ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандална фирма на човек на Кунева, иска да храни децата в яслите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 12.01.2013Коментари (4)7980
© Plovdiv24.bg
Георги Цанков
12 фирми са подали документи за доставка на храни в детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив, но само пет от тях бяха допуснати вчера до разглеждане на ценовите оферти. Сред тях е и скандалната "Фантастика-95", пакетирала заразен с гъгрици боб за социално слаби.
Останалите, включително и "Метро кеш енд кери", са отстранени заради пропуски в оформянето на документацията, обясни шефът на общинската дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров.

Той предполага, че до две седмици ще се знае кои доставчици ще хранят децата. Навалицата от кандидати се дължи на голямата стойност на поръчката - 20 милиона лева. Тези пари общината ще плаща за зареждането на хранителни продукти в продължение на три години.

Поръчката е разделена на пет обособени позиции - за мляко, хляб, месо, пресни плодове и зеленчуци, консерви и пакетирани стоки.

С най-голям мерак да храни децата е фирма ЕТ "Фантастика - 95" на Георги Цанков, подала оферти за петте позиции. Наскоро "Фантастика" нашумя покрай заразен с гъгрици боб, внесен по благотворителна европейска програма от Аржентина и пакетиран от фирмата. Във фасула бяха намерени червеи, в резултат на което 50 тона от негодните храни бяха спрени. Георги Цанков беше категоричен, че фирмата му няма вина.

Документацията на "Фантастика - 95" е перфектна, явно е подготвена от добър екип, каза Тодор Тодоров. Фирмата от години зарежда с храни детски заведения в Пловдив. Почти е сигурно, че Георги Цанков ще спечели доставките на млякото и на месото, тъй като е единственият кандидат за двете позиции.

За хляб и хлебни изделия се борят още две фирми - "Симид агро" и "Надежда 2000". За пресни плодове и зеленчуци освен "Фантастика" в конкурса участват "Петров комерс" и "Ес енд ди корпорейшън". Две фирми се надпреварват за доставка на консерви - "Петров комерс" и "Фантастика".

Цената е основният критерий при избора на доставчици. Който предложи най-ниската, получава 90 точки от 100 възможни. Вторият показател е срок за отложено плащане. Компромиси с качеството на храните са изключени, увери Тодор Тодоров. Контролът ще бъде много по-висок, защото вместо 50 фирми, избирани преди в шестте района, ще имаме само пет.

Директорите имат право да отказват храни, ако се съмняват в тяхното качество, обясни шефът на "Обществени поръчки". За всички стоки се изискват сертификати. За да гарантираме високо качество, поставяме условие, при което е невъзможно фирмите да са спечелили конкурса с една марка, а да се доставя друга, коментира кметът Иван Тотев. Той обаче не скри разочарованието си, че производителят на мляко "Верея" например не участва в конкурса.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Знам от сигурен източник за поне една детска градина в Пловдив, в която се прави сериозен компромис с храната, която се доставя. Децата са подложени на мъчението да стоят гладни, за да не се хранят със "гозби" приготвени от продукти най-ниско качество. Така че, не знам кой на кого какъв е, но децата страдат накрая....
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 12.01.2013 г.
+2
 
 
Нали ,Кунева го подкрепя ,а сега вижте за кого ще гласувате ,кой иска да ви е*е мамата
+4
 
 
А добър ден Пенке, Цанков-шахматиста или "чичко шах", така му викаха в казармата, бяха го уредили в спортна рота, като шахматист, а той не знаеше как се нареждат фигурите на шахматната дъска. Цял живот ще ни смучат подобни мижетурки!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: