ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Студентка пита: Кога ще ни пуснете парното? Отговор: Когато стане минус 20°!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:19 / 10.01.2013Коментари (13)9460
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
Аграрен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Недоволство срещу липсата на отопление в общежитие "Чайка 1" изрази чрез Plovdiv24.bg студентка на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Публикуваме мнението на младата дама без никаква редакторска намеса:

Здравейте! Пиша на Вас, тъй като редовно следя сайта ви. Аз съм студентка в ПУ "Паисий Хилендарски" и тъй като нашият университет си няма собствени общежития, всички студенти са в общежития на други университети. Аз живея в общежитията на Аграрния университет в "Чайка 1". И искам да Ви кажа, че откакто е започнал зимният сезон, парното в "Чайка 1" е било пуснато два или три дни. 

Първо ни беше казано, че нямат пари, после, че човекът, който пуска парното, си е счупил крака и не могат да намерят заместник. В крайна сметка уж намериха, но къде е той не се знае, тъй като парното пак не работи. Не е нормално навън да е -3 градуса, а ние да нямаме парно. 

На въпроса "Кога ще пуснете парно?", домакинката Рени Чомакова отговаря троснато "Когато стане минус 20 градуса!". Ние се отопляваме с печки, т.нар духалки, при което превишаваме лимита за тока и сме принудени да плащаме допълнително. За ноември месец няма стая, която да не е платила минимум 40 лв. само за ток.

Това е безобразие. Надявам се да обърнете внимание на нашия апел, тъй като не ни останаха много опции.

Проверка на Plovdiv24.bg установи, че общежитието се стопанисва от "Студентски столове и общежития" ЕАД, в чиито правомощия е решаването на подобен род проблеми. Оттам категорично отрекоха информацията, че сградите, които ползват студентите, не се отопляват:

"По празниците парното наистина бе спряно по обясними причини и затова в първите 2-3 дни от тази седмица помещенията ще се отоплят постепенно. В момента отоплението е пуснато и няма никакъв проблем. А през ноември температурите бяха прекалено високи, за да го пускаме".

От Аграрния университет пред репортер на сайта обаче намекнаха, че подобни инциденти са се случвали и в миналото:

"До нас също са достигали подобни оплаквания. Преди време например имахме група полски студенти, при които се появи същият проблем. Наложи се да им купуваме духалки, за да се отопляват що годе нормално. Тези неуредици удрят по реномето на Университета, който по този начин губи потенциални нови студенти."

Припомняме, че това не е първият случай, в който млади хора сигнализират сайта ни за подобни неуредици. По време на празниците група студенти останаха на студено, написа тогава до редакцията на Plovdiv24.bg наша читателка. Според нейната информация, макар и малко, все пак е имало студенти в общежитието на ПУ "Паисий Хилендарски", намиращо се в блок 4 зад езиковите гимназии на бул."България". 

Това били предимно чужденци, които нямали възможност да се приберат по родните си места и останали в Пловдив. Освен със спряно парно, студентите са останали и без достъп до пералното помещение, което допълнително ги затруднило в следващите няколко дни, тъй като не са били предупредени, че така ще се случи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На нас ни казаха, че параджията бил умрял! Изобщо в тая Чайка 1 така си прибират парички от студентите, че просто не е истина!!!
на 10.01.2013 г.
+4
 
 
Абе вие дето сте писали под мене студенти ли сте? Питам, щото ми е любопитно.На времето такова беше нивото в 3ти клас! Мойе,тогаа,Балгаря!?! Това за ъ,й,х и ч дето не съществува за вас,вече не ми прави впечатление даже!
+4
 
 
спете по 2ки и няма да ви е студено ;)
-4
 
 
И после се питати и си казват &яуот; Ма за Бога ... то в Балгаря няма студенти, те горките предпочитат да се реализират в чуйбина и да будат полезни там, странна статистика - от година на година намаляват - ама как няма бе сас сигурност един студен балгарски едва ли ще полу4и ТРОСНАТ отговор от Рени Чомакова - ами когато станат минус 20, всяка една страна се гордее сас своите студенти макар и чуйденци, само тук гонят всеки един от балгаря.... и после страшни статистики обявяват ми на маика ви в пут....ката
-2
 
 
Рени Чомакова - az trosnato shte ti kaja UMRI
-2
 
 
Ми няма ли по добър начин да си купи печка и да си плаща тока
-5
 
 
този които го е казал е мойе би наи големият боклук в Пловдив и незнам дали вуобще има място там маиката му да е..а боклуци миризливи в ада да мразне тоя които го е казал но не на минус 20 а на минус 320 да ти е..ба маиката миризлива
-1
 
 
Еее поне -30 изчакаите да стане,недеите да хабите така за щъало и нещъало нафтичката,като мойе да си и сипете в колата ;)
-1
 
 
Не бях чувал по-добар виц наскоро.....!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: