ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Облагородяват мястото на пустеещия над 20 години ресторант "Голям Бунарджик"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 24.10.2012Коментари (57)18201
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg се сдоби с визуализация на проекта
Както писа Plovdiv24.bg преди няколко месеца - на територията на Хълма на Освободителите и по-точно на мястото на запустелия още през 80-те години на миналия век ресторант "Голям Бунарджик", кипи засилена строителна работа. За 1 месец бяха разчистени останките, превърнали мястото в опасно за гражданите свърталище на криминални лица и източник на мръсотия и неприятна миризма. В статията ни от 30 юни т.г. публикувахме галерия от снимки, където се вижда как изглеждаше запуснатото място, известно на пловдивчани като Големия Бунарджик. Можете да си припомните снимките ТУК. От тази събота започнаха и същинските строителни работи.
 
Мястото е закупено на 23 декември 2011 година от частно лице, а инвестиционните дейности се извършват от Галакси Пропърти Груп. След проверка на Plovdiv24.bg се оказа, че компанията разполага с всички разрешителни за извършваните от нея дейности - Съгласувателни писма от Министерство на Културата и Министерство на околната среда и водите, Разрешение за строеж от 28 септември т.г. 

На мястото се строи клуб "Бунарджика", в който ще се помещават SPA център и дневен бар. Решението на инвеститорите е да се запази старата архитектура на емблематичното за Пловдив място, а застроената площ според одобрения проект няма да надхвърля размера на съборената постройка - 1 248 кв. м разгърната площ. Задължително условие, посочено в писмото от Министерството на културата е, след приключване на строителните дейности, да се възстанови характерната за тепето растителност. Според строителния план освен, че ще бъде запазена растителността в района, ще бъдат засадени и нови растителни видове, които да облагородят допълнително мястото. Ще бъде подновена и настилката на алеите около обекта, а също ще бъде поставено и допълнително осветление. 

Към момента от съображения за сигурност за живота и здравето на гражданите, достъпът до алеята около строителния обект е ограничен. Разр
© Plovdiv24.bg
Повече от 20 години мястото на пустеещия ресторант от социалистическо време „Голям Бунарджик” изглеждаше по този начин
ешение за тротоарно право има издадено от Район Централен на 16 октомри т.г. като изпълнителят на обекта плаща ежемесечна такса. Разработен е и проект за безопасност и здраве, издаден е и пропуск за достъп на автомобили, които спомагат осъществяването на строителните работи. Свободни за преминаване са алеите от страната на ресторант "Малкия Бунарджик" и всеки може безпрепятствено да ги използва за своята разходка до върха на тепето. Пълният достъп до алеята пред обекта ще бъде възстановен след 9 месеца.

Множество писма от притеснени граждани постъпиха в редакцията ни по повод рушене на скалите на тепето. Проверка на наш репортер установи, че в момента се вършат изкопни работи, които действително засягат земно-скалните маси. Изкопните работи обаче са задължителни, за да се укрепи сградата, но те по никакъв начин не предвиждат разрушаване на скали. Скалните масиви отстрани на строежа пък изобщо няма да се пипат. Шумната дейност, която се извършва ще приключи до 10 дни.


Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
08.02.2013 »
06.12.2012 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
08.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крайно време беше да се предприеме нещо и да се облагородят тези забравени места, тънещи в разруха. Добре че са частните компании да облагородяват подобни изоставени места. Не знам за вас, но аз се радвам, когато проекти като този помагат на развитието на града.
-3
 
 
От няколко дни се чудя какво се случва на Бунарджика и добре, че откривам тази публикация, за да разбера. Много се радвам, че някой се е хванал да превърне това сметище в нещо хубаво, има все по-малко нови инвестиции в града и е добре, че този обект ще открие нови работни места. С удоволствие ще го посетя, дано откриването е по-скоро.
+4
 
 
Разбира се че облагородяването на средата е много хубаво нещо, но точно в момента единият от двата багера е на върха на една от скалите на терена на ресторанта и дълбае навътре, никой не копае за основи, а за разширение. Явно се чувстват и гузни защото са издигнали платнени прегради да не се гледа какво става на строежа.....
+8
 
 
Ако се направи копие на стария ресторант подкрепям идеята на 120%. Ако смятат да я правят обаче частен имот и ни хвърлят прах в очите лошо
0
 
 
пропуснах да помоля да ни държите информирани за сроковете и всичко. Галакси обещаха 10 дни да спре шума. Имат ги. Но все пак ще е интересно да видим малко снимки и да прчетем повече подробности. Нали разбирате и ние да сме спокойни, че сме наясно, не да пропишяваме аккто тези дни, че рушат тепето. Което сега ми се струва налудничево, но дори аз си го помислих... то така без информация всеки ще си го помисли. Пак пздрави, Иванов
-4
 
 
Пролета се разхождах в района с дъщеря ми.Около останките на бившят ресторант се навъртаха много съмнителни лица,да не кажа плашещи,защото детето повече не иска и да чуе за разходка в този район.Напълно приветсвам идеята мястото да се облагороди!! На всички пиещи по цял ден кафета и злословещи по новинарските сайтове , мога да им препоръчам да се захванат с работа или по-конкретно да вземат по една кирка и на "трастиката" .Обществото няма полза от "клюкари-лаладжий" .
-4
 
 
Благодарим за информацията, радваме се, че това занемарено място, ще бъде възобновено и облагородено!
-4
 
 
Аз съм един от писалите до сайта. Винаги разчитам на обратна връска от вас но този път наистина ви благодаря за материала. Те всички излезнаха да коментират какво ще става, но вие първи си направихте труда. Евала, да сте живи и здрави.
+1
 
 
Остава да благодарим на Пловдив24,че поне ни информира,за това,което става в Пловдив!А че нещо нередно е станало с ресторанта е ясно,но нищо не може да се направи!
+11
 
 
Пълна забрана за движение на автомобили по трите големи хълма! Като ще ходят на спа, да се напънат да се качат пеш, не отнема повече от 4 минути до там.Няма по-неприятно нещо от застигащ те автомобил, докато се качваш нагоре по някой хълм.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: