които получават от фирми и граждани. 

В момента случаят "Буюклиев" е във Върховна касационна прокуратура. А бизнесменът още е с вързани ръце. Наскоро той ликвидира и фирмата си "Буйко 2000", въпреки че регистрацията му в земеделското министерство като рибовъд продължава да е валидна.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2012 г.
0
 
 
хахахаха този бивш комсомолски секретар и назначен капиталист на който дадоха червено куфарче още ли е жив :):):)
+7
 
 
Прав е човекът да има претенции, лошото е, че не може да съди ПЕРСОНАЛНИТЕ виновници (самите служители), а ще накаже държавата (отново нас - данъкоплатците). Най-големият проблем на страната ни е населението й: Хора от същото това население заемат постовете в Областна, Общинска администрация, и какви ли не още (без)отговорни служби и службички... същото това население взема и дава подкупи, когато може.... прекарва щастливо времето си от 8.00 до 17.00, имитирайки заетост, плюе по "държавата" (на практика себеси) и се чуди защо сме последни в Европа. Една от причините е, че не се носи ПЕРСОНАЛНА отговорност от държавните служители (контролни органи) и на практика "на кой му пука", че държавата ще плати 30 000 000 за нечия немърливст! Лош ни е манталиетът и като гледам - променя се към още по-лош: Все повече българи се вълнуват основно от алкохол и лесни пари (измами и далавери). А всички искаме стандарта (заплати, пенсии, придобивки) на тези, които заливат света с Мерцедес, АУДИ, БМВ, Порше.... и още куп качествени стоки, но ако може друг да ни го осигури. И този човек се е напънал в такава среда бизнес да прави.... Успех!
+6
 
 
Г-н Буюклиев не е наясно с европейското правораздаване! В Страсбург е съда за Правата на човека. В Люксембург е европейския съд. Много правилно са му отговорили, да поиска проверка от евроинспектори. Но затова трябва здрава подготовка! Ще бъдат наказани и следствие, и прокуратура (ако се докаже бездействието им). Но обезщетението за рибарника е работа на Българския съд!
+6
 
 
Прав е човекът! Пожелавам му да успее докрай!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
"Нисан" се вряза в автобусна спирка в Пловдив
Градският транспорт в София
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: