ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ресторантьори: Заведенията в Пловдив полупразни в Новогодишната нощ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:26 / 28.12.2012Коментари (26)8687
©
Полупразни ще останат заведенията в Пловдив в Новогодишната нощ, оплакаха се ресторантьори. Едва 35 процента от местата са заети, а до празника остават броени дни. В сравнение с миналата година резервациите са много по-малко, обобщи и председателят на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив Димитър Лукарев. По думите му главната причина е забраната за тютюнопушенето. Масово посрещането на Нова година в заведение в Пловдив излиза около 30-40 лева на човек. А най-скъпите куверти са 85 лева. В сумата е включено празнично меню и новогодишна програма. Някои собственици предлагат допълнително намаление на куверта при резервиране на десет и повече места. Отстъпката е между 6 и 13 процента.

Барове и ресторанти в цялата страна обаче пуснаха оферти last minute за 31 декември. И обещаха дори по 1 безплатен куверт при закупени 6 или 10. Цените навсякъде са от 50 до 180 лева. В София места в кръчмите още има. Те включват обилни менюта с по-семпло количество питиета. Но пък за компании дават отстъпка от 10 до 30 процента. В някои заведения децата до 7 годинки са без задължителен куверт, а в други се предлага и детско меню - примерно с бейби пица и лакомства. В част от заведенията дори ще има и аниматори.

Масово ресторантите предлагат т.нар. "детски куверт", който е наполовина от този за възрастен. Няма да мръзнете за "Наздраве" в студа, тъй като повечето оферти са с дискретен знак зелен кръг със запалена цигара. И при запитване ще ви обяснят, че има зона свободна за цигарен дим. Оказва се, че навръх Нова година заведенията ще черпят със салони за пушачи. Или "топла зимна градина". "Зелената цигара" се появи към менютата през последните дни и определено оказа ефект върху търсенето на куверти, уточниха ресторантьори. Задължително се предлага и традиционната баница с късмети. Менюто включва куп свежи салати, както и основни ястия със свинско, пилешко, телешко. Предлагат се и вегетариански специалитети. Десертите са от баклава до еклерова торта и плата от плодове. Повечето заведения са с оферти от 2 или 3 менюта, задължително с DJ и томболи с награди. Не бъдете скептични към офертите над 100 лева, защото в част от тях са включени и нощувки в хотелите с ресторанти. Тотален хит се оказа преди дни обява, в която заведението оферираше и свободно внасяне на алкохол, както и късна закуска.

Бургаските кръчми тази година се оказаха едни от малкото препълнени отрано. В зависимост от категорията на ресторанта кувертите варират от 50 до 200 лева.

В ресторанта на хотел "България" свободните места са свършили още в началото на декември.Новогодишното тържество там излиза 135 лева, а пакет с нощувка струва 175 лева. Луксозният балнеохотел "Поморие" в град Поморие пък предлага пакет от 3 нощувки с новогодишен купон на цена от 1600 лева. Въпреки високата цена свободни места и там няма. В балнеохотела за празниците ще пеят Устата, Георги Христов, Тони Димитрова и група "ГРАС". Хотел "Мираж" в Бургас също е препълнен. Свободни места все още могат да се намерят единствено в петзвездния хотел "Приморец", който е на брега на морето. Цената за новогодишен купон там е 199 лева със 7-степенно меню. Гостите на 31 декември ще забавляват Любо от ТЕ, Сани от Х-фактор и Драгомир Драганов. Водещият ще организира шоколадов търг, а в късния следобяд на 31 декември в лобибара ще бъде организиран предновогодишен купон.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 197
28.12.2013 »
24.12.2013 »
18.03.2013 »
12.03.2013 »
12.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Никога не съм разбирал хората, които посрещат новата година в бар. Едно че е супер гъчканак ами и скъпотия до шия, и неможе да си направиш кефа на макс, и една дума неможеш да си кажеш с приятелите. На домашно си е най-добре :)
-2
 
 
Митко Лукарев да не реве като абитюрентка за ченгеловски обувки а да даде оферта за 7 човека... в жека Тракия сичко е дюкме. Довечера отиваме на разузнаване в некво Еленики срущу комина.
+6
 
 
Средната цена на куверта не е 40, а е 70лв. Кажете ми има ли заведение в Пловдив в което да се спазва забраната за тютюнопушене, аз не съм попадал на такова!
+9
 
 
години наред драха гърбовете на хората с куверти от 70- 80 лвр в замяна предлагаха притоплени боклуцир събирани от обедните им скапани менюта през седмицатар 100 грама наливен фалшив алкохолр и за десерт баклава от на Хитлер абитуриентския балр намръщен персонал за това че работи на нова година без допълнително заплащанер и не отоплени помещенияр хак да им е сега те да си купуват кувертитер и да си хапват гнусните буламачи....
+21
 
 
За тези пари една компания от 6-7 човека ще си купят едно прасе и едно буре вино и ще ядът и пият от коледа до Йорданов ден!
+20
 
 
1.во Тази забрана не притеснява никой-навсякъде се пуши. 2.ро Нека да са полупразни заведенията,ама причината не са цигарите а скъпите куверти.За 80 лв ти предлагат малко фъстъци,една малка ракия и някакво китайско шампанско.Ааа да,и томбола с много награди.
+17
 
 
Какво се оплакват, в последните 2-3 седмици съм бил в две кръчми - Кавака в Тракия и Розовото в Каршака. И в двете се пушеше, та чак не можеш да виждаш вътре, естествено вентилация никаква, в Тракия от 5 маси единствено от нашата пушачите спазваха закона и излизаха отвън да пушат и съответно направихме забележка както на персонала, така и на хората - за малко да си изядем боя от клиентите, които само ни обиждаха и заплашваха, за какво говорим.....такаче стига са се оплаквали и пушачи и ресторантьори, така или иначе явно в България всеки е над закона и може да си прави каквото си поиска и да ПРЕЧИ и ВРЕДИ на когото си иска !!!
+30
 
 
да видим...за 50 лв на човек с мъжът ми вкъщи ще имаме следното меню: предястия с пушена сьомга и крем сирене с билки (към 7 лв за двама), плато френски сирена (15 лв), руска салата (ами с телешко месо, а не с гаден колбас) (10 лв), някакви зеленчуци (8 лв), за основно ще се угаждаме със печен телешки джолан със зеленчуци (15 лв), за десерт ще направя домашно тирамиссу с истинско маскарпоне и сметана, а не палмово масло като купешките или тези по заведения (15 лв), за пиене ще вземем хубаво шампанско (20 лв). И ни остават още 10 лв. Освен това ще се наслаждаваме на музика която искаме да чуем, и ще дишаме чист въздух и няма да се ядосваме, че някой нарушава закона и пуши до нас. А какво ще ви сервират по заведенията в Пловдив за 50 лв на човек? Най-евтини салами, сирена и кашкавали, кюфтета и кебапчета (най-много пилешка пържола), алкохол отново от най-евтиния, и за десерт чалга или синтезаторна музика, която наричат "жива", с безгласа певица. Не благодаря. Докато заведенията не се научат да предлагат качествена и оригинална услуга няма да си развалям праздниците.
на 28.12.2012 г.
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+20
 
 
Както се вижда от коментарите по долу,на всеки му е писнало да чете за тези ресторанти и заведения как нямало хора,как бизнеса им отишъл.Като не им харесва да си затворят заведенията.Те и без това си правят каквото искат - въпреки забраната позволяват пушенето и надуват цените на кувертите безобразно, все едно ще ти сервират сьомга,хайвер и Дон Периньон.Но така ще е положението и никога няма да се оправи,тъйкато законите в тази държава не се спазват,а и както изглежда никога няма и да почнат да се спазват!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: