ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Майка намери парчета стъкла в бебешка каша от асеновградска фирма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 05.01.2013Коментари (17)12291
©
Майка попадна на стъкла в плодовата кашата, с която хранела бебето си. Цяло чудо е, че парчетата не са били погълнати от отрочето й. Производител на въпросното пюре е асеновградската фирма "Ганчев" ЕООД. Ужасена от находката в храната и от това какво е можело да стане, жената, която е от Раднево, веднага сигнализирала най-близкото звено на Агенцията по безопасност на храните в Стара Загора. Оттам препратили сигнала под тепетата, тъй като случаят касаел производител от пловдивския регион. Междувременно старозагорските експерти проверили специализирания щанд за детски храни, откъдето майката купила плодовото пюре, и сигналът се потвърдил. На място са били иззети всички налични каши от същата партида - 31082014. На щанда имало общо 17 бурканчета бебешка храна с ябълки и круши и 6 бурканчета с банани и бисквити.

Изтеглянето от пазара изцяло на въпросната партида от бебешка каша обаче било задължение на самия производител. От фирмата обявиха, че не са уведомени за случилото се, затова нямало да изтеглят продукция от магазините. Асеновградската фирма произвежда над 100 асортимента бебешки храни. Получавали са различни сигнали от клиенти и контролни органи, но за наличието на стъкла досега никой не бил сигнализирал.

"Има такъв случай и нашите специалисти започнаха проверка", заяви Мартин Радев от пресцентъра на Националната агенция по безопасност на храните. Според него контролът при производството на детски храни бил безупречен. Освен това технологично нямало как да попаднат стъкла в бебешката каша, тъй като тя преминавала през много тесни тръби и цедки, преди да бъде напълнена в бурканчетата. Не можем обаче да подценим сигнала, затова ще го проверим щателно, заяви Радев.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Странно...как за други български фирми от рода на Малечко , Мандев и Слънчо, никой никъде не се е усъмнил. Имаме дете което освен на Ганчев , неискаше други пюрета и вече 2 години още се храним с тези продукти и досега не е имало проблем , макар че както всяка майка щателно проверявам съдържанието!
+1
 
 
Аз онзи ден опитах пюре на "Ганчев"с банани,вътре все едно е вкиснато.Как майките не правят нищо.Това е ужасно пюре,как го ядат бебетата не знам!?
0
 
 
От вчера следя темата и не мога да повярвам как хората вярват на всичко написано без дори да се замислят от къде идва тази информация и колко е вярна. Описаното просто няма как да стане. За да се изгради едно такова производство за детски храни каквото е на "Ганчев", и за да продава в цяла европа едно от изискванията е да има скенер, който проверява всяко едно бурканче, бюре и т.н.т. Това много добре се знае от "Агенцията по безопасност на храните", те лично инспектират цялото производство. За мен това е или слух от нелоялна конкуренция или опит на потребители да изкарат някой лев ако номера мине, но няма как да стане най-малкото заради стогия контрол в производството и скенерите, които на 100% връщат ако има едри частици!
+3
 
 
При едно хранене,нашето дете ,започна да се дави ,баба и Доби я хранеше.Много се уплашихме и тримата,детето се давеше и не можеше да си поеме въздух. За щастие детето успя да изплюе,след като вече я бяхме извадили от столчето и се чудехме как да постъпим.Оказа се че в пюрето е имало парче някаква жълта пластмаса.Колкото нокът,тънка и еластична.От тогава тоя Гнчев го псувам всеки път като се сетя.Ако го познавам и го срещна на улицата,ще му избия зъбите/нищо,че той пряко не е виновен,но е отговорен за производствения процес/
+2
 
 
стига с тая конкуренция и други тинтири минтири. Човека който е стоял на екрана не ги е видял. Бурканчетата минават през миялна машина и понякога се заклещват и чупят и парченца стъкло летят навсякъде-работата на служителите е да ги отстраняват.След това минават през екран (следи се да няма чужди тела в буркана) и след това минават през дюзите за пълнене. Просто някой е задремал за секунди и е станал гафа. Знаете ли какво е да сидиш 7-8 часа пред такъв екран и да се взираш във всяко минаващо бурканче.Трябва смяните на този пост да са на по-късо време и контрола да е по-засилен.Много лошото е , тъй като храните са предназначени за бебешоци. Направо изтръпвам при мисълта, че до преди 1.5 години от такива бурканчета хранех синчето си.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 05.01.2013 г.
-3
 
 
Май друга работа си нямате , само кусури и клюки ви интересуват и плюете ли плюете .Ганчев ли е сложил тези стъкла ,или такива като вас.
+2
 
 
Това е атака на конкуренцията.Застанете на рафтовете в магазина , вижте цените и ще се убедите.
+4
 
 
В нормална държава този Ганчев такава глоба ще плати,че свят ще му се завие...да видим как ще се измъкне тук.
+5
 
 
Явно контрола не е толкова безупречен г-н Радев.Какво означава това технологично няма как да попаднат стъкла в бебешката каша-(или сега ще се кажер,че майката ис го е измислила). Затова сме заринати със буклуци по щандовете в магазините.
+6
 
 
А за мен нещата си изглеждат просто такива, каквито са си: бебешка храна и стъкла в нея! В случая, ако някое бебенце получи вътрешен кръвоизлив, ще има ли значение кой-как и какви ги е надробил? При подобен риск за нещо толкова скъпо - децата ни.. не можеха ли от фирмата да проявят малко повече отговорност и внимание, вместо по българо-махленски стил да се инатят с "нямаме такива сигнали, няма да изтегляме нищо!" Бих имал много по-голямо доверие към производител, който се отнася отговорно към продукцията си, вместо към някой охранен печалбар, който нехае дори и за риска да нарани бебенце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: