ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Призовават ни да сменим летните гуми на автомобила със зимни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 09.11.2012Коментари (20)5907
© Plovdiv24.bg
"Време е вече да проверим гумите на автомобила и да сменим летните със зимни, ако все още не сме го направили". Това каза Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара. 

"Има сериозна разлика между летни и зимни гуми. Те имат различни характеристики и сцеплението между гумите и пътната настилка е различно. Това означава, че и възможностите на водача да въздейства при управлението на автомобила, са различни. В никакъв случай не трябва да пропускаме да проверим налягането в самите гуми, което при падането на температурите също спада. Когато гумите са зимни, те са от специална смес, позволяваща при подходящо налягане оптимално сцепление при мокри, заледени и заснежени пътища. 

Независимо, че гумите са зимни, ако дълбочината на протектора е под 4 милиметра, качествата, които те имат са променят и не може да се разчита на тях. Затова трябва да се сменят навреме и не трябва да се смята, че все още има грайфер", посочи още Койчо Русев.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 154
16.04.2013 »
16.04.2013 »
27.03.2013 »
26.03.2013 »
13.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Искам всички, които твърдят, че няма разлика м/у летни, всесезонни и зимни гуми да си признаят карали ли са въобще някога със зимни гуми? Разликата в поведението на автомобила е ОГРОМНА. Миналата година около Нова година, в най- големият сняг пътувах из Родопите, на Рожен Полицията не пускаше никой без вериги. След 3-4км спрях и свалих веригите, автомобила се държеше отлично на 4-5 см. неотъпкан сняг със зимните гуми. Принципно съм "стиснат" и не давам пари за излишни глезотии, но съм стигнал до извода, че разхода за зимни гуми е напълно оправдан. В краен случай- поне за двете задвижващи колела. Ако ще и 2-ра употреба да са...
+2
 
 
Добрата гума е много добър приятел на шофьора и автомобила.От години ползвам Мишелин Агелис, вече съм на 170 000 км. с тях и има още грайфери в гумите. Без да им правя реклама, скъпото излиза по-евтино. Може да се кара със зимни гуми и през лятото, но се износват 3-4 пъти по-бързо.
0
 
 
Добре де,чета ви коментарите,колеги и се чудя защо не карате само със зимни гуми?Никога хлъзгавото не ме сварва неподготвен и го няма момента"другите спират,аз се пързалям"Спокойно изкарват по 40-50х км зимните гуми на всесезонно каране,мит е,че свършват"за едно лято.Ако караш по-малко км в годината грайферът на гумите ако ги сменяш лято зима си стои,ама гума на повече от 4-5 години не е гума ами пластмаса/ебонит/Пък аз карам само със зимни и на 3-4-5-години според пробега свършват и ги сменям пак с такива.Чиста работа.Пък защо не карам зимата с гуми,които на са зимни-патил съм и ако ги нямаше едни храсти край завоя,от който изхвърчах,не ми се мисли.Бъдете здрави!
+1
 
 
На мен ли само ми се струва или е така..от няколко години се води целенасочена кампания от журналистчетата във всички медии за закупуването на зимни гуми и това колко голяма е ползата от тях през зимния период! Колко са загрижени за нашата сигурност!
-3
 
 
Глупости, преди време не сменяхме летни-зимни гуми и нямаше никакви проблеми. Измислиха го сега това за дапълнят нечии гуши. Никакви гуми няма да сменя!!
-1
 
 
Зимата в Европейска Русия още не е дошла, те ще ми викат да се сменят гумите ....
Aнонимен
на 10.11.2012 г.
+5
 
 
Пълни глупости-зимната гума е по-добра от лятната единствено и само на сняг обратното не е вярно ! Иначе е хубаво да има избор -зимни ,пролетни ,есенни, дъждовни ,за мъгла,гуми за празниците и гуми за всеки ден, както и всякакви други ,гей гуми защото те са особено подходящи за задно предаване, автомобили с разни виско муфи, екс драйв и други псевдо 4Х4 системи...
+4
 
 
аз от 3-години карам със летни и нямам проблеми,всичко упира до задкормилното устроиство
+7
 
 
При екстремни условия зимните гуми действително се държат по-добре от летните, но истината е, че основното винаги си остава уменията на шофьора. А в някои случаи не точно уменията, ами трезвата мисъл. В крайна сметка, ако всички карат внимателно всичко ще е наред. Иначе аз лично 2 години изкарах на Дебица всесезонни и бях еднакво доволен и през лятото, и през зимата. Може би защото не правя глупости на пътя.
+8
 
 
Който има да кара в планински райони, хич да не се мотка, ами да си слага зимните гуми. А останалите шофьори могат още 2 - 3 седмици спокойно да си карат с летните гуми. Но все пак умната, ей! Става въпрос не просто за разходи, не просто за собствената безопасност, а и за безопасността на другите участници в движението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: