ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Такса "куче" за пловдивчани стана 50 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 20.12.2012Коментари (20)5972
© Plovdiv24.bg
Такса "куче" се увеличава от 20 на 50 лв., предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това решиха на днешната сесия общинските съветници на Пловдив. На въпрос на опозицията защо се налага това увеличение заместник-кметът Розалин Петков показа разчет на общинското предприятие "Градини и паркове" за годишната издръжка на една кучешка площадка от 200 квадратни метра в Пловдив. 

Ето и цитираните цифри: 670 лева струва озеленяването и обезпаразитяването й: 8,30 лв. отиват за миене на алеите; 4 лв. е поливането; 42 лв. е събирането на хартии; 1408 лв. е подрязването на храстите; над 1400 лв. е стойността на боядисването на площадката с боя; 235 лв. е събирането на шумата и 2624 лв. са за извозване на боклука с камион - или общо над 6 000 лв.

Кметът Иван Тотев поясни, че дори такса от 50 лв. не може да покрие разходите на общината, тъй като в нея не е включено изграждането на нови площадки.

Представители на опозицията се изумиха за посочената цена на тревата и попитаха кое обосновава тази сума, при което отговорът на шефа на предприятието Стоян Алексиев бе:

"Кучетата тичат, скачат, ровят, рият и не можем да ги оставим без трева".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не стига,че старите клетки не се поддържат, а в Пловдив изградиха всичко на всичко 4 нови, от които едната ще бъде превърната в детска площадка (поради непоносимата воня от кучешаката "добре поддържана, с трева,полята и с подкастрени храсти" клетка, живущите в близсот сами ще платят за превръщането и в детски кът), а сега и 50 лв такса. В Община Родои тя е 2 лв., а в община Съединение е 10 лв. Какво поливата,бе хора,какво кастрите и миете,като в клетките няма нито читави пейки, нито трева или алеи,да не говорим за преливащите кошчета за боклук!!
+1
 
 
и коя по-точно кучешка площадка в Пловдив (изключвам новоизградените) се поддържа в добър вид?! Всички са кални и мърляви, с изпотрошени огради....
0
 
 
тия глупсоти да ги разправят на шапката ми, всичките тея занимания ги практикуват служителите на градини и паркове, как пък сметнаха, че прмерно събирането на хартията по земята е 42лв., абсолютни лъжи, ама нали требе да има по 14000 и косур за една грозна палма, глупаци от класа, само режат, секат и рушат, как пък едно дръвче не засадиха, ако засадят е между големи дървета, което си е абслютна тъпотия, бул. България седил гол, като к.р, те ми шляпат фиданки на сянка под големите дървета
+4
 
 
Мислехме от 2013 год. малкото ни куче да е в Община Пловдив ... е да ама не ! Кастрираният ни хубавец си остава в Община Пловдив, а малката ни принцеса остава в Община Родопи на 2лв. таксаа :)
+1
 
 
Ако нещата останат такива както СА СИ ГИ ГЛАСУВАЛИ. ОБЩИНАТААААА ОТПИСВАМ СИ КУЧЕТО ОТ ТУК. И ЩЕ МИ ХВАНЕТЕ ...... НЕЩО ДРУГО. ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ*-АМИ ТО ЗАТОВА ЩЕ ИМА БОНУСИ ОТ ПО 1200 ЛВ ОТ НАШИТЕ ТАКСИ. Защо не ги дарите тези премии за някой дом за деца или възрастни хора. Отватително-идват избори нали се сещате.
+2
 
 
Затова ли ви беше задължителния чип - да може да си събирате данъците ? И сега като го имате - дай да вдигнем и таксите , те хората няма къде да избягат . Ууууу , срамотници ! С кучетата пред общината !
+6
 
 
Г-н Петков, да не сте объркали кучешката площадка с детска, защото нещо не разбирам...."Ето и цитираните цифри: 670 лева струва озеленяването и обезпаразитяването й: 8,30 лв. отиват за миене на алеите; 4 лв. е поливането; 42 лв. е събирането на хартии; 1408 лв. е подрязването на храстите; над 1400 лв. е стойността на боядисването на площадката с боя; 235 лв. е събирането на шумата и 2624 лв. са за извозване на боклука с камион - или общо над 6 000 лв...." Вие да не боядисвате кучешките площадки на тримесечие, къде на площадка има храсти, че ги и подрязвате, по скоро има бурени. Как може миенето на алеите да струва 8.30, а 42 лв.да струва събирането на хартия. Съвсем се оляхте.
+5
 
 
Това е подигравка с пловдивчани! Години наред си плащам добросъвестно данък куче, събирам му отпадъците, разхожда се на повод и тн., но стига толкоз- това решение ще го бойкотирам! Отказвам да плащам за оня дето д..ха, ще си плащам глобата и това е.
+7
 
 
Боядисването на една площадка струва 1400 лева ? Как става тоя номер ? Литър боя на едро и то хубава е под 10 кинта. Труда по боядисването вярвам, че не е толкова много.
+6
 
 
Този път наистина не са мислили с главите си... В момента нямам куче, но не одобрявам такова рязко завишаване на таксата. В крайна сметка, не е ли по-важно да се събира тази такса? Сега предполагам, че ще намалеят внасящите я, защото това си изглежда като дране на кожа! Отглеждането на куче си има достатъчно разходи и опитите на общинското предприятие "Паркове и Градини" да печели от кучетата няма да се увенчае с успех...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: