ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Прогноза: Идва голям сняг! От "Чистота": Предварително ще вземем мерки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 11.12.2012Коментари (18)12568
© Plovdiv24.bg
Според метеорологичните прогнози, с които разполагаме, днес около 17 часа в Пловдив се очаква да завали силен сняг. Затова ние превантивно ще вземем мерки с цел да не се получи заледяване върху основните пътни артерии в града. Това каза Иван Стоянов, шеф на общинското предприятие "Чистота", пред репортер на Plovdiv24.bg.

"Още преди да завали снега, ще направим т.нар. подложка от сол върху асфалта. Искаме пътищата предварително да са обработени, за да не се получи замръзване. Тъй като обаче според прогнозата най-напред ще завали дъжд, ще изчакаме да спре,  защото в противен случай солта ще изтече в шахтите и полза няма да има. В Центъра и по Главната ще използваме новите мултифункционални машини, които ни спестяват много усилия и време, а и вече доказаха своята ефективност. Те ще обработват настилките с химически гранулат. 

До петък температурите ще останат доста ниски, като дори се очаква минималните да достигнат до минус 12 градуса. След това се очаква затопляне на времето", обясни за читателите ни Иван Стоянов, като уточни, че в неделя вечерта и вчера от предприятието са хвърли около 400 тона сол за основните булеварди, надлези и мостове в града. 


Още по темата: общо новини по темата: 154
16.04.2013 »
16.04.2013 »
27.03.2013 »
26.03.2013 »
13.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какъв дъжд при минусови температури ще вали бре?Този човек хората хептен за мезе ги взе.Именно при студено време с очакващи се валежи от дъжд и внезапно застудяване е редно да се обработят предварително пътищата със сол, за да не замръзнат и да станат пързалки.
0
 
 
до момента няма никаква техника по улици и булеварди... снегът ни изненада наздраве....
+1
 
 
да, само за големите булеварди! малките улици са заледени и никога не се почистват, затова се пързалят колите,не знам кого се опитват да заблуждават нашите управници...
+1
 
 
Да бе, колкото и предния път, на мижавия сняг.....пък и нагъл тоя Стоянов.....!!!
+6
 
 
Обаче винаги ме е изненадвало невероятното мрънкане на повечето българи, по отношение, на какво ли не, но най-вече на снегопочистването! В България се чисти, а това е факт неоспорим! Имало е моменти, в които фирмите е можело още малко да се постараят, но на фона на други държави, това поне ни е наред. Да не говорим за Пловдив! Отдавна вече умря онова време на Чомаков, когато наистина нищо не се пипаше. И при предишния и при сегашния кмет се чисти! И то съобразно атмосферната обстановка, даже се прекалява с хвърляното на сол и пясък, даването на постоянни отчети, точно заради такива мрънкачи! Ама си нямате представа, как във Франция, в голям град за 2 см. киша обявиха неучебен и неработен ден! Да не говорим за щатите, в които съм живял година и половина. Там като започнат сериозни снеговалежи, абсолютно нищо не се чисти - училищата се затварят, всеки се съветва да пътува с метрото. Магистралите са лед като стъкло и не може не да се кара, а да се ходи. По медиите текат едни предупреждения, че атмосферните условия са опасни, призовават да се стои в къщи, а всяко едно пътуване си е за ваша отговорност. Чисти се, когато спре да вали! Там пари на вятъра не хвърлят, за това са богати! Най-голямата тъпотия ми е било, един снегорин да върви, в някаква виелица и 5 мин. след като е минал, да не личи, че е бил там! И заради какво - че някой ще се размрънка -"аз си плащам данъците" - ми хубаво, по целия свят ги плащат-ако не искаш да плащаш - иди живей на Луната, там сняг не вали и данъци не събират! Вчера една гъска, с една вектра на 2 мм. сняг буксува като ненормална и ме гледа-"извинете, да бутнете малко, че не мога да тръгна" -аз разбира се отидох, но погледнах какви са и предните гуми - еми изивинявайте, те не само че летни, ама и такива галоши, че трябва с лупа да търсиш грайфер - викм и - е, как искаш да тръгнеш - виж си гумите, и ако тръгнеш, после пък да ми обясниш, как се спира, че поне аз не се сещам!
+10
 
 
Има едно особено положение при което има много малко натрупал сняг. Това е най-ужасната ситуация защото не може да се прави нищо върху половин сантиметър, а пък настилката се хлъзга. Обезпесъчаването прави само кал, солта разваля настилката. Мислете малко преди да се оплаквате. Как примерно снегорин да махне половин сантиметър сняг?
+4
 
 
да бе.. ще вземат.. те малкото сняг не изчистиха и сега не може да се върви по тротоара и по улицата без да паднеш.. всичко е заледено.. вчера цял ден гледам по улиците мангалите само се подпират на лопатите и чоплят семки вместо да чистят.. един пясък или сол да хвърлят.. или там каквото слагат.. плащат им на мангалите да стоят да чоплят семки и да си приказват..
+4
 
 
Баце Стоянов, какви превантивни мерки против заледяване? Та те повечето пътни артерии въобще не са се отледявали от вчера сутринта. Тия които го направиха, се саморазтопиха, ако мога така да се изразя, благодарение на вчерашното слънце което изпече около обяд-следобяд. Моля, като нямате доблест да подавате оставки вследствие на несвършена работа, то поне премисляйте внимателно какво говорите преди да го изречете. В противен случай просто предизвиквате усмивки у хората...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Агресия между шофьори в Пловдив
Електротранспорт в Пловдив?
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: