ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Увеличават такса "смет" за пловдивчани?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 22.10.2012Коментари (17)4090
© Plovdiv24.bg
Увеличение на такса "смет" за гражданите се обсъжда като вариант от местната управа на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи самият кмет Иван Тотев, като поясни, че в момента точните цифри с колко промила да стане това все още са въпрос на изчисления. 

Анонсираното преди време намаление на такса "смет" за фирмите в града е вече ясно. Цифрите сочат 0.2 промила надолу от сегашните 5.5 промила и ще донесат около 500 000 лв. по-малко в бюджета на Пловдив, разказа още градоначалникът и допълни, че ако има увеличение на таксата за гражданите, то няма да е по-голямо от намалението на същата за бизнеса, т.е. 0.2 промила.

Тотев наблегна и на факта, че от 2013 г. Община Пловдив, както и всички общини в България ще започнат да плащат по-високи такси към РИОСВ и в тази връзка въпросната такса в национален мащаб ще расте нагоре, а няма да намаля.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
"все ми е тая дали ще 2 или 200 след като няма да я плащам аз" - принципа на всеки управляващ в България
СподЗдравейте,искам да Ви пиша по повод новата тенденция в плодивските автобуси.ели какво ново....
на 22.10.2012 г.
+1
 
 
защо все на гражданите увеличават? аман вече!
+6
 
 
А на мен ми се ще да видя отчет как се разходва това перо. Редакцията на сайта да поиска този отчет и да го публикува. За такива неща трябва да бъде освиркана цялата община
+4
 
 
Държава в която липсва държавност е така. До кога разни партийни корифеи ще ви лъжат. Представете си висша форма на наглост с т. нар. криза. Бълват ви се какви ли не глупости а най-големия рекетьор са великите управници. Пази боже от такива некадърници. Задайте си въпроса защо е така - наличието на бездарност и умения за търсене на външните капитали довежда до класическия вариант - крадене от хората и то в условията на т. нар. КРИЗА.
+2
 
 
Да въведат и такса селяни,много ще напълни хазната
+4
 
 
В България нищо и никога не се намаля, в другите европейски държави не е така и г-н Кмета го знае. Изсъхнаха дръвчетата защото тук при нас не са свикнали да се грижат, не знаят какво е поддръжка, а за чистота да не говорим. И в Тракия с гордост казват как били направили кръговите, изсипали няколко камиона камъни и хакде красота, е нормално е - камъните не искат поддръжка :) А новото кметство в Тракия, гениален ум го е измислил, идете и вижте климатиците, които нацвъкаха не стига, че е грозно, ами толкова тъпо направено че прозореца трябва постоянно да е отворен :) И най-нахално се бутаме да сме столица на културата, първо г-н кмета да си погледне улиците (за улиците направихте опит да замажете положението, но неуспешен), осветлението, чистотата, транспорта и още много, много неща които са като в държава от третия свят, а после г-н Кмета да се хвали с римските стадиони и да иска да сме столица на културата. Никой не се учуди, че беше некадърно асфалтиран Цар Борис 3 Обединител, беше ясно на всички като бял ден, че така ще стане.
+7
 
 
Като взимате опита на други държави там какво е и тук какво е,посочете една държава,където се събира такса смет от гражданите и то по този начин?Няма такава - вие сте уникални!Защо строите тези заводи за боклук тогава,каква им е основната цел и с какво служат на гражданите и фирмите И като оправдание заявявате,че такса смет ще расте? Не разбирам Вие за какво сте избрани от нас - да ни увеличавате само данъците ли? За Вашето бездействие народа ли трябва да плаща и докога? Насадихте скъпи дръвчета на площада с нашите пари и те изсъхнаха,защото не ги поляхте.Да не говорим за всичко останало...Нали народа плаща...
+3
 
 
Време е общината да преработва боклука и да печели,както е навсякъде по света,а не да взима наготово парите от гражданите! Такса смет за фирми и граждани трябва да е една и съща засега - по какво се различава боклука на гражданите от боклука на фирмите - може ли някой да отговори? Стига с този грабеж!
+3
 
 
Такса смет за граждани се събира по много странен метод, а именно оценка на цената на имота. Независимо колко човека обитават жилещето и още повече какво количество отпадъци се изхвърлят губи смисъл. Т.е. нови кооперации плащат в пъти повече от съседи, които живеят в по-стари жилища, независимо от броя обитатели. Е каква е логиката ??!? До кога ще е така ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: