ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Потвърдено: Преференциалните карти - 16 лв. Автобусите ще се движат до по-късно?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 15.11.2012Коментари (15)7149
© Plovdiv24.bg
16 лева ще струват от 1 януари 2013 г. преференциалните карти за масовия градски транспорт за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди, потвърди пред репортер на Plovdiv24.bg заместник-кмета Александър Държиков. Според заповедта на кмета Иван Тотев, картите ще продава фирма "Автотранс - 2000" на Димитър Чолаков, както и досега.

Както вече писахме в понеделник сутринта, цената не беше уточнена и колебанията бяха дали да е 16 или 17 лв. "Още когато по-рано през годината вдигнахме цените на тези карти от 12 на 14 лева, превозвачите искаха увеличението да е с 5 лева. Тогава ние ги убедихме да ги увеличим само с 2 лева. Нека трезво да преценяваме нещата. Ние не сме най-богатата община в България и трябва да се сравняваме с Варна и Бургас, а не със София, където финансовите средства са далеч повече. В тези два града няма преференции за цялата градска мрежа, а само за една линия. В Бургас например за една линия пенсионерите плащат 12,55 лв., инвалидите - 10,50 лв., а учениците и студентите - 12,60 лв. Във Варна положението е подобно.

В Пловдив години наред са държани едни прекалено ниски цени. Превозвачите дори настояваха за цена над 20 лева, давайки за пример София, където една карта за цялата градска мрежа струва 26 лева за пенсионери, 21,50 лв. - за студенти, а за докторанти - 35 лв. Ние обаче контрирахме, че не е редно да се сравняваме със София и че не може толкова рязко да вдигнем цените. В крайна сметка стигнахме до консенсус новите цени да са 16-17 лв., като аз лично съм склонен на по-ниската", разказа Държиков.

За евентуалното увеличаване на  работното време на автобусите, той разказа за Plovdiv24.bg отново в понеделник. "Не е нормално във втория по големина град на България след 21 часа по някои линии да няма градски транспорт. Общината категорично не е доволна от качеството на предоставяната транспортна услуга, но превозвачите веднага ни контрират, че с тези цени няма как да предложат по-високо качество на гражданите. През 2013 г. категорично няма да има ново увеличение на цените на преференциалните карти", коментира  Държиков. 



Още по темата: общо новини по темата: 42
04.01.2024 »
28.12.2023 »
21.12.2023 »
18.12.2023 »
03.10.2023 »
20.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ако може и с цената и поведението на кондуктори и шофьори да се подобри ще е ок.Или да ги изпратят на курс"Как да се държа в обществото и хората"Онази вечер заформих един скандал на мазния кондуктор на линия №16 заради подигравките му с възрастни хора и ученици,че са с карти.Та те са си дали парите предварително,нима са заслужили такова отношение.Ако трябва да опиша обаче рейса ще е с една дума-гробница-липсваха поне три двойни седалки,за да има повече място за правостоящи.
+3
 
 
16 лева е добре, но: да направят кокурс за 8-те тролейбусни линии с автобуси да изгонят Батаклиев и да обявят конкурс за неговите 8 линии да пуснат разписания до 23 часа
+2
 
 
Тва е абсурдно! След като махнаха 5 линии, и тези 8 на батаклиев които сиг ще махнат, тези 16лв. ще ни излязат златни!!! И дето щяли да променят маршрутите на всички останали линии, за да се компенсирала загубата. Тъпа работа! НИЩО НЕ ПРАВИТЕ КАТО ЗА ХОРАТА И НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИТЕ! ЧУДИТЕ СЕ КАК ДА ОБЕРЕТЕ ХОРАТА! ЗАСРАМЕТЕ СЕ МАЛКО!
+2
 
 
Изпитвам изключителна погнуса от градския транспорт.Аз съм на 17 години и предпочитам да вървя пеша,от колкото да се кача в мръсния,миризлив,миришещ на всичко,разпадащ се и с недружелюбни кондуктори и шофьори.А сега с това измислено ''увеличение'' трябва да пуснат денонощни автобуси.Нямат право да се сравняват със София,защото там има няколко вида транспорт,и е много по добре икономически от Пловдив.Градския транспорт в нашия град направо да го закриват !!!
+5
 
 
Защо трудноподвижните ,немощни инвалиди ,с над 90 % нетрудоспособност заплащат преференциални карти ,с еднаква цена като тази на ученици ,студенти ,докторанти ,здрави пенсионери. Те не са такъв брой ,че Община Пловдив да не може да уреди за тях специални целогодишни карти на ниска цена.
+6
 
 
Да си купят по една свещ с увеличението....
+6
 
 
Старата песен на нов глас .С тези цени еди кво си еди що си .Много ми е интересно като кажат че работят на загуба еми защо работите тогава бе ?И какво излиза картите ще поскъпват отново а качеството си остава МИЗЕРНО... Не е нормално в 21ви век да не можеш след 8 и 30 да се прибереш с автобус!Не е нормално да се возим в автобуси на 20 години които ще се разпаднат а вътре те да си пушат и всичкият дим да си остава в автобусът. Нека да има увеличение на картите но да има и увеличаване на услугата. Дизела падна с 30 стотинки а половината рейсове на Хеброс Бус са на метан,1цата повечето и те са на метан 20ката също 66 също така че да не се оплакват с горивата.А и веднъж бях попаднал на някакви шофьори които казваха че получават компенсации от около 1.50 на км.Което означава че дори и рейса да се движи празен фирмата е на печалба така че да не говорят глупости!
на 15.11.2012 г.
0
 
 
Поне като са 16 лева картите : Да се открият нови пунктове за ученици, а не само един и обслужването Да е по-добро не да ти викат само тази снимка няма да я взема с печат е .... и само лично да ходиш да си изкарваш карта ...
+5
 
 
Не че може да се очаква от "специалист" като Държиков да държи на думата си, но това в крайна сметка означава ли, че срещу увеличението има поет ангажимент за удължаване на работното време до 23 ч.?
+2
 
 
А каква ще бъде цената на картите, за тези които не ползват преференции, т.е не са студенти вече?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: