ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка попита и получи отговор: Автобус №24 ли? Ми то след 18,30 ч. в събота и неделя няма коли...
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 14.01.2013Коментари (17)12660
© Plovdiv24.bg
Здравейте! Искам да изразя възмущението си относно градския транспорт в град като Пловдив. В събота ми се наложи да пътувам с автобус на линия 24. Застанах на спирка в квартал "Кючюк Париж" в посока "Тракия" в 18,40 ч. До 19:25 не се появи чаканият от мен рейс - изредиха се по няколко коли от други автобусни линии - 16, 36, 7, 116, но не и 24. 

Спрях един автобус от линия 7 и попитах за въпросния автобус, а в отговор получих: "24 ли? Ми то след 18,30 в събота и неделя няма коли..."

Въпросът ми е "Няма ли някакво изискване за това какви коли и до колко часа вечер трябва да се движат? Не сме ли достатъчно голям град, за да имаме удобен транспорт поне до 21 часа в почивните дни? Не знам към кого другиго да се обърна и затова се надявам, че една медия като Вас е способна да повдигне въпроса! Благодаря предварително!

Репортерска проверка на Plovdiv24.bg установи, че последната кола по въпросната линия в събота и неделя, както и в празнични дни, тръгва от последната спирка в "Прослав" в 17,56 часа.

Припомняме, че зам.-кметът по транспорта и сигурността Александър Държиков ще направи предложение автобусите от масовия градски транспорт в Пловдив вече да имат удължено работно време и да нямат право да приключват работа преди 22,20-22,30 часа. Предложението за предстоящите промени ще се гласува най-вероятно на сесията на ОбС на 24 януари. Мотивът на общинската администрация е, че има много жалби от недоволни граждани, затова с новите разписания автобусите ще извършват последните си курсове по-късно, отколкото досега. За някои линии новият график ще бъде направен до 22,30 часа, а за други - до 23 часа.

В момента има линии, по които последната кола се прибира в гаража още в 20.30 часа, а в празнични дни дори и много по-рано - около 19,00 часа. Не е тайна, че някои от линиите хитруват и съкращават последния си курс, оставяйки стотици пловдивчани в неведение ще дойде ли автобусът, който чакат, или не.


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Защото кифлите и пу***вците решили да ми се моткат по центъра до късно, да пият кафенца и да ядат дюнери и други работещи граждани, които им се свидят да дадат 2лв. за такси след работна смяна, приключваща в 22ч. се налага моят мъж да го чакам до 00:00ч. да се прибере от смяна, защото сте гладни въшки и не оценяте факта, че има и маршрутен транспорт в Пловдив, който е до 23ч. !!! Доста таксиметрови фирми намалиха с 50% тарифите (ПЕТДЕСЕТ процента), заради ВАС, НЕДОВОЛНИТЕ ГРАЖДАНИ!!! П.П. относно линия 24, Хеброс трябва да я прекратят. Слаба линия е, силните линии препокриват слабите. Доста излишни автобуси има, не знам как само за вас няма автобуси...
+4
 
 
Сега действащата транспортна схема е в сила вече 1 година и графиците не са се променяли от тогава. Интересен е факта, че графикът на автобусите е съобразен единствено с печалбите на превозвачите. В този пример става въпрос за линия 24 обслужвана от "Хеброс бус", но същото е положението и при една от най-редовните някога линии - 4, където последната кола в празнични дни тръгва от ПУ в 19:45, а точно тя има няколко уникални спирки, където неможеш да хванеш друг рейс. Крайно време е да се направят адекватни табели по спирките с точните часове на преминаване на автобусите, не тези лъжливите с интервалите, които така или иначе не са същите. Важното е човек като отиде на дадената спирка, да си направи сметката дали да чака или да потърси алтернативен превоз(пеш).
+6
 
 
Вчера реших да ида до мола да гледам кино и реших да не ходя с колата - уж да си спестя нервите от паркирането около мола. По едно стечение на обстоятелствата има само един автобус с който може да се стигне до мола от района около тримонциум и това е 10-ка. Чаках я около 30 минути. Дойде едно бусче и да не казвам колко беше натъпкано. За да бъде още по-гадно на пътниците, шофьора постоянно викаше да минаваме на вътре и да не се трупаме около вратата. Едвам се сдържах да му викна и аз и да го питам "а къде да идем". Когато се връщах картинката не беше по-добре. Още от мола бусчето на линия №10 се натъпка с хора. След като на една тинейджърка и звънна телефона и тя започна да говори чух как шофьора каза на един който седеше до него, че щом тя можела да си извади телефона значи не било натъпкано - имало случаи когато хората неможели да мръднат и да си извадят телефоните. Поне до мола не могат ли да осигурят едни нормални автобуси и с нормални разписания?
+6
 
 
Ами това е... Постоянно увеличения на цените на билети и карти, а насреща мизерни и нередовни автобуси! Аз не знам изобщо как може да позволят вместо автобуси превозвачите да отбиват номера с някакви маршрутки, в които да не се диша...Браво, Тотев, браво, Държиков. На думи сте страшни, чак се възмущавате и вие от градския транспорт! А резултатите къде са, в бъдеще неопределено, нали?
+7
 
 
Разписания - няма такава дума за диваците от ГТ! 24 е като бялата лястовичка... Делник минава през тридесетина минути,а в празник ако се качиш на 24 по-добре пусни и тото! За жалост на ГТ не може да се разчита и всеки се спасява както може. Жалко е, че във втория по големина град в България транспортът ни е уреден колкото са уредени със водоснабдяване и канализация сомалийските села!
+7
 
 
Промяната е хубаво нещо, но пловдивчани и гостите на града трябва да бъдат масово информирани за тях, защото късните автобуси ще си пътуват празни. Хората не излизат нощно време и не използват градския транспорт, защото нямат представа до колко се движат колите и му нямат доверие и са несигурни в него. Но дори и с промените, ще мине известно време преди масово да се използват автобусите от хората и в късните часове.
+4
 
 
Още преди много години,когато майка ми ходеше с този автобус на работа,казваше : "24,минава веднъж на една петилетка" :)
+12
 
 
Общината и транспортните фирми си правят далаверата и само ни заблуждават. Нали за това на няколко пъти завишиха цените на картите, защото градския транспорт ще се движи по до късно, нали уж имат джи пи ес система за следене. Ами то през работните дни има много пропуски, та през почивните и след 18:00 да няма. Пълна далаверка си въртят и само си прехвърлят топката един на друг. За това, че вместо автобус се пускат микробуси отделен въпрос. За възрастта на автобусите пак отделен въпрос. За съжаление градската управа не се справя с градския транспорт.
0
 
 
Вчера чаках автобуса по линия номер 24 и дойде в 19:10 :) а беше неделя
+4
 
 
То да беше само за автобус 24 .... със сигурност мога да кажа, че ситуацията е същата с автобус 15. Абсурдна ситуация!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: