ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученичка от Пловдив с прочувствено писмо до Дянков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 21.10.2012Коментари (41)10686
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Отворените писма до финансовия министър Симеон Дянков станаха хит в интернет. Автор на най-новото е 15-годишната Марина Сидерова от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов". Тийнейджърката недоумява защо пенсионерите в Гърция ще получат по 400 евро коледни надбавки, а в същото време нашите баби и дядовци едва свързват двата края.

Емоционалното съчинение на момичето се разпространява мълниеносно из мрежата, трупайки стотици коментари. 

Само преди дни друго покъртително писмо до Дянков взриви социалните мрежи. В него Иван Проданов от Варна разказва за баба Мария, която си купува 20 г салам и 100 г сирене, но не й достигат 15 ст. за сметката. Впоследствие се оказа, че въпросната баба не съществува.

Публикуваме едно към едно писмото на ученичката Марина Сидерова. Всеки сам може да прецени дали написаното в него е истина, или не.

Уважаемо Министерство на Финансите, пише ви едно 15-годишно момиче от град Пловдив.

Преди броени минути разбрах от новините, че на пенсионерите от Гърция ще бъде даден коледен подарък от 400 Евро.

Може да си мислите, че не ми влиза в работата да се занимавам с това, но да Ви попитам, как е възможно пенсионерите от нашата малка държава, работили 30-40 и повече години да получават минимална пенсия от 150-300 лв. ?! Тези хора, заслужили уважението най-малко като наши родители, трудили се много години за благото на държавата, плащали данъците си редовно, да получават тази нищожна сума от 150 лв.

Може би не е най-правилната дума, която мога да използвам, но нашите баби и дядовци живеят в мизерия. Едва свързват двата края, както са казали хората.

Зад моята баба и моят дядо седи моето семейство. Колкото е възможно ги подкрепяме, но има възрастни хора, чиито деца живеят много далеч и няма как да им бъде помогнато.

В днешни дни, вместо те да доживеят старините си в охолство и уют, като награда за достойно изживения живот, те едвам събират стотинки да си купят половин хляб.

Няма да забравя как преди време стоях на спирката, чакайки рейс десетка. Една възрастна женица стоеше там и изведнъж започна да ми разказва за нелекия живот, който живее. Децата, заминали надалеч, забравили я, как се е грижила за тях, как ги е хранила, как ги е приспивала, а внуците й, взимат й пенсията и я харчат за алкохол. Стана ми изключително тъжно, особено като завърши разказа си, цитирам "Младо момиче, дали би могла да ми дадеш 50 ст., да си взема половин хляб, защото в магазина вече не ми дават на вересия". Ръцете ми се разтрепериха. Дадох й колкото пари имах.

Докато пътувах се замислих, колко възрастни хора живеят на така, на прага на бедността в нашата страна България?

Обидно е, да знам че на този хал е баба ми, дядо ми, а за в бъдеще ще бъдат родителите ми и живот и здраве, някой ден, аз.

Всичко е един омагьосан кръг. Държавата се опитва да задържи младите хора тук, но с какво... С безработицата и глада, с ниските заплати и пенсии?

Да се строят ел. централи и да се канят американски звезди за по 300 000 лв. може, но да се помогне на нашите деца и родителите - не. Отчаяна съм. Обичам България, обичам родината си, но не обичам страната си.



Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Момичето е будно, за което заслужава адмирации, но към конкретната баба е подходила с наивитет, за което пък не бива да бъде съдена. Отдавна коментираме с познати, че това, което се случва в Гърция е НЕнормално и щом и на 15-годишните деца вече това им боде очите, то незнам защо непрекъснато продължават да им наливат в мързеливата воденица пари на кредит и да ги крепят видни държавници от Германия до Франция! Да ги оставят да фалират и да почнат на чисто! Тяхната е просто страшна! Дано никога не ги застигаме...
+3
 
 
Напишете и едно"кърваво писмо до Дянков или писмо върху тоалетна хартия за да види ,че гладен гъз не сере,знаете ли колко му пука на шизофреника Дянков за писмата
-5
 
 
Брех че модерни станаха тези писма до господин Дянков...Айде някой утре ако иска да добие лека популярност в рамките на седмица , две да напише отворено писмо до Дянков.Така само ако може да измисли по-трогателна история , тип латиноамерикански сериял.Да ривеми и да хлипами и сополите да ни текат до кръста от мъка по баби и пенсионери.И моите родители са пенсионери.Пенсиите им не са хич големи , но се справят перфектно.Дори спестяват пари.Така че мили ми сънародници, каквото сами си го направите такова ще е...Мързеливци , дето мрънкат в България винаги ще има.
+12
 
 
Пука му на Дянков. Я да каже защо неговото семейство (децата му) не живеят в България и не знаят български. На "Гордият българин" Дянков хич не му пука за нашите баби и дядовци,родители и изобщо за обикновения българин.
+6
 
 
Сигурен съм ,че всички които сте прочели това "писмо" ви е ясно че историята си е съшита с бели конци. Баба която е изоставена от децата обаче не е забравена от внуците ,но те и взимат пенсията и горката женица нямала възможност и хляб да си купи....!!!!! За съжаление обаче трябва да си признаем ,че има достатъчно много (по-голямата част според мен) от възрастни хора които се ограничават защото пенсиите им са на равнище под което човек едва ли може да оцелее и за това не са виновни "пияните внуци".Сега обаче е нормално и да си зададем въпроса : Какво трябва НИЕ да направим за да се променят условията при които живеят нашите родители ,нашите баби и дядовци? 1.Ами хайде да започнем да си плащаме полагащите се данъци (спрете да криете част от приходите си).2 Уважаеми "бизнесмени" разберете ,че и ВИЕ сте смъртни и освен имоти е добре да вложите пари и в техника ,а не да карате хората да работят с машини от преди 30 и повече години , а същевременно да мрънкате защо на българина била ниска производителността.3. Мили хора когато има избори идете и гласувайте .Много добре помислете и след това идете да гласувате.Колкото повече сме тези които гласуват толкова повече се увеличава възможността покрай плявата да изберем и някое дърво за което да успеем да се хванем и да изплуваме .
+11
 
 
Понеже Дянков няма да отговори на момичето ще го направя аз от негово име.Мило момиче,нашите пенсионери са на това положение понеже България вече е само една територия,но не и държава.От ерата на демокрацията до ден днешен всички правителства работят за тоталното крадене на народа.Още по времето на Желю Желев изчезнаха пенсионните фондове на нашите баби и дядовци за да оправят икономиката на САЩ понеже тази държава беше пред фалит от тн. черен понеделник през далечната 1987г.Независимо от цвета си всички политически сили се избират от чужбина за да може тази мрачна истина никога да не види бял свят.Правилно даваш сравнение с Гърция.Тази държава е пред фалит,но все още е държава и затова пенсионерите там ще получат коледни помощи,а ние отдавна не сме държава а разпилян двор.
на 21.10.2012 г.
+7
 
 
Да Борисов е виновен .Фирми като на братя Диневи си продадоха бизнеса си с дългове от 12-15 милиона дългове на роми запазиха си имоти и спестявания и бизнес а Борисов и Дянков реват с насрани гащи че пари няма .За такива деяния хазната е ощетена с милиарди и за такива действия в нормални държави се лежи в затвора.Затова всички депутати и министри с пенсия и заплата от 120 лева докато ни си съберат милиардите от такива фирми и лица
+12
 
 
Без коментар: Социална пенсия в момента -100,86 ,от 1.1.2013 -110 лева :минимална пенсия в момента - 145 лева ,от 1.1.2013- 150 лева:Има инвалиди ,с трудов стаж ,минали през ТЕЛК с пенсии под 145 лева.От 1.1.2013 год. минимално заплащане на час- 1,85 лева - 0,93 евро.Линия на бедност за 2013 год.-214 лева.
+2
 
 
Много про4увствена и поу4ителна история: 1.Децата на въпросната баба са зарязали не само нея,а и собствените си деца 2.Не се разбира колко голяма е пенсията на бабата,а 4е алкохолизираните и внуци я хар4ат И за вси4ко това и виновен Дянков ПП.Такива баби е имало винаги,и предполагам 6те има и се нари4ат ПРОСЯЦИ-наказуемо по закон-и всяка си има по една кървава история ,с която да раз4увства хората.Та ни6то ново под слънцето.
+4
 
 
Редица Държави са построили капитализма за около 200 години . Тук ще са ни нужни поне 400, а дори и след това ще има потомствени шарлатани, който да манипулират изтерзаният ни народ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
49-ото Народно събрание
Цар Симеоновата градина придобива нова визия
Проблеми с водата в Брестовица
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: