ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Протести за увеличение на майчинските и детските надбавки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 21.10.2012Коментари (8)2470
© Impact Press Group
Утре ще се проведе протест на майки с искане за увеличение на майчинските и детските надбавки. Той е насрочен от 12 до 16 ч. По план в София ще се състои пред Народното събрание. Очаква се недоволството, което отново се организира в социалните мрежи, да се прояви и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Шумен, Разград, Стара Загора. 

Според публикациите в социалните мрежи майките настояват за обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата, както и за увеличение на детските надбавки. Те трябва да се получават от всички деца, без значение от доходите на член от семейство, призовават родители. Те искат още облекчени кредитни условия за семействата с деца до 18 години, повече места в яслите и градините, промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на майките с рожби под 8 години за гъвкаво работно време. 

В списъка с искания е включено и семейното подоходно облагане. Решени да привлекат общественото внимание върху проблемите на младите семейства, родители раздават съвети от трибуната на социалните мрежи относно медийните изяви на протестиращите. Като непрепоръчително се посочва обвързването на темата с придобивките на ромските малцинства или с несгодите на пенсионерите. Наред с призивите да не се допуска каквото и да било етническо напрежение и противопоставяне на поколенията, прозорливи граждани предупреждават да се "избягват емоционални изблици и обвинения към други социални групи, към медии и т.н.".

Обезщетението за отглеждане на дете до 2 години в настоящия момент е под новия праг на бедността и под минималната работна заплата. Да не забравяме, че с тези 240 лв. майката трябва да задоволи и собствените си месечни потребности, както и тези на по-голямото си дете, припомнят родителите. Те са възмутени и от държавната политика по отношение на детските надбавки. Всички български деца трябва да имат право на тях, категорични са семействата.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
С новите промени в Кодекса за социално осигуряване е вече невъзможно да се получават и първата година много високи доходи от майчинство, тъй като повечето хора не ги осигуряват на реалната заплата, а на осигурителен праг. В този смисъл, доста от майките ще са засегнати и няма да може вече да "източват" НОИ като си внасят допълнително осигуровки, за да получат повече пари през първата година. Това упражнение не го разбирах много аз, но за щастие не ми се е налагало да го разбирам, тъй като съм от малкото с реално осигуряване. Признавам си, че да имаш едно дете е трудно, но да имаш две вече може да се превърне във филм на ужасите... И то само, защото живеем в България. Не дай Боже, да ти се разболее едното, или по-лошото - и двете! Те тогава сме живи-изгорели! Няма такъв Абсурдистан - да няма направления, или да не те приема лекар, щото имал лимит, или да не дават на мъжът ти болничен, щото ти си в майчинство... Отплеснах се, но идеята е, че наистина е трудно да се гледат българчета в България! Не ни го правете още по-трудно, г-да управници! Затова ще се включа утре и аз в протеста!
+3
 
 
Много станахте анонимните и затова и аз ще си кажа мнението-тези майки,които нямат професионални амбиции,могат да си отгледат и повече от 3 деца,стига да са материално осигурени,а сега те не са.С нищо не се поощрява раждаемостта на българката(не говоря за циганите).Консумативите за децата също са много скъпи,а повечето са китайски,с ниско качество.Ако не се направи нещо в положителна посока,просто ще изчезнем като нация!
Aнонимен
на 21.10.2012 г.
+5
 
 
Тези майки трябва да бъдат подкрепени от всички.
Aнонимен
на 21.10.2012 г.
+8
 
 
Майките трябва да получават минимална работна заплата поне 2 години и отделно не по-малко от 100 лева за дете.Това ще стимулира раждаемостта до 3 деца,ако майката е от български етнос .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: