ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новите спирки на Пловдив като тези в Краков, Виена, Истанбул и Милано
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 17.12.2012Коментари (44)15857
Пловдив ще има спирки като в Краков, Виена, Истанбул и Милано, заяви пред журналисти кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Проектът за визуализация на новите заслони вече е приет на комисия към ЕСУТ  и бе представен пред медиите. В момента се приема и същия такъв за търговските модули, които ще бъдат разположени на спирките.

Според градоначалника градът ни ще има най-красивите и функционални заслони в България. Той уточни, че проектът за визуализацията на спирките, предложен от концесионера, е претърпял изменение.  

"Предложихме им да се запознаят с вида на спирките в Краков, Виена, Истанбул и Милано. Така окончателният вариант за пловдивските заслони е комбинация от модулите в тези градове", разясни още той.

Очаква се още в края на януари част от новите спирки в града да станат факт. Покривът им е с изнесена конструкция, стъклата са триплексови и са изтеглени максимално в двете посоки, за да не пропускат дъжд, сняг и вятър. Ще разполагат с табло (вид карта на града), на което ще бъде отбелязано мястото, където се намира заслонът. На по-късен етап от време то ще бъде допълнено с информация за културно-историческите обекти в града. 

Както вече нееднократно писахме, Гордиевият възел, както преди време самият кмет Иван Тотев нарече сагата със спирките в Пловдив, окончателно се развърза. Градоначалникът и изпълнителният директор на "Булгартабак Трейдинг" АД Борис Захариев на 6 ноември тази година подписаха в присъствието на журналисти анекса към договора за прословутата "концесията".

Таксата, която по договор "Булгартабак Трейдинг" ще плаща на общината, е 71 000 евро в продължение на 20 години. Първата вноска ще бъде изплатена през 2013 г. Освен това общината ще получава и по 240 евро годишно за всеки от 50-те от общо 90 павилиона, които ще бъдат изградени на новите спирки, на които ще се продават ваучери, цигари, пакетирани стоки и други.

Срокът на изпълнение на всичките 314 заслона е 24 месеца. Задължението за монтиране и изграждане на заслоните в концесията е на концесионера, който ще има и ангажимента да поддържа новите спирки в добър външен вид.



Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Това не са спирки а парници, в момента може би ви харесват защото не е 40 C, но я се опитайте лятото да чакате автобус в оранжерия, накрая хората ще се бутат до един под някоя сянка на дърво, ако изобщо има такова на спирката.Поредното недомислие, да оставим на страна въпроса кой стои зад всичко това...
+6
 
 
Не може ли просто да сложат едни ел. табла, на които да пише след колко време ще дойде рейс и кои рейс ще дойде ???? Или да идват по на често,че са през 30 мин. Кво ми правите някви умрели спирки дето така или иначе ще заприличат на кенеф с графитите на малките лайнари и с плакатите на планета, сикретс , инфи и прочие!!!!!
+3
 
 
в Бургас са същите и с ръка на сърцето казвам, че са пълен боклук. Пейките са веднага се намокрят по време на дъжд сякаш няма таван отгоре.
+2
 
 
20 години ще плащат една и съща сума? Няма ли предвидена корекция спрямо инфлацията!
+6
 
 
Спирките изглеждат добре, но ми се виждат малко мънички. Според мен на възлови места като площад Съединение, Сточна гара, Тримонциум и други би трябвало да има по няколко такива заслона наредени един до друг. От приложения снимков материал не се виждат павилионите, а те задължително трябва да си подхождат със спирките, защото ще образуват един ансамбъл.Дано не окаже, че новите спирки заемат по-малко площ от павилионите до тях, защото излагацията ще е голяма.
-3
 
 
Превозва4ите се ка4иха на главата на об6тината ,за голямо сажаление маи така стана.....
+3
 
 
Спирките супер ,ама транспорта кадето го няма след 21 х ,а особено в по4ивните дни какво 6те го правим ?????
+7
 
 
Май най-големия проблем е точно това, че ще ги изпотрошат за отрицателно време. Вижте спирката пред синдикални дом примерно, която също беше подновена преди години, на какво прилича сега. Не ми се мисли колко ще просъществуват тези новите....за съжаление май не заслужаваме нищо хубаво!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: