ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ресторантьори за пушенето в заведенията: Станахме пъдари!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 24.11.2012Коментари (22)8756
© Plovdiv24.bg
Продължават разгорещените дискусии за това трябва ли да бъде отменена пълната забрана за тютюнопушене в заведенията. Мнозина от читателите на Plovdiv24.bg са на мнение, че в пловдивските ресторанти, клубове и кръчми тази забрана масово не се спазва и че собствениците просто си затварят очите и негласно дават съгласието си за това. 

Те от своя страна отричат, че по тези места се пуши, контрирайки, че няма как ежеминутно да упражняват контрол върху недобросъвестните клиенти. Още повече, когато някои от тях са под влиянието на алкохола. "Когато видим човек с цигара, охраната или управителят го предупреждават да я загаси веднага. Станахме пъдари, но не можем на секундата да стопираме това, особено в нощните клубове, където потокът от хора е наистина голям", заявяват ресторантьори. Ето и поредния читателски сигнал, изпратен на имейла на нашия сайт:

В последния месец за 3-ти път посещавам бар "Сохо" и всеки си пуши, без да се притеснява. Обадих се на 112 още първия път, дежурният обеща да предаде сигнала, но следващия и по следващия път си беше същото. Изпращам и снимка за потвърждение.

От въпросното заведение категорично отрекоха това да е масова практика и обясниха следното:

АНКЕТА:
Трябва ли да се разреши пушенето в заведенията?

Да
Не

"В нашето заведение не се пуши. В момента, в който това се случи, персоналът ни отива и най-възпитано обяснява на човека, че това е забранено и му казваме или да си загаси цигарата, или да излезе навън. Когато едно заведение е пълно и някой в другия край си запали цигара, няма как на секундата да го накараме да я загаси. Правена ни е проверка от РЗИ и е констатирано, че няма нарушения. Отлично разбирате, че е невъзможно още от вратата да изземем кутиите с цигари. Хората явно все още не са свикнали, че пушенето вътре вече е забранено. Категоричен съм обаче, че когато се обясни възпитано и културно, клиентите разбират и спазват правилата".


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Малеееее,и после седнали да ни тръбят навсякъде кои били агенти на ДС и какви доноси писали... То само трябва да отвориш новинарски сайт и в коментарите отдолу ти става ясно,че агентите се възпроизвеждат по-бързо от хлебарки. "Възмутена читателка заяви,че .... се пушело", като е толкова възмутена,да не ходи в този бар. Някой пита ли пушачите дали сме възмутени? Не.
-5
 
 
айде да видим сега като фалират на 90% заведенията НЕпушачите къде ще ходят на кафе,но от друга страна това е хубаво,тамън хората с хемороиди ще намалеят..
+5
 
 
Пушачи или не....всеки трябва да се съобразява с правото ни да пием, да се храним, да се веселим и живеем без дим! Правилата са за всички! Ако се жалват, че ние НЕ-пушещите трябва да се съобразяваме с тях при положение, че ние сме потърпевши - 100% наглост и лицемерие ! Пушете си където и както намерите за добре, но ние останалите Длъжни ли сме да се махаме, зашото на вас така ви е удобно !? Турци, гърци, италианци...кой ли не се съобразява с правото на непушачите да живеем без дим! В БГ всеки селяк си избива комплексите да се прави на нарушител на закона! Колко типично за чалга мозъчета ! Снощи едни олигофрени се обгазяваха в Кастело - показни и фантастично - какви звезди извън закона!? Смях!
0
 
 
Майкоооо!!! Другия път се обадете на 150, 160, и 166 и на гражданска защита...
+2
 
 
Абе да не мислите , че ние сме го измислили първи тва нещо. Навсякъде е така. Пък и кво ревете, като в повечето дискотеки се пуши безпроблемно след 1-2 часа.
+6
 
 
Стига глупости, доста кръчми обиколих от началото на забраната и не ми прави впечатление да са намаляли посетителите, само дето сега най-върлите пушачи минаха на електронни цигари, които са безвредни за околните.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
В Мистрал, за да пушиш трябва да си поръчаш редбул и да тръскаш в кутийката, в Инфи пък снощи всеки пушеше, както вътре така и отпред нямаше място да стъпиш от хора, които пушат, значи едни могат да излизат да пушат, други се правят на тарикати и си пушат вътре... Никой не им прави забележка да не пушат всеки си затваря очите. Не разбирам и защо сте пуснали анкета да се гласува?!?! Щом в другите държави хората могат да не пушат ние, защото сме Бай Ганьовци и думата "Закон" е непонятна за нас давайте да си пушим пък като отидете в "по-цивилизована" държава, където манталитета на хората е друг и веднага ставате примерни- смешници такива!!!
-5
 
 
Където се хранят хора до 22 часа да не се пуши.След това да си е позволено на всякъде ,който не му понася да се маха и толкова.. Каква е тази драма...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: