ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Главният инженер: Само специална комисия може да пусне светофара на Околовръстното при разклона за "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 21.11.2012Коментари (16)5532
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Какво се случва със светофара на Околовръстното шосе при разклона за кв. "Коматево", който бе поставен там преди двадесетина дни? Защо все още не работи в нормален режим, а мига "жълто"? С тези въпроси репортер на Plovdiv24.bg се обърна към главния инженер на Община Пловдив Йордан Калев, който разясни процедурата по пускане на съоръжението в експлоатация:

"Надзорната фирма вече е подготвила необходимите документи, които ще бъдат предоставени на РДНСК (Регионалната дирекция за национален строителен контрол), която от своя страна уведомява ДНСК. След това ще бъде създадена т.нар. приемателна комисия, която на място въвежда в експлоатация съответния обект. Все още няма точна дата, на която тази комисия ще се събере. Това обаче е стандартна процедура и ние няма как да влияем върху РДНСК кога да направят такава комисия. Така е с всеки един строеж. Подобно например е положението и с една жилищна кооперация - първо се строи и едва след това се въвежда в експлоатация", обясни за нашия сайт главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев.

Припомняме, че преди време от общинската администрация уточниха за нашия сайт, че светофарът на Околовръстното шосе на кръстовището с "Коматево" и Първенец ще бъде поставен временно, докато там бъде изградено кръгово движение.

"Наясно сме с проблема и че правилното решение е кръгово, но докато то бъде изградено, временно ще бъде бъде поставен светофар, който да регулира движението на това кръстовище убиец. Там през последните 2 години има 10 смъртни случая. На няколко пъти при нас идват делегации от Първенец и "Коматево", от родители и от учители, които ни умоляват да регулираме движението там. Затова, докато се изгради плануваното кръгово движение, ще се постави временно светофар. След това този светофар ще бъде преместен вътре в града, където има нужда", разясниха още от Община Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 11
04.03.2015 »
30.11.2012 »
30.11.2012 »
27.11.2012 »
05.11.2012 »
16.10.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Същото е и със светофара на 6-ти Септември до стадиона. Същото е и с връзките между бул. Копривщица и ул. Перущица и бул. Свобода- Пещерско шосе. Вече втора година са готови, но са затворени . Задръстванията си продължават. Кой го интересува.
+3
 
 
Абе да вземем да напишем една жалба и да направим подписка против светофара на Кауфланд? Напоследък ми се налага да минавам оттам по 2-3 пъти на ден и наистина е тъпо и безсмислено. Точно тръгнеш от колелото и хоп - светофар. Сигурен съм, че някой на регионално ниво си е затворил очите. Дайте да сигнализираме в Министерството на транспорта? Няма логична причина за съществуването на този светофар.
0
 
 
Проблема е, че няма кой да даде рушвет и комисията да се забърза! С тези темпове, май ще чакаме до февруари - март 2013 -та. Хубава работа, ама ГЕРБЕРСКА!
+5
 
 
Ненужните светофари много бързо ги пускате в експлоатация,а нужните се мотате(справка светофара Кауфланд).Я си раздвижете дебелите задници и си свършете работата.
+2
 
 
РДНСК в Пловдив нямат правомощия и обектите се въвеждат в експлоатация от София. сега всички обекти от цялата държава се приемат от София -ДНСК Нали се сещата кога ще му дойде времето за премане на въпросният сфетофар. Държавата е София. Крайно време е ДНСК да върне правомощията на регионалните дирекции защото така се бавят десетки обекти .
+5
 
 
Нямало точна дата, накоято да се събере комицията, ми насрочете такава по най-бързия начин, това отговор ли е изобщо? Междувременно защо не спрете всички цигански каруци в града и незаконната продажба на цигари от мангалите пред КАТ (е по голям парадокс от това здраве му кажи).
+6
 
 
Явно тези служби са създадени да служат на големите вериги и монополистите, като Кауфланд, и платените светофари си пускат веднага. Сега какво трябва да стане, гражданите трябва да съберат пари за подкуп на тези бездарници, за да си свършат работата ли? Не знам кой им плаща заплатите на всичките тези тутманици.
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 21.11.2012 г.
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 21.11.2012 г.
+5
 
 
Този светофар е абсолютно необходим да се пусне колкото може по- бързо! Дано да не стане така, да не тръгне дакато изградят кръговото !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: