ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дянков изненада пловдивска ученичка: Звънна й по телефона заради писмо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:42 / 25.10.2012Коментари (31)18096
© Plovdiv24.bg
Министър Дянков обясни на ученичка защо не вдига пенсиите. 15-годишната пловдивчанка Марина Сидерова, която написа писмо за пенсиите до вицепремиера, получи отговор лично от него. Той й се обадил по телефона във вторник вечерта, за да даде отговор на въпросите, които момичето му постави чрез социалната мрежа. 

"Първо в дома ни се обади негов съветник и попита дали разрешавам министърът да говори с дъщеря ми", разказа майката на Марина - Ирина Сидерова. Тя дала съгласието си и след малко телефонът отново звъннал. Отсреща бил лично Симеон Дянков. Той ми обясни, че много се радва, че младите хора у нас имат активна позиция по обществените въпроси, сподели Марина. Каза още, че трябва да се дава гласност на всички проблеми, които вълнуват хората, затова ме подкрепя за написването на писмото", обясни ученичката. 

В същото време обаче Дянков й обяснил защо не може да вдигне парите на пенсионерите в момента и че ако го направи, след шест месеца отново трябва да ги намали, защото в момента възможностите са такива. 

"Доволна съм, че министър Дянков ми се обади, макар да бях изненадана в момента. Още когато писах писмото обаче, се надявах, че ще получа отговор, и съм щастлива, че това се случи", каза още момичето, което учи в елитната пловдивска Руска гимназия. 

След разговора с министъра решила да не оповестява това в социалната мрежа. Споделила на следващия ден със съучениците си в клас, които твърдо я подкрепили. Преди няколко дни 15-годишното момиче написа писмо до Симеон Дянков, което публикува в страницата си във Фейсбук. 

В него Марина задаваше много въпроси, свързани с пенсиите на възрастите хора у нас, като правеше сравнение с доходите на пенсионерите в съседна Гърция. В писмото си момичето дори описваше случка от своя живот за среща с възрастна жена, която я помолила за 50 стотинки, за да си купи хляб.


Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Работата на Финансовия министър не е да обяснява защо не можем да вдигнем пенсиите, а да представи план как да ги вдигнем. Това също трябва да се случи в началото на мандата, а не в края, за да има реалната възможност да бъде осъществен. Дянков имаше план в началото на мандата, но към средата си пролича, че реформите му не успяват - тук вината не е само негова, тя е и на правителството, и на закостенялата администрация, и на законодателството, и на всеки един Българин (с изключение на успелите, неизбягали зад граница).
0
 
 
Ще се обади ми, нали наближат изборите догодина .Хвърлят на хората прах в очите.....
+1
 
 
Човека просто се е обадил на еднин млад човек, за да му вдъхне вяра в политиците.Постпката му е добра!Дано другите вземат пример от него.
0
 
 
30 човека са харесали, а какво? не става ясно, това, че е казал, че няма да вдигне пенсиите или, че се обадил на момичето? Поне да е казал нещо смислено, а тези деца на по 15г. след 3 ще са на 18, да му мислят какъв ще е техния отговор когато станат пълнолетни...
0
 
 
Аз съм на същото мнение че е популизъм, всъщност за мене това не е отговор защото това го чуваме откакто са на власт.....
0
 
 
И интересно какво й е казал?!Понаучил е някои американски номерца,но в случая не вървят.Да не коментирам ,че така не се разговаря с непозната и непълнолетна.А за телефонния номер,е .....очаквам обаждане!
+2
 
 
...ами досега да си спомняте някой да се е обаждал...?!?...Браво !...
+1
 
 
Чист популизъм!Пак партенки на наш гръб!Някой зададе ли си въпроса от къде има телефона на момичето?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: