ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Соларните пешеходни пътеки в "Северен" преминават към постоянно електрическо захранване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 19.11.2012Коментари (5)3950
©
Соларна пешеходна пътека на бул."Васил Априлов" между бул. "България" и бул. "Дунав"
Соларните светещи пешеходни пътеки по големите булеварди в "Северен" ще преминат към постоянно захранване към електрическата мрежа,  каза кметът на района Ральо Ралев в отговор на въпрос на репортер на Plovdiv24.bg защо вечерно време някои от тях, като тези между "Дунав" и "България", не светят.

"През есента и зимата няма достатъчно слънчева светлина, с която да се заредят соларните батерии. Друга съществена причина, която налага промяната, е големият поток от автомобили, който не позволява равномерно да се зареждат батериите", поясни Ралев относно опасенията на наши читатели, че светещите маркери са изгорели или са дефектни. 

Plovdiv24.bg вече писа, че в момента такива пешеходни пътеки се правят на колелото на Панаира. Те ще бъдат захранвани с ниско напрежение от 12 волта, а специален датчик ще задейства светлините, когато пешеходец се приближи към тях. Маркерите ще са в червен цвят и целта им е да изострят вниманието на шофьорите, приближаващи това натоварено кръстовище. 

Няма да се нуждаят от светлина, за да се зареждат. Ще бъдат изградени специални каналчета, в които ще бъдат полагани захранващите кабели. Преди самата пътека ще има датчик, който ще се задейства от приближаващия се пешеходец и тогава светлините ще светват в червено. При напускане на пътеката светлините ще се изключват.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
с тип "котешки очи" щеше да е по-евтино,по-качествено,нямаше да има нужда от почти никаква поддръжка и щеше да е почти вечно,ама на ,нали някой трябва да се налапа с комисион за тъпи и безмисленни проекти.Секундомерите работиха няма и година и окапаха един по един,светещите пътеки след тях вървят и т.н. със още куп скъпи и неефективни глупости.
на 19.11.2012 г.
+2
 
 
От това нещо нищо няма да излезе. Пари на вятъра е всичко! Забелязали ли сте че точно където има пешеходни пътеки,точно там няма улични лампи и е най тъмно вместо да е като ден. Каналчета с кабелчета и 12 волта и като гирлянди от едното пънче до другото и това което първо писах че наблизо обикновенно няма улично ще създава грижи,защото нали някой не мисли че ще се създават партиди в ЕВН заради тази работа? Всичко ще е от захранването на лампите ама то и кабели доколкото знам не се прекарват току по асвалта абе... същата работа като със соларните пешеходни човечета дето се движат-нищо не свети от тях вече. Не стигало слънцето! Ами значи панелите са некачествени и неоразмерени правилно за консуматора а акомулаторите явно са от на Чин Шуан гаражното предприятие. В този град винаги се залага на грандоманското. Светлинни табла на спирките,които да показват след колко секунди,кой рейс ще дойде и кому е нужно това при положение,че автобусите и тролеите се боклуци и се палят като бенгалски огън! Соларни пешеходни и светофари-абе хората искат чиста и въобще съществуваща маркировка и две лампи от двете страни които да светят като слънце а не човечета с диоди които правят спринтове,набирания и ти показват колко е часа. Светофари със секундомери-че закакво ни бяха като не работят верно а светофарите същевременно са в трагично състояние. И изобщо всичко го правим така станали сме точно като дядо Николай а именно изглеждаме изкудкудякали и смешни обаче на ръката имаме Ролекс...е неговия поне работи за разлика от модерните изгъзици с които ни радват.И за да не изглеждам като черна станция на комунистите ще използвам възможността и поздравявам кмета за втарите 6 месеца от изминалата година,засега се справя добре!
+1
 
 
Интересно ми е като пуснат снегорините дали няма да ги повредят?
0
 
 
хубава идея де и в южен да имаше такива неща ноо там улици няма пешеходни озобщо за улично да не говорим
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
България и Войната в Украйна
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: