ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мобилен оператор към служителите си: Ще стоите прави през целия ден!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:04 / 09.01.2013Коментари (36)8611
© Plovdiv24.bg
Един от мобилните оператори в България принуждава служителите в своите магазини да стоят прави през целия работен ден.

Водена може би от стремеж за по-голяма печалба, една от мобилните компании у нас е лишила работещите в нейните магазини от възможността да сядат на столове в случай, че не са ангажирани с обслужването на клиенти. От няколко месеца тези хора стоят прави в продължение на целия работен ден. Това прави впечатление на клиентите, които се обслужват от компанията. Дали липсата на безопасни условия на труд е проблем, за отговор потърсихме Виолета Добрева, директор на дирекция "Безопасни условия на труд" в Главната инспекция по труда:

"Работодателят е длъжен да осигури здравословни и безопасни условия на труд с цел защита живота, здравето и работоспособността на работещите. Осигуряването на столовете е един вид запазване здравето на работещите на работното място", каза тя.

Вероятно от страх да не загубят работата си в един от магазините на тази мобилна компания в София, младите хора отказват да се оплакват.

Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2013 г.
0
 
 
Да работят, да не мързелуват - все по-рядко се срещат такива работници. Чух неволно разговор в автобуса между две жени на по 30-40 години. - "Ох, и тази работа не ме кефи - вися по цял ден , заплатата - 400 лв. За какво ми е - аз от наема на апартамента на майка ми вземам повече." та така - мотивиран служител е този, който разчита на заплатата и всяка стотинка му е важна. Загубвайки работата си, загубва и статуквото си в обществото, жилището и т.н. Всъщност който не иска да работи - нищо не го държи на сила.!
Aнонимен
на 10.01.2013 г.
-5
 
 
Ако работата е свързана със стоене - ще стои прав човекът. например една хигиенистка - нима може да си върши работата седнала? Или зидар, фризьор... Работното време е свързано с активно работене, а не сядане. Често пъти, влизайки в магазин, продавачът с неохота отлепя очи от четивото си или екрана на компютъра/телефона, измъква се бавно и тежко иззад бюрото си и ми скапва желанието с отегчения поглед. Не считам, че е експлоатация, ако е през работно време. Все пак - не всички са учили за директори....
+3
 
 
Много фирми го практикуват това със седенето прав, което е абсолютна простотия когато няма никой в магазина. Доста е голям процента на тази практика в по-големите и утвърдени фирми като Адидас,miss sixty и други. Приятели са работили там и са ми казвали за това , че 10-12 часа неможе да се сяда дори и като няма клиенти.
Aнонимен
на 09.01.2013 г.
+3
 
 
Селяндури...blizoo са същите...
+4
 
 
по бензиностанциите все едно не е така?На големите вериги имам предвид-по 12 часа няма къде да подгънат крак хоратаи киснат вънка на студа,или жегата...
Aнонимен
на 09.01.2013 г.
+4
 
 
Предшественик на инспекцията по труда беше трудовата медицина в ХЕИ.Там кадрите бяха медици завършили трудова медицина. Т. е. работната среда и въздействието и върху работещия.Сложили разни инженери. А бе цялата ни работа е едно куцо магаре. Всеки работи това гдето не му е работата.А пък какво искате , навсякъде ганьовска работа. Имитация на нормативи. Експлоатация на персонала.
Aнонимен
на 09.01.2013 г.
+8
 
 
имах проблем с виваком и потърсих някакъв телефон от служителките за да се оплача;но те не пожелаха да ми кажат никакъв номер;защото им било забранено да дават телефоните на шефовете си-такава диктатура цари в тази фирма;че бях озадачена от страха на момичетата
Aнонимен
на 09.01.2013 г.
+10
 
 
Корупцията в България започва от Инспекцията по труда!!! На скоро при подаден сигнал за нарушение в частна фирма относно извратено работно време и липса на почивка, чух следните фрази от работодателя! Приготви ми луксозен подарък!!! Става въпрос за подарък от производството на фирмата! Подаръкът беше поднесен на проверяващия от нареченото Инспекция по труда! Така, че прах в очите на наетите е тази така наречена институция! Във всички фирми в които е имало проверки по сигнали на работещите, след уж вътрешно разследване са отстранени от работа тези , които са подавали сигнал и са се подписали под него! НИКАКВА ЕВРОПА! НИКАКЪВ ШЕНГЕН! ДОКАТО БОЙКОВИСТИТЕ, СТАНИШЕВИСТИТЕ, КОСТОВИСТИТЕ, СИМЕОНОВИСТИТЕ И ТАКА НА НАТЪК НЕ ИСКАТ ДА ВКАРАТ РЕД В ДЪРЖАВАТА, ТО НИКАКВО СВОБОДНО ШЕНГЕНСКО ПРОСТРАНСТВО! България Е С МАНТАЛИТЕТА НА АФРИКА НА ЕВРОПА!!!
+11
 
 
правят ни на маймуни,точно защото ни е страх да си търсим правата и да подаваме оплаквания за да не изгубим нископлатената си работа,ще става и по-лошо.
Aнонимен
на 09.01.2013 г.
+7
 
 
робска държава. спасението от робовладелците е в чужбина. бягайте докато е време
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: