ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Завод за 23 млн. долара близо до Пловдив ще осигури 600 нови работни места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 07.12.2012Коментари (14)15132
©
Президентът на Република България Росен Плевнелиев присъства вчера на първата копка на нова производствена мощност на една от водещите инженерингови компании в света "АББ Аутомейшън" в индустриалната зона на община Раковски.

АББ, водеща сила за технологии и автоматизация, планира да инвестира около 23 милиона долара за изграждането на своя втори завод - инвестиция "на зелено" в България. Новото предприятие се създава с цел да поддържа силния растеж на АББ в производството на енергетично и автоматизирано оборудване и да посреща бъдещото търсене на тези продукти в Европа.

Заводът в района на Пловдив ще играе ролята на вътрешен доставчик на АББ на продукти с ниско и средно напрежение. Когато заводът бъде завършен изцяло, в него се очаква да работят около 600 души. 

За Питър Симон, мениджър на АББ за България, инвестицията подчертава важността на България като база за ефективно производство: 

"Радваме се, че продължаваме развитието на АББ в България и внасяме международен опит и нови работни места в региона." 

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 квадратни метра и по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г. Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на Пловдив. Първият завод-инвестиция на зелено бе построен през 2009 г. и понастоящем осигурява работа на над 700 души.

АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации. Трите производствени бази на АББ са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски. Новата инвестиция "на зелено" ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България. С него общият брой на служителите на АББ в България ще достигне 1800.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Наскоро се сблъсках отблизо с една уж голяма, уж международна компания с претенции да са незнам какви си, а то какво се оказа- занимават се с дейности, които допреди 15- на години ги вършеха разни тайландци по корабите, след което китайците ги изместиха, сега ние конкурираме китайците с още по- ниски заплати и не на последно място с български работо...владелец начело. Нямам наблюдения върху AВВ, но дано не са като описаните по- горе инвеститори, защото положението на места е просто трагично!
на 07.12.2012 г.
0
 
 
Такива работи да се чуват! Едно време си имахме ЕАЗ и още много работи си имахме,които трябваше да се водят в крак с времето защото те бяха в крак с времето и дори понякога надминаваха своето време(понякога вместо къртач неправлилно казваме "Канго" а руснаците вместо ъглошлайф казват и днес неправилно булгарка визирайки машините на Елтос-Ловеч).Ние обаче изгубихме тази инерция и позволихме на по-глупави умствено,но по-упорити и нахални от нас индивиди да придобият тези имущества даром и да ги съсипят за да живеят без да работят повече.Сега трябва да се радваме а АББ правят хубави и качествени неща за ел.техниката и автоматиката.
-1
 
 
Не знам къде ще се разположи този завод в Пловдив,но искам да кажа,че Северна индустриална зона на града е без вода и канализация,без пътища,изоставен напълно от местната власт и там никога не може да се очаква някакво развитие и е най-добре този статут да бъде променен и поне там да могат да се строят жилища.Нека каже някой какво да очакваме от тези празни промишлени парцели,за които се плащат напразно високи данъци,без да могат да донесат някакви доходи за техните собственици.Върнаха земята на собствениците им,а ги оставиха само да плащат данъците и нищо да не могат да предприемат.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.12.2012 г.
+13
 
 
Нека има такива заводи, нека да плащат добре! Това да се чува. Защото през всичките тия 20-на години, държавата не можа и по-точно не искаше да защити наемния труд от чужди и наши бизнесмени. Определяше смешна минимална РЗ години наред, та до сега. МРЗ, която в никакъв случай не задоволява жизнените потребности на един човек, камо ли на семейство. Е, разбира се, масово се работеше и на по-високи заплати, но и те като цяло са далеч от някакъв елементарен жизнен стандарт. И тук е голямата спекула на разни държавници и псевдоикономисти, които защитават поддържането на ниски заплати в страната, за да не би да станели стоките ни не конкурентно способни. Пълен фалш! Заплатите и осигуровките са един много малък процент в себестойността на всяко едно производство, детайл или стока! Не ниските заплати са заплаха за шефовете на фирмите в Бг., а слабата им организация на производствения процес, ниската степена на механизация и автоматизация в голяма част от предприятията, остарялата технология. Там са нещата за оправяне, а не по-високите заплатите на работещите! Но нали в Бг комплексарщината е силно развита - новоизлюпените бизнесмени първо си купуват нова къща в Гърция, ново "Бентли" или "Порше", нова любовница, нова .... А работата, дето трябва да я свърши багера или машината?! Еее, ще я свършат 10 или 20 цигани, или други нещастници без професия... А после се чудят що в един момент спират продажбите им...и затъват ...та, чак до фалит. Защото са вече, а и по начало неконкурентно способни...на западняците. Защото ония, другите - имат повече ум от наште измислени "бизнесмени".
+17
 
 
Хората наливат пари,жалко,че ще плащат жълти стотинки на работниците си,както повечето външни ...а нашите кретени унищожиха работещи и печеливши индустрии и обрекоха народа...тъпаци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: