ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани: В нощните заведения масово се пуши! От баровете: Няма такова нещо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:17 / 19.11.2012Коментари (108)14609
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg се получиха два сигнала, засягащи неспазването на забраната за тютюнопушене, особено в нощните заведения в Пловдив. Читателите ни се възмущават от неспазването на тази забрана и масово се интересуват има ли денонощен телефон, на който могат да подават оплакванията си. Репортер на сайта се свърза с представител на Регионалната здравна инспекция Пловдив, откъдето заявиха следното:

"Телефонът за сигнали е 032 640 222, където в рамките на 30 секунди можете да предадете своето оплакване, прието и записано от телефонен секретар. Работното ни време е от 8,30 ч. до 17,00 ч., но сигнали на него могат да се подават денонощно. Записите се прослушват в началото и края на всеки работен ден. Имаме екип, който извършва проверки и в късните часове на денонощието. 

От началото на октомври досега сме издали 47 акта за нарушения. Глобите за юридическо лице достигат до 5 000 лв., а за повторно нарушение - до 10 000 лв. За физическо лице - първата глоба е до 500 лв., а последващата - може да стигне и до 1000 лв. В началото на влизането на тази забрана сякаш тя се спазваше по-стриктно. Сега обаче, вероятно и заради застудяването на времето, констатираме все по-често нарушения", обясниха от институцията.

Ето как звучат и двата сигнала, изпратени до нашия сайт:

1. Здравейте! Реших да се обърна към Вас като към обществено ангажираната местна медия. Вероятно и други читатели са писали по този въпрос, но съм го пропуснала... Става въпрос за тютюнопушенето в заведенита след определен час. Това практика ли е в нашия град и има ли към кого да се обърна, за да се направи проверка, или не мога нищо да направя? Доколкото знам на телефона за сигнали отговарят само в работно време, когато, естествено, никой никъде не пуши...

В събота вечер бях в клуб Pasha, всичко беше нормално до 2 часа, когато законът изведнъж се измени (или спря да важи?) и хората масово запалиха... Все едно се върнах половин година назад... Естествено, никой от заведението не правеше забележка - всички пушеха... Имаше няколко ентусиасти, които все пак излизаха да пушат на определените за това места, но бяха изключения... 

Последно бях в същото заведение през лятото, тогава нямаше такива изпълнения, вярно, беше топло, но и сега не е кой знае колко студено, а ни чакат и по-големи студове... Какво ще става тогава? Изобщо никой няма да си прави труда да пуши навън ли? И "най-забавното" в историята е, че преди седмица бях на подобно заведение в Благоевград, там ситуацията беше същата, но аз с най-голяма гордост и местен патриотизъм казах на познатите си благоевградчани, че в Пловдив такива неща не се правят... Бива-бива човек да е заблуден, ама чак толкова... Едва ли това, на което бях свидетел снощи, е изключение... Най-вероятно е практика във всички заведения... Просто аз чак сега разбирам...

Та, на въпроса - мога ли нещо да направя следващия път, когато всички в заведението запалят и къде мога да се обадя? Благодаря предварително!

2. Здравейте! Преди седмица,с приятелки решихме да разпуснем малко и да посетим бар Secrets на Пешеходния мост. Та влизаме ние във въпросния бар, поръчваме си и нали за това сме отишли - се впускаме в ритъма на танца. Хубава музика, весела компания, чист въздух... но не за дълго. Тъкмо коментирахме колко е хубаво, че не се пуши и....след малко ми замирисва на цигара. Оглеждам се - зад мен едно момченце си пуши съвсем спокойно, без да се притеснява. Казах си: "Хайде, една цигара - ще я преглътнеш". И случайно погледът ми попада на "светулка" в другия край на бара. И така, малко по малко "светулките" се увеличиха... Съответно се задими и вече не миришехме на парфюм, а на пушени наденички. Попитах бармана защо се пуши в заведението, при условие, е законът го забранява,а той ми отговори, че шефът преценява на кой да разреши да пуши.

Този отговор не ми хареса, изпихме си набързо питиетата и се отправихме към изхода. Докато си взимахме палтата от гардероба,попитах и момичето,което ни настани,защо се пуши в заведението им? Тя вдигна рамене и каза, че не виждала никой да пуши. Явно целият персонал е сляп! Но те не са виновни,защото така им е наредено.

Въпросът е защо се допуска това своеволие? Къде и кои са съответните органи, които уж трябва да констатират нарушението? Докога ще си затваряме очите пред очевадното? Нали уж всички имахме права - а моите къде са?!  Все мрънкаме,че нищо не ни е наред в държавата, а дори и малко усилие не полагаме да се променим.

Пред репортер на сайта от управите и на двете гореспоменати заведения отрекоха, че в тях се пуши и обясниха, че когато даден посетител запали цигара, бива веднага предупреден от персонала. 

"Досега са ни правени няколко проверки и няма установени нарушения.", категорични бяха те.


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе онзи охранителят открадна 1.6мил. и нищо не му правят,даже щели да го пускат а ние спорим за пушенето. Да си без пари също е вредно за здравето.Ако живеехме в Рая нямаше да ни трябват пари,ама за съжаление сме на земята
0
 
 
Действително в Паша се пуши. Бях там преди 3 седмици и когато видяхме че около нас всички масово запалиха цигари попитахме момичето от персонала защо се пуши и тя каза 'Всеки прави каквото си иска'. Още повече управителя на бара беше на 2 крачки и изобщо не обръщаше внимание. Аз пък си ги снимах как пушат там, който желае ще му пратя снимки на масово запалили след 2 вечерта в Паша. Вече зависи от институциите дали ще предприемат нещо, защото за да има реални глоби трябва да се направи проверка след 2 вечерта.
+4
 
 
Нали никой от вас не храни илюзията, че нощните заведения са място за водене на здравословен начин на живот, в противен случай трябва вместо алкохол, да се налива бистра водичка, вместо силна музика да се чува ромон на поточе, да ухае на борова гора и т.н. А самото будуване всяка нощ, не е ли и то меко казано - неполезно. А бе, я да се забрани изобщо нощния живот!
+1
 
 
Ами да пуснат повече проверяващи по заведенията, за град като Пловдив са необходими хиляди, милиони проверяващи дори! И не да си лягат в 11часа, ами да обикалят до зори... Като ще ми харчат парите от данъците за въвеждането на тази забрана, поне да го правят с размах! :)
0
 
 
Онзи ден бях в Плазма, естественно и там ми направи впечатление, че всеки си палеше след 2ч. цигара и не му пукаше, а когато влезна закона в сила се спазваше много стриктно, но видяха, че няма проверяващи и си правят каквото си искат ....
-4
 
 
Срам. Колко много глупаци са писали. Това ли бил най-големия проблем, жабата и вола и други простотии. Явно цигарите освен белите дробове ви увреждат и мозъка. Някои от тия кретени сигурно са готови да спорят и за това дали въобще цигарите са вредни. Още веднъж - срам.
+7
 
 
Непушач съм. С тази забрана на цигарите обаче ставаме за смях. Нещо като жабата и вола. Европа отдавна знае, че в България Андрешковците преобладават. Колко пъти трябва да и го доказваме, че не сме замесени от тяхното тесто. Просто начина ни на мислене е да кажем по-южняшки. Лично аз смятам, че дюнерите са по-вредни. Просто и с цигарите трябва да се случи същото не харесваш или не понасяш дима, не посещаваш такива заведения. Заведенията трябва да имат право сами да се самоопределят. Държавната регулация трябва да отпада. Някой ще ме контрира, че цигарите са вредни, аз ще му кажа обаче, че отказването им е още по-вредно. С каквото и да злоупотребиш е вредно, включително и с власт. Някой замислял ли се тези хора, които ни управляват дали нямат същите пороци. Те изрядни ли са спрямо закона ? Смее ли някой да ги глоби ? Ето в това е вечният ни проблем: "За кучета и котки може, за прасета не може." Просто сме опорочени всичките. Само разбира се plovdiv24.bg са светци. Към всички един съвет: Живей така, че да не пречиш на другите. Важи и за пушачите, важи и за журналистите, важи и за андрешковците.
+6
 
 
Хора не се карайте! Аз съм не пушач но твърдо съм за да има зали за пушачи и не пушачи. Тази наша държава с този малоумен закон дискриминира над 80% от населението си , а от всичкото отгоре в условия на криза и голяма безработица обрича не едно и две заведения на фалит. Евала на такива тъпоумни ръководители. Да не говорим че щом ще забраняваме тютюнопушенето то е абсолютно задължително и морално да забраним и производството на цигари и тютюн. Дано това правителство си отиде по бързо и закони като този бъдат отменени от следващото.
+6
 
 
Айде ако обичат някои да не ни занимават с глупости, който не му харесва някъде не е длъжен да ходи там. Места бол и за едните и за другите. А на ония дето били в ритъма на танца, ма после вместо на парфюм замирисали на дим, да ги светна, че ако са наистина в ритъма отдавна са миришели на пот.
-2
 
 
Да, пуши се в баровете, няма спор. И аз си пуша там, и какво от това? Това ли ни е най-големият проблем?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: