ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Правят клуб "Бунарджика" с покрив от трева, облагородяват тепето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 29.10.2012Коментари (22)10450
С близо 1 млн. и 500 000 евро "Галакси Пропърти Груп" ООД ще изгради нова сграда на мястото на бившия ресторант "Голям Бунарджик", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно по време на пресконференция, на която присъстваха управителят на фирмата инвеститор Галена Малинова, директор "Строителство" в Галакси Пропърти Груп ООД инж. Златка Хаджийска и главният инженер на община Пловдив Румен Русев, подписал разрешението за строеж на 28 септември тази година. Срещата с медиите продължи над един час и на нея бяха презентирани проектите и разрешителните за изграждането на обекта.

Сградата, която ще е на две нива, ще бъде довършена до 9 месеца. Постройката ще представлява клуб с обществени функции и ще има дневен лоби бар на основното ниво, зали за конференции, за дегустации, за делови срещи, за релакс, за презентации и др., поясни Малинова. Тя, както и инж. Хаджийска бяха категорични, че строителните дейности, извършващи се в момента там, са изцяло в обема на съществуващата преди сграда на бившия "Голям Бунарджик".

Новата постройка ще е със зелен покрив със "седуми". Това са растения, които виреят подобно на тревата, но в по-малка почва, поясни още инж. Хаджийска. Една част  от настилката, която ще се използва, е от камък, тъй като част от изискванията на Министерството на културата са настилката да е естествена и да се доближава максимално до околната среда. Отпред ще има една или две панорамни площадки, а алеята до клуба ще бъде изцяло осветена. Сградата ще издържа на 9-та степен по скала на Рихтер, разказа още Хаджийска.

Във връзка с множеството жалби от граждани е насрочена проверка на обекта, извършена на 24 октомври. Становището на протокола на комисията, в която участие са взели представители на  РИОСВ Пловдив, отделите "Екология" и Незаконно строителство" към Община Пловдив доказва, че липсват отклонения от строително-монтажните работи на обекта, каза управителката на Галакси Пропърти Груп ООД Галена Малинова. 

Както Plovdiv24.bg вече писа, на територията на Хълма на Освободителите и по-точно на мястото на запустелия още през 80-те години на миналия век ресторант "Голям Бунарджик", кипи засилена строителна работа. За 1 месец бяха разчистени останките, превърнали мястото в опасно за гражданите свърталище на криминални лица и източник на мръсотия и неприятна миризма.

Мястото е закупено на 23 декември 2011 година от частно лице, а инвестиционните дейности се извършват от Галакси Пропърти Груп. След проверка на сайта ни се оказа, че компанията разполага с всички разрешителни за извършваните от нея дейности - съгласувателни писма от Министерство на Културата и Министерство на околната среда и водите, разрешение за строеж от 28 септември т.г.

На мястото се строи клуб "Бунарджика". Решението на инвеститорите е да се запази старата архитектура на емблематичното за Пловдив място, а застроената площ според одобрения проект няма да надхвърля размера на съборената постройка - 1 248 кв. м разгърната площ. Задължително условие, посочено в писмото от Министерството на културата е, след приключване на строителните дейности, да се възстанови характерната за тепето растителност. Според строителния план освен, че ще бъде запазена растителността в района, ще бъдат засадени и нови растителни видове, които да облагородят допълнително мястото.

От фирмата днес отново бяха категорични, че изкопните работи, които действително засягат земно-скалните маси, са задължителни, за да се укрепи сградата, но те по никакъв начин не предвиждат разрушаване на скали.




Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
08.02.2013 »
06.12.2012 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
08.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Леле не се спряха хвалбите, а никой не си задава въпроса как се строи в парк какъвто е статута на Бунарджика в тази му част? Това е най-малкото незаконно. Това че две министерства са го разрешили не го прави законно. Освен това в тази зона е забранено движението на МПС със знак "В2", та за какъв паркинг въобщще питате. Само мутри и малоумници ще се катерят с джиповете си и с слизат пияни като талпи. А къде ще карат колелета децата и къде да се разхождат живеещте в тази част на града? Нито пътя е предназначен за автомобилен трафик, нито две коли могат да се разминат. От камионите вече половината паваж е разбит. Аз съм за да се облагороди, но не и с поредната кръчма, в Пловдив на всеки ъгъл има кръчма или барче. Пияндурщината е завладяла 90% от българите явно, само за пиене и ядене се мисли и говори.
на 30.10.2012 г.
-1
 
 
Браво. Поздравления. Изключително добра визия. Хубаво е, че има хора с пари, но когато е съчетано с добър вкус и сеобръща внимание на околната среда, то нещата са професионално изпипани. Чакам с нетърпение отварянето! Успех!
+1
 
 
За съжаление,на много пловдивчaни им се струваше далечна химера точно този район да изглежда ДОБРЕ.Сега е на път да се получи.Нека да не бъдем недоволни.Би било чудеснода се настроим позитивно и да погледнем с усмивка на света !!
+2
 
 
Дано стане нещо хубаво и да се ползва от хората, а не както до сега 15 г. само мръсотия и наркомани и пр. Според мен до горе трябва да е разрешено само за автомобили на хора с увреждания, макар, че има много, които са взели такива номера, пък не се нуждаят, но няма как. Другите ще се качваме пеша-полезно за здравето и природата!! И стига сме мрънкали кой и какво, и защо го е купил!! Могъл-купил!! Как и дали е спазен закона, това е друга тема!! Бунарджика трябва да си върне предишната красота-много зеленина и цветя, пък и по едно кафенце да можем да пийнем:))
-5
 
 
В тия коментари се лее толкова комлексарщина, колкото не може да се намери никъде другаде... Пловдивчани май са оглупяли тотално от селска злоба.
+5
 
 
Да, наистина, защо нищо не се споменава за евентуален паркинг (то май имаше малък такъв) и път до там. Нещо не ми се връзва да видим някой добре облечен дебеловратко да пъшка по стълбите до ресторанта. Да не говорим пък за нежните им половинки, дето ще искат да им отварят вратата на лимузината пред входа. Да не си изцапат обувките,де.
+8
 
 
Човека преди мен го е казал много вярно. Хубаво е да се махнат онези руини, но доста дразни двойният аршин. А и това място няма да е за простосмъртни.
+2
 
 
нищо не споменават за коли, паркинг ...
+15
 
 
Да наречем нещата с истинските им имена - Галакси пропърти груп е компанията за недвижими имоти на пещерняците. От една страна е добре, че мястото ще се върне към живот. От друга за пореден път виждаме как хора от чалга крими контингента са тези с възможностите в БГ и за съжаление нещата се случват така, както те ги искат. За справка - българското черноморие.
+4
 
 
Галена Малинова, звучи като шега.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: