ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Владимир Айтов: Мачът с Испания бе най-важният в кариерите ни до момента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 26.10.2012Коментари (3)3439
© Plovdiv24.bg
Владимир Айтов (номер 4)
Владимир Айтов е един от младите "лъвове" на България, които постигнаха победа над Испания и Азербейджан и спечелиха своята квалификационна група за юноши до 17 години се класира се елитния кръг преди Европейското първенство. В редиците на "триколььорите" неизменен титуляр е пловдивчанинът Владимир Айтов. Той се съгласи да се представи пред читателите на Plovdiv24.bg.

Здравей Владо, първо честито за класирането ви в елитния кръг преди Европейското първенство. Преди обаче да започнем с темата национален отбор, представи се, къде си започнал да играеш футбол, къде играеш в момента, къде учиш и всичко за себе си.

Здравейте, казвам се Владимир Айтов и съм роден на 12.04.1996 в Пловдив. Уча в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. С футбол започнах да се занимавам на 7 години. Първият ми отбор беше Марица, с треньор Румен Байрев, сега съм в Ботев.

Кой е треньорът на който дължиш най-много във футбола?

Много съм благодарен на треньорите през чийто школи съм минал. Това са Румен Байрев в Марица, Митко Джоров в Спартак и сега в Ботев Стефан Стоянов.

Как попадна в Ботев, доколкото знам, към теб имаше оферти от столичните грандове, Литекс, кое натежа, за да избереш "канарчетата"?

Имах оферти от всички "грандове". За моето решение да премина в Ботев, най-много натежа срещата ми с господин Киров, на която той ме увери, че ако играя добре, ще получа шанс за изява в представителния отбор на Ботев, за което съм му благодарен.

Разкажи сега повече за националния отбор и конкретно за тези квалификации. В първия мач отбеляза гол, но загубихте от Полша, след това постигнахте две изключителни победи срещу Испания и Азербейджан?

Квалификациите започнаха тежко за нас, със загуба от Полша. Можехме да спечелим този мач, защото бяхме по-добрия отбор, но те ни поведоха в резултата. След това пред мен се отвори възможност да изравня, след добро центриране и аз се възползвах. След този гол се хвърлихме напред да печелим, но в края инкасирахме гол и загуба. Настроението след този мач в отбора доста спадна. Тук голяма роля за вдигането на отбора изигра целия щаб, начело с Пламен Михов и треньорът Методи Деянов, които ни вдухнаха увереност, че можем да се преборим за едно от първите две места. Знаехме, че мачът с Испания е може би най-важният в нашите кариери и в съблекалните си казахме, че ако спазваме стриктно указанията на треньора, имаме шанс. Мачът започна добре за нас, успявахме да покриваме свободните пространства и не позволихме на испанците да разиграват, което е най-силното им качество. В хода на първото полувреме увереността ни нараста и успяхме да се приберем с гол аванс. Второто полувреме продължихме с колективна игра и раздаване по целия терен и се поздравихме с успеха. Накрая остана с Азербейджан да завършим това, което започнахме с Испания. Бяхме по-спокойни, започнахме добре мача с ранен гол, който ни позволи след това да се поздравим с разгромна победа.

Отдавна си част от националния отбор на България, често ходите по лагери. Това помага ли на развитието ти като футболист или спъва подготовката ти в клубния ти отбор?

Целта на всеки юноша е да стигне до националния отбор и там да покаже най-доброто, което е научил в клубния си тим.

Често тренираш и с мъжете на Ботев въпреки, че от скоро си в школата. Как виждаш бъдещето си при "канарчетата"? Искаш ли максимално бързо да се наложиш при мъжете или ще оставиш нещата да се случат от самосебе си?

Всяка тренировка с мъжете на Ботев ми помага да се развивам, защото начинът на тренировки е на много по-високо ниво. Футболът там е много по-добър и бърз и динамичен.

Знаеш, че Ботев строи уникална база за школата в Коматево. В крайна сметка тя е предназначена именно за вас, беше ли фактор при избора ти на отбор? Очаквате ли с нетърпение това съоръжение?

Да, очаквам завършването на базата в Коматево, защото тя ще е една от най-добрите в България. Определено е по-хубаво да тренираш при добри условия.

Семейството ти подкрепя ли футболната ти кариера или предпочитат да залягаш над учебниците?

Семейството ми е застанало плътно зад мен във футболната ми кариера. Присъстват на почти всички мои мачове, независимо къде се играят. В никакъв случай обаче не се отнасям несериозно към училището, зашото и то е много важно.

Разкажи повече за себе си извън футбола, с какво обичаш да разтоварваш в свободното си време?

Свободното си време обичам да прекарвам със семейството и приятелите си. Опитвам се да наваксвам и препуснатото в училище.

Четеш ли Plovdiv24.bg? Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

Чета най-вече спортните новини в сайта, но се информирам и какво става в града ни. Искам да пожелая повече щастие и усмивки на вашите читатели!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво,явно Белия си върши работата както трябва,доста таланти дръпнахме,а доскоро всичко излиташе към София.
+1
 
 
ето такива играчи ни трябват не някви чужденци не играли от не знам колко време.дерзай мойто момче ти си бъдещето на ботев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: