ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов подава оставка, ако падне забраната за пушене?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 16.12.2012Коментари (20)5273
© Plovdiv24.bg
Премиерът Бойко Борисов е готов да подаде оставка, ако бъде отменена пълната забрана за пушене на обществени места.

"Абсолютно сме против да падне забраната за тютюнопушенето. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване", заяви Борисов.

Премиерът вече е правил такъв опит. Той лично припомни случая, когато депутатите на ГЕРБ не гласуваха по Закона за конфискация. 

"При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Надявам се да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели ангажимент да пазим здравето на хората", заяви Борисов.

Забраната за пушене на обществени места влезе в сила на 1 юни тази година. Последваха масови протести от пушачи и от страна на ресторантьори. Последните твърдят, че законът унищожава бизнеса им и че търпят огромни загуби, тъй като масово хората вече не посещават заведенията. Вече в парламента е внесено предложение за връщане на стария режим, при който големите заведения трябваше да имат зали за пушачи и непушачи, а малките сами да решат, дали клиентите им могат да палят.

В четвъртък (13 декември) членовете на здравната комисия в парламента отхвърлиха с пълно единодушие промените в Закона за здравето, целящи отмяна на пълната забрана за тютюнопушене.

Въпреки изказването на премиера министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че подкрепя промяна на закона. Причината е, че оборотите на заведенията са "отчайващи" и има опасност те да бъдат обречени на фалити. Министърът на икономиката е запознат с позицията на премиера, но заяви, че той отговаря преди всичко за туризма.

"На мен самия много повече ми харесва, когато в заведенията не се пуши, но в крайна сметка мисля, че трябва още веднъж да помислим дали сме готови да обречем голяма част от туристическия бранш на фалити", каза Добрев. "Ако има широк консенсус между народните представители за облекчаване на този режим, без да се засягат правата на непушачите, аз бих подкрепил тази позиция", каза още той.

На противоположната позиция е министърът на здравеопазването.

"С икономическия министър не мога да споря, защото негов приоритет е развитието на бизнеса, икономиката. Приоритет на здравния министър е здравето на хората", заяви Десислава Атанасова.

Тя информира още, че досега са направени 116 хил. проверки, като от съставените наказателни постановления за нарушаване на закона са събрани 104 хил. лв.



Източник: ТВ Европа


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Бих одобрил отмяна на закона, ако ББ се махне със сигурност веднага след това.
0
 
 
И как ще я караме - на диета, без цигарен дим или без тикви. Помислете за вашето здраве.
0
 
 
ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ..... ФИНАЛНИ АКОРДИ 9ДЕК. 2012г. Телевизия BTV- Дияна Найденова - Премиерът Бойко Борисов споделя за съвместно заседание на българското и гръцкото правителства на 17 декември. Всеки би се запител до представителни мероприятие ли им е на гъцките управляващи, когато Гърция гори под краката им. Разбира се, че не. Просто защитават националните си интереси и се осигуряват от изненадваща промяна на позиция в последния момент на Българския премиер. На 11 декември на срещата на най-високо равнище в Брюксел България трябва да продължи да поддържа антибългарската си позиция по адрес на Македония. Очакваме от благодарните гърци на 17 декември в Атина Българският премиер да бъде награден с почетно гражданство на Атина, доктор хонорис кауза на Атинския университет, най-високия гръцки орден "на Спасителя", действителен член на Съюза на гръцките художници /на българския не стана/ почетен пожарникар и прочие и прочие ..... ПП 13 ДЕК. 2012г Николай Младенов е успял да обедини Франция, Германия, най-големите държави, да подкрепят трите точки, внесени от България по темата с Македония. "Това е политика на правителството и на президента Росен Плевнелиев, много добре свършена работа от министър Младенов"-Бойко Борисов. Похвална е загрижеността на премиера, така де - Гърция награди и дарува Плевнелиев, ще награди и дарува него, що да не намекне, че и Н. Младенов трябва да бъде награден - и той добре заработи. На 17 дек. на съвместно заседание на правителствата Гърция ще награди своите измекяри и не трябва некой да бъде пренебрегнат. Авансово поздравления и честито, както се казва.
Aнонимен
на 16.12.2012 г.
+4
 
 
А дано да падне тогаз!
+5
 
 
хахаха искам тогава да отпадне,щом тоя ще подаде оставка :D
0
 
 
Извинете ме, обърках цитатите. Исках да кажа "Хляб и зрелища" /Ювенал І в. н.е./.
Aнонимен
на 16.12.2012 г.
+2
 
 
А ако случайно си подаде оставката, какво ще последва- три дни дебати и обиди от трибуната, накрая гласуване, в което "МОИТЕ" депутати гласуват като един "против оставката", опозицията ще се прави на ощипана мома и може даже да се изнесе в парламентарното кафе. Изобщо- като няма хляб, пастите са в изобилие /цитат от Мария Тереза Испанска ХVІІ век./.
+2
 
 
Отново знакови изказвания: "...и отидох в парламента да видя как ще гласуват МОИТЕ депутати. .... Надявам се да се съобразят с МОЕТО мнение." /главните букви са добавени от мен/. Този човек тотално се е самозабравил.
+7
 
 
Паднали им оборотите. Защо не идете в Ривиерата на Каменица, да видите, че като си искате сметката ви носят бележка, в края на която пише Служебен бон. А трябва да пише ФИСКАЛЕН. Ако не си вземеш бележката от масата не фискализират сметката, ако си я вземеш, само тогава пишат и фискално бонче. Така крият обороти. А после реват , че са им ниски, докато в заведението на обяд не може да си намериш място.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: