ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стои ли някой зад протестите срещу "Голям Бунарджик"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 02.11.2012Коментари (28)6120
© Plovdiv24.bg
Ние от Plovdiv24.bg сме обществено отговорна медия и търсим отговор на въпросите. Тези дни актуална е дискусията за реконструкцията на бившия ресторант "Голям Бунарджик". Преди няколко месеца първи повдигнахме въпроса какво се случва на Бунарджика, потърсихме отговори, потърсихме гледни точки и спуснахме всичко до вас читателите ни. Продължаваме обаче да "дълбаем" темата и да търсим отговори на всички въпроси, които могат да бъдат зададени.

Тези дни в дискусиите към статията са пови и следния въпрос: "Дали някой не се възползва от гражданското недоволство"? Несъмнено немалка част от обявилите се срещу строежа на тепето, са будни граждани, водени къде от "зелени" съображения, къде от липса на информация, къде от желания да защитят позицията и вижданията си. 

Дали обаче към тях не се присъединиха и други, които преследват свои интереси срещу конкретно този инвеститор? Причина за подозренията ни бе протеста пред общината. От почти десетилетие отразяваме събитията в Пловдив и ни е ясно колко човека идват на протест след призив във Фейсбук - рядко са повече от десетина. Първоначално във създателите на групата във Фейсбук за защита на Бунарджика призоваваха всички да присъстват на специално предаване по ПОТВ, водещият Евгений Тодоров се бе подготвил с 50 стола и дори се притесняваше, че няма да стигнат за всички. Там обаче не дойде никой от създателите на групата и само 1 от т.нар. "защитници". Затова самият водещ бе принуден да покани и 1 архитект, за не му се провали предаването.

Онази вечер на протеста имаше около 40 човека, което не буди чак такова подозрение. Подозрително е, че голяма част от протестиращите носиха идентични отпечатани плакати-призиви, подозрителното е, че лицата на тези хора са непознати от дискусиите в групите срещу строежа и са "нови". Съзнателен или не опит за манипулация е, че новия проект се сравнява със снимки на ресторанта от 30-те години, преди той да е бил реконструиран и разширен във вида, в който до скоро се рушеше.

Нека попитаме тези будни граждани: Къде бяха когато се тръбеше по медиите, че се рушеше тепето, заради друг строеж?

Задаваме въпроси, смятаме, че имаме право да го правим, както и да търсим отговорите им. Хубаво ще е ако се окаже, че те са празни, защото ще се окаже, че в Пловдив има много будни граждани, остана да не подбират избирателно каузите си, а да защитават всички наред.



Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
08.02.2013 »
06.12.2012 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
08.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
как да "не подбират избирателно каузите си, а да защитават всички наред" като протестите им са толкова измислени, че при последното събиране са били 25-30човека. Ми те учениците, които минаваха по главната бяха на по-големи групички от тях. Ако наистина милеят за парка те през последните минимум 10 години трябваще да са постоянно в протест пред кметството заради всичките къщи които се построиха на ул. Волга, която също е на хълм Бунарджика.
0
 
 
Е как пък никой не си направи труда да провери как са нещата преди да се е развикал. Общината е проверила проекта и министерството също даже кмета 10пъти го каза това. Ама на кой му пука затова. давайте да се правим на "гражданско общество" и да протестираме щото можем без да знаем за кво става на въпрос. Много лесно някой се развика защо ми копаят на мойта улица и айде всички подир него. Като стадо сме бе хора! а не ви ли пука че парка ни пустее и години беше в окаяно състояние а сега се оправя и ще има модерен вид? докато дремеме в София си оправиха парковете и са като е Европа а ние тука нямаме даже един парк като хората дасе гордеем ама на кой му пука -дайте да се правим на еколози щото- много сме силни сме!
+1
 
 
Както казах, бях на протеста и искам да спре застрояването на тепето. Това е парк, а не площадка. Това, че някоя комунистическа кратуна е направила ресторант, не значи да се примирим с бетона. Ако общината е загрижена, да премахне руините и природата сама ще се възстанови. И наркомани няма да има. Явно никой не си е извадил поука от Марково тепе.
+2
 
 
Този ресторант беше сърцето на Бунарджика. Спомням си преди много години, когато ресторанта работеше , ходехме да слушаме музика там, играехме , нямаше страх от наркомани и клошари, въобще имаше живот.Бунарджика тогава не беше опасно място дори и посред нощ да отидеш. Сега какво е, бившето заведението е една огромна "клоака" на наркомани и клошари. Аз лично като човек , който живее в непосредствена близост на Бунарджика съм Ресторанта да бъде възстановен и отново да заработи. Нека който има желание отново да върне живота на Бунарджика. Не знам какви са тия протестиращи , но съм сигурен ,че някой от тях живеят в другия край на града и въобще не знаят какво беше Бунарджика с този ресторант. Не може да продължава така, трябва местото да се облагороди, в целия нормален свят е така, държавата , общината дава и естествено очаква да се направи нещо , което да е хубаво , приятно и най важното да радва хората, а пък нека и за този който го е направил да има и печалба.
0
 
 
Здравейте, На защитена паркова територия е редно да се "строи" само парк. Ако иска, тази фирма, да събори развалините на Голям Бунарджик и да адаптира терена към останалото парково пространство.
-1
 
 
ясно е , че тия с парите са мошенници , ама какво да правим , все пак е по добре да го оправят
+6
 
 
Абе хора този ресторант е бил посторен едно време ТАМ. Родителите ми са празнували сватбата си в него и всеки път като минат оттам им ставаше тъжно като го видеха в каква дупка се е превърнал. Защото в момента това е един КЕНЕФ. И свърталище на наркомани. Оставете хората да облагородят мястото и града ни. Знам че е модерно да си много ЕКО, но точно заради такива недомислици и еко простотии си спъваме сами развитието. Трябва да има баланс между двете.
+4
 
 
Относно злобата и плюенето в България по всичко и всички, бяха оплюти и пожарникарите, които денонощно бяха на Бистришко бранище. Просто нямам думи! Да, именно пожарникарите, рейнджърите и военните гасят пожара, а не еко активистите от Орлов мост. В коя миша дупка се крият Тома Белев и Андрей Ковачев и защо не бяха на Витоша, а се тупат в гърдите, че милеят за природата? Няма да ги видите там, защото в пламъците пари не раздават, нито се трупат политически дивиденти. Къде къде по-безопасно е да се тръшнеш на Орлов мост, пред Общината или вкъщи пред компютъра, да блокираш движението, да се престориш на много важен и значим или да отровиш деня на десетки хиляди хора.
+4
 
 
Реално се създава гражданско общество в България, хората започват да показват мнението си (която черта ни беше ампутирана през комунизма). В случая обаче го има и положителния елемент, за който може да си позволим да преглътнем "частния клуб". Все пак ще се облагороди Бунарджика, за което общината така или иначе пари няма.
+5
 
 
Абсолютно подкрепям Dessislava Shkurtova, това важи и за мен, баба ми, дядо ми родителите ми са живели в района на Бунарджика, аз съм израснала там и продължавам да живея там. Много съжалявам че разбрах късно за протеста, но отсега нататък ще следя темата отблизо. И да уточня предварително - мен също никой не ме кара, не ми плаща и мотивира по никакъв начин да защитавам мястото, където съм родена и израснала.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: