ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Български бутици фалират заради кризата при гърците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 06.01.2013Коментари (6)3118
© Plovdiv24.bg
Български бутици в югозападните ни курорти масово фалират заради кризата при гърците и отказа им да пазаруват.

Основния контингент на клиентите в магазините за дрехи и обувки в Сандански бяха гръцките туристи. Сега обаче те спряха да харчат толкова много пари и бизнесът в южния град умира. Над 10 помещения на главната улица в града бяха освободени само в началото на тази година. Витрините на празните магазини осъмнаха с табели "Отдава се под наем" или "Тотална разпродажба".

Само за няколко месеца 30 търговци се отказаха от бизнеса си, сред тях са и някои от първите, започнали да въртят търговия преди 15 години. Отдават се под наем и над 20 помещения, общинска собственост, в централния базар втория етаж е затворен заради липса на наематели, вече пустее и една трета от първия етаж.

Наскоро помещение в центъра освободила дори Модна къща "Юнона", която облича фолк певиците. Изнесла се на странична улица, за да плаща по-нисък наем. Според търговците главната причина за ниските обороти е липсата на достатъчно гърци.

"Не тръгнат ли нещата в южната ни съседка, всички ни чака точно това - да затворим помещенията", това е мрачната прогноза на търговците в курортния град.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.01.2013 г.
+11
 
 
Ще дам пример с един български производител (на качествена стока), който беше принуден да смени дейността си, поради глупостта на българина да купува най-евтиното: Човекът произвеждаше електрически скари (всеки има такава - за кебапчета). Като си купил от неговите, карат по 10-20 години, защото слага дебел кантал (в нагревателя) по 0,7-0,8мм. Да, но тъй като е доста купувана стока, някой внесе китайски с по 5лв по-евтини, но канталът вътре е 0,3-0,4мм (наполовина), който изгаря за нула време. И нашенецът си мисли, че е ударил келепира с евтина стока.... но уви - купува си отново и отново... защото е "беден", особено в мисленето.
+6
 
 
Стана така, че заводите в страната са главно на чужди компании, магазините не са български, плодовете и зеленчуците са от Турция и Гърция защото излизат по-евтино от там, телекомуникационните компании също не са български. Всичко що можеше се приватизира и сега ще ни дават мизерни заплати, които отново ще си отиват при тях - в другите страни, а нас ни експлоатират както си искат за жълти стотинки. Много ми е интересно като кажат по някоя медия за икономиката на страната...каква икономика - икономиката на далаверите и корупцията ли? Няма икономика в тази страна, само се внася без да се произвежда, така че много фалити предстоят...
+4
 
 
За да не се случват фалити, купувайте по възможност БЪЛГАРСКИ стоки от български магазини. Елементарно е - ако сами не подпомагаме с парите си собствената си икономика, няма на кого да разчитаме. Кварталните магазинчета изхранват много български семейства, които харчат парите си в България, а утре може да се ползват и от услугите, които Вие предлагате. Големите хипермаркети изнасят парите си навън и НИКОГА няма да си купят нещо от местните хора.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 06.01.2013 г.
+2
 
 
Лаком г*з кръв сере,га ядохте кифтетата не ревахте нали !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Академичната общност излиза на протест
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: