ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шепа професионални протестиращи унижават Пловдив пред Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 06.12.2012Коментари (21)8592
© Plovdiv24.bg
Формалният повод за протестите е събарянето и реконструкцията на тази сграда. Реалният, четете в статията...
7-8 представители на така наречената Гражданска инициатива "Да спасим Бунарджика от незаконното строителство" връчиха на всички присъстващи на днешната сесия на ОбС Пловдив проект на открито писмо до председателя на ЕК Жозе Барозу, с което ще го информират, че Пловдив не е достоен да бъде културна столица на Европа. Те заявиха още, че са сигнализирали и Омбудсмана на Република България.

Кметът Тотев коментира, че всеки може да пише каквото си иска. Със съжаление обаче констатира, че случващото се не е от полза за кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата 2019, защото не е добре, когато дори малка част от самите пловдивчани са разединени и против тази кандидатура. 

До днес се прокрадваха някакви съмнения, че професионалните протестиращи, които си служат с всички позволени и непозволени, морални и неморални методи, са водени от идеята, че преследват своята кауза от някакви екологични и идеалистични убеждения. И последните съмнения паднаха днес и може би, ще се окажат верни съмненията на страдащите от действията на протестиращите, че зад групата протестиращи седи софийски бизнес холдинг, който има съвсем други интереси. Защото едно е да преследваш определени интереси чрез протести, но много подходяща добавена стойност е да опетниш репутацията на цял Пловдив пред Европа, именно когато се бори със София за Европейска столица на културата. Ако действително целите на протестиращите бяха тези, които заявяват, има достатъчно други методи и опции пред тях, а не да очернят името на Пловдив. Останаха ли все още съмнения, че целите на протестиращите са користни? Те така и не пожелаха да отговорят на въпроса: Кой седи зад професионалните им протестиОтказаха да отидат да се запознаят с документацията за строежа на Бунарджика, защото тяхната цел може би не е да търсят истина, а да протестират и всяват смут на всяка цена.

Идват избори, Пловдив е кандидат за културна столица, споменатите бизнес интереси - тези 3 "заека" явно се опитват да отстрелят около половин дузина протестиращи.



Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
08.02.2013 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
08.11.2012 »
02.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пет пари не давам за чиито и да било частни интереси или евтини махленски интриги!!! Не участвам в никакви инициативи, през крив ... ми е за едните и другите ощипани моми!... Но се обръщам директно към тези, които опищяха коментарите, че това вече било застроена зона и затова - виждаш ли, дай спокойно всичко да си правим там, позволено ни е! А бе, хора, вие чувате ли се каква наивна логика се опитвате да пробутвате?! Понеже едно защитено от закона място (а закона не е просто по случайна приумица на някого!) е вече "оакано", значи закона позволява: който си го е заплюл вече - негово си е?!?!? Наясно ли сте, че в Германия спират строежи на цели магистрали, само защото преминават през защитена територия на изчезващ вид бръмбари??? Спират проект за няколко милиарда, само защото ще се изсичат защитени вековни дървета?! Ако от '93-та год. този имот е станал частен, то тогава това прави ли законна продажбата му въобще?! Ако през нощта отида на хълма Монте Ватикано и с рушвет убедя някой кардинал да ми продаде базиликата Св. Петър, това означава ли че от утре вече мога да си щракам с пръсти и да си направя ресторантче в нея?! Аз съм пловдивчанин! И ако има различни планове от това - тази сграда да се разруши, за да се облагороди парка наоколо или да се ползва мястото обществено от целия град - то тогава не на европейски председатели ще се вайкам, а като гражданин ще държа отговорен лично този, който е поставил подписа си за това разрешително!!!
на 06.12.2012 г.
+5
 
 
По закон частно лице или фирма няма право в защитена територия каквото е Бунарджика да притежава имот .Въпроса е как общината е продала това място и кой се е облажил от сделката и защо кмета не сигнализира съда и прокуратурата и заведе дело.Така че който заведе дело в Страсбург го печели от раз.Най добрият вариант Пещера го строй и дарява на общината
+3
 
 
Защо не протестираха като бутаха марково тепе,на пъпа на Пловдив?или там нямаше хранилка?
на 06.12.2012 г.
+8
 
 
Общината също носи вина защото допусна това място да се продаде на частно лице .Няма никаква яснота що за клуб ще е това дали ще е само за силните на деня или ще е достъпно за всички хора за богати и бедни.Ако ще е само за определен кръг хора моля това да се заяви с ясен отговор и общината да си откупи обратно мястото и да се възстанови ресторанта.Така ще е най справедливо .В крайна сметка това е парк и сградата трябва да е обществена а не частен клуб.Това е защитена територия.
+1
 
 
Явно хора без работа, на които им харесват сгради, като бившото Кино "КОСМОС". От всякъде информация, че има всички разрешителни, всички институции са дали съгласието си, ще се облагороди парка. Вдига се шум, все едно ще се събори цялото тепе. В крайна сметка свата въпрос за строеж на мястото на стария ресторант, никой няма да строи мина за руда там.
+4
 
 
Болни мозъци,като искат сградата да си остане занемарена и да е пълно с клошари,наркомани и хомосексуалисти...Баси скапаната държава дето живеем...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+12
 
 
Ей затова на българския казан няма пазач. Същите тези калтачи, утре ще излязат и ще протестират и ще викат, че видите ли управляващите са се издънили, като не са спечелили състезанието. Пък кой осрал пейзажа- не е важно.
+10
 
 
Не знам много по темата, но наиситна не разбирам, кой и как е разрешил строежа в забранена за строеж теротирия, каквото е тепето.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: