ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Локо и Ботев сътвориха истински спектакъл в дербито, завършило 2:2 на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 04.11.2012Коментари (558)58624
Героите Абушев и Неделев в борба за топката
В едно от най-големите дербита на България, отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив завършиха 2:2 в 91-ото градско дерби. Двата пловдивски отбора сътвориха един невероятен спектакъл, както на терена, така и на трибуните на стадион "Локомотив".

"Смърфовете" навлязоха по-добре в двубоя и още в 13-ата минути поведоха, след една грешка на Бобан Грънчаров, от която се възполза Абушев и с прецизен удар от границата на наказателното поле даде преднина на "черно-белите". 

"Канарчетата" обаче набързо отговориха на своя противник и само 9 минути по-късно възстановиха равенството чрез Тодор Неделев. Юношата на "жълто-черните" овладя една топка избита от Кирил Котев, след центриране отляво, навлезе в полето и с премерен удар изравни.

До края на полувремето двата тима създадоха още няколко добри положение за гол, но така и не можаха да се излъжат. 

Второто полувреме започна ударно за гостите, които след една контраатака стигнаха до пълен обрат. Цветков подаде на Иршак, той намери Тодор Неделев, който се разписа за втори
път в мача, след като стреля по земя за 2:1.

Минути след втория гол Ботев остана с човек по-малко, след втори жълт картон на Грънчаров, съответно червен, за нарушение срещу резервата Серафим Михайлов.

От това се възползваха "черно-белите", които отговориха на "жълто-черните" 6 минути преди края, когато Рангел Абушев засече центиране с глава и фиксира крайното 2:2. 

До края на мача Локомотив се настани в половината на Ботев, но "канарчетата" устискаха пресата от страна на "смърфовете" и си тръгнаха с едната точка от "Лаута".

Локо Пд - Ботев Пд 2:2
1:0 Абушев 13'
1:1 Неделев 22'
1:2 Неделев 57'
2:2 Абушев 84'

Локо Пд: Господинов, Георгиев, Котев, Кавдански (83' Атанасов), Диего, Д.Георгиев, Стефанов (61' Дюлгеров), Абушев, Златински, Маламов, Курдов (61' Михайлов)

Ботев Пд: Шеткус, Караславов, Христов, Грънчаров, Енрике, Иршак, Паласуелос, Огнянов (68' Рахов), Вийера (46' Атанасов), Неделев (76' Станчев), Цветков

Още по темата: общо новини по темата: 71
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
07.11.2012
07.11.2012
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.11.2012 г.
+3
 
 
ало феновете на Локо многобройни сте само на думи един полустадион неможе да напълните,кога по дяволите сте били 20000 на който и да е мач последните 15г. а за достиженията на БОТЕВ като посещаемост може само да мечтаете.ок натрупахте някоя победа в повече в периода на селския буфер христолов ,когато БОТЕВ съществуваше най-вече като идея и публика но не и като отбор и се помислихте за велики.но много много вода трябва да изтече за такова нещо то нестава за 10г. и то в които най-големият ти дразнител е в най-лошият си период откакто съществува.сега нещата се объранаха малко ние се връщаме към обичайните си цели в челото на класирането кадето сме били през по голямата част от историята на нашият клуб,а вие сте там кадето сте били през по голямата част от вачата история-факт, колкото и да не ви харесва.кога сте се изправяли срещу грандове като байерн и барселона ,да не говорим за победи над тях,това е немислимо за Локо.кога сте си препълвали стадиона до пръскване освен на мач с БОТЕВ на който поне половината ако не и повечето са фенове на канарите,и на мача с хебър(за оставане в Агрупа)на който обаче имаше сташно много фенове от пазарджик(знам го защото бях на този мач)цифра като 30 000 е невъзможна за вас,просто защото нямате толкова фенове,а ние сме я постигали многократно.на малкият пръст неможе да ни стъпите като публика,и го знаете но продължавате да говорите глупости до безкрай.да ви напомням ли че вашият идол жоро илиев дойде да купува големият отбор в града първо но селкият буфер не му го даде защото имаше за цел да унищожи отбора(трябва паметник да му издигните,на христола-най-заслужилият локомотивец в историята).така че спрете да пишете глупости всички знаем че сами не си вярвате и че ботев е,е бил и ще бъде най-големият и най-обичаният клуб в града,приемете го факт е и си подкрепяйте посредственото отборче и дерзайте.САМО БОТЕВ ЗАВИНАГИ!!!
-1
 
 
За пореден път МОРАЛНИ ПОБЕДИТЕЛИ хахахахахха
+2
 
 
Ст. Тодоров изпълни поръчка на ЦСКА , за което буферите не са виновни. Най - после чорбата вече е на трето място , но защо ни развалиха празника ?Мача си беше много спортсменски за дерби и нарушенията , макар че бяха доста не бяха груби и не бе нужно смешника С.Т. да се явава главно действащо лице .Можеше и без картона пак , да не спечелим и дори да загубим , но нямаше така да ми е криво ,защото отрязването на главата ни ,бе повече от тенденциозно.
-5
 
 
ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОМОТИВ Пловдив ПОКАЗАХА КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ОТБОР В ЦЯЛА България! ИСТИНСКИТЕ МАЙНИ СМЕ НИЕ!!
-2
 
 
Привърженниците нямат никаква вина,но е абсурдно отбори да носят имената на Ботев,Левски и т.н.Митични герои олицетворяващи сила и мощ като Спартак и Олимп е друга работа.Не съм чувал в Англия да има отбор Shakespeare,в Италия Гарибалди,Данте,Бокачо ...Българина в стремежа си да се изрепчи с гръмки имена се поосира.Какво общо има Ботев със спорта?Би прилягало като име на читалище например.Калоферци имат пълното право да се гордеят с него.Стига се до обидни скандирания с имена на спорни и не дотам национални герои.
-2
 
 
Само навлеците от рухналата нива не можаха да разберат че този мач не се игра. Докато ние се занимаваме с труженичките от трибуна джипсика, марешки си прави коалицията с ББ.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
Тъпи Буфери. радвайте се там на точката де**а и мангалите прости. Поздрави от Йоханесбург.
+5
 
 
Ей, тва злобата и комплексите били голямо нещо! Циганите не можаха да си напълнят стадиона, подкрепяха ненужниците като пееха против жАлтИтИ, млъкнаха като им поведохме и само ходжата с мегафона се чуваше, а накрая били направили спектакъл. Абсолютна пародия! И да благодарите на Аллаха и на шуменския селяк, че се добрахте до равния.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: