ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проверка: Редовни ли са автобусите в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 31.10.2012Коментари (21)4248
© Plovdiv24.bg
Сигурно сте запознати с феномена на закъсняващия автобус. Обикновено всички останали линии са редовни, а точно този, който чакаш, никакъв го няма. След няколко оплаквания от нередовни автобуси, решихме да направим собствена проверка на спирката на Централна гара вчера по обяд.

Обед е, хората пътуват, автобусите ту лазят по задръстените от коли улици, ту препускат по новите булеварди. Дали са редовни обаче? Застанахме на спирката, на която спират 11 автобуса, точно в 13.25 ч. За 19 минути оттам минаха 12 автобуса - по всички от линиите. Напук на феномена на закъсняващия автобус, колите в голямата си част се движеха дори на по-къс от обявения интервал. Своеобразен шампион е линия 12, по която за 15 минути минаха три автобуса. А посоченият в разписанието интервал е до 12 минути от кола до кола. 

От всички наблюдавани от нас линии, единствено 17 мина само един път през спирката, макар че според разписанието за това време трябваше да мине още един път. Като цяло резултатите от импровизирания ни жив GPS са удовлетворителни, но да припомним, че става дума за час пик по обяд. 

Уважаеми превозвачи, не ни мързи, ще застанем и някоя вечер на спирката, за да видим дали наистина колите вървят по график, или по мрак вече започва голямото чакане.



(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
17 e най-нередовният автобус който съм чакал някога. Как може да се чака 1ч и30 мин а него да го няма никакво !!! Това 17 не знам защо но миналата година беше много точен автобус. Минаваше в без 10 в и 10 и в и 30 т.е. за един час 3 пъти и имаше закъснение само когато имаше бариери на прелеза (става въпрос за тогава когато си беше със старият маршрут и не минаваше покрай Марица) А сега след като се смени маршрута просто го няма никакво шофьорите си правят каквото искат. Накратко стана много ужасно.
0
 
 
Какво да кажа . Чакам автобус 66 на спирка на бул.Пещерско шосе. Трябва да патувам в посока центъра. Чаках го някаде 30 минути. До кагато чаках минаха 3 рейса посока към Прослав. После когато дойде се качих. Дойде една от най-раздрънканите коли на 66. Попитах кондукторката за какво закаснява и тя ми отговори че имало развалена кола. 3 автобуса са отишли към последна спирка , 1 дойде след 30 мин чакане . Та от 3-те рейса които отидоха в прослав 2-та автобуса се са развалили а третия е наред(имам предвид този в който се качих). Аз със 100% съм сигорен че ме излага но не се учудвам и да е имало развалена кола на тази фирма ,, Грация ,, .
+2
 
 
Те не са редовни и в изправността! Как минават технически преглед не ми е ясно... Запалвания, закъсвания... Онази вечер видях 2 закъсали автобуса! Единият беше до ПУ Другият го дърпаха...
-1
 
 
Фирмите превозвачи са зависими от самите шофьори и ги е страх да не останат без персонал! Това са своеволия на шофьорите и тъй като са силните, никой нищо не може да им каже.
0
 
 
вчера си чакам 27 в кичука том до камела И вийдам че идва реиса и ставам и ме подмина като малка гара нито спря нито нищо И му метнах един камак и го напцовах И изчаках другия реис и се качих
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 31.10.2012 г.
+1
 
 
Хайде пробвайте след 19 часа в подлеза на Централна поща колко време се чака 36 и 66. За след 21 часа просто няма коментар, защото ги няма. Като че ли сме на село. Прибират ни с кокошките в къщи и никакъв живот.
-2
 
 
точно вчера по обяд чаках автобус № 1 на спирката на Тримонциум 30 мин. И ако това е редовен транспорт ... А вечерта един таралясник беше задръстил бул. Цар Борис Трети до Тримонциум точно в час пик. И да ги засичаме, и да се оплакваме, все тая, пълнят гушите на някой в общината и никой не се заема да направи градския транспорт в Пловдив поне приличен.
+1
 
 
Тази статия сериозно ме разсмя :).Кои е казал на нашите градоначалници,че имаме система наречена градски транспорт?Виждаш как някакви консерви се влачат по пътищата,а вътре натъпкани хора които си плащат като всеки останал човек в страната и си вярва,че се вози в автобус.На всичкото отгоре най-големите мизерници Чолаците ги направиха и водещи в сектора,а реално трябваше отдавна да са санкционирани за каруците си.В какъв свят живеем само.
+1
 
 
Вие се радвайте че е минала 17! Сигурно се оцелили момента когато е имало, а иначе като няма елате да видите 1 час е малко чакане! Много добре ще направите да застанете вечер около 19,00 да видите кой се движи и кой вече почива!!!
+3
 
 
Автобус № 24 е изключително нередовен вече, а стават и опасни! Тази линия се състезава с линия 17 за работниците от заводите в Кичука и карат по надлеза като луди, правят рисковани маневри и минават на червено, за да изпреварят конкуренцията. Случва ми се няколко пъти вече като ме видят, че съм сам, да ме подминат и изобщо да не спрът на спиртакат за да ползвам автобуса. Липсва контрола и няма къде да споделиш всичко това, а то е всекидневно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: