ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дядо Николай: Много болести са следствие от грехове и изкушения!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 17.01.2013Коментари (11)3092
© Plovdiv24.bg
Болница "Пловдив" започва ремонт на операционния блок на ортопедичното отделение, в ревматологията и неонатологията. За реновирането ще бъдат похарчени 300 000 лв., които лечебното заведение получи по сметката си в края на 2012 г. Средствата са отпуснати от Министерството на здравеопазването, съобщи директорът д-р Аргир Аргиров. Той изрази надежда и тази година лечебното заведение да разполага с достатъчно средства за обновяване на различни звена и на асансьорите, както и за купуване на нова медицинска апаратура. 

Тръжната процедура за избор на изпълнител ще бъде обявена в понеделник. Това поясни д-р Аргиров, след като Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, облечен в червена архиерейска мантия, отслужи тържествен водосвет за обновление на болничния параклис "Св. Пантелеймон". Заедно с него служиха архимандрит Арсений, духовен надзорник на Пловдивска епархия, отците Петър и Теодосий, които се грижат за параклиса, отец Добромир Костов, протосингел на Митрополията. 

"Параклис е гръцка дума и означаво място за утеха и за общение с Бога, каза владиката в специалната проповед след водосвета. Хубаво е, че ръководството на болница "Пловдив" е осъзнало духовната потребност в това лечебно заведение човеците да намират не само телесно, но преди всичко и душевно здраве", подчерта дядо Николай. 

Той напомни, че много от болестите са следствие от различни грехове и изкушения. Пловдивският митрополит призова миряните да почитат лекарите, защото от Бога им е дадена дарбата да лекуват хората. И прикани пациентите да идват в параклиса, за да намират Божията благодат. Здраве, дълъг живот и успехи пожела на медиците, благослови всички присъствали на тържествения водосвет и подари на храма икона на Свети Пантелеймон. 

Параклисът е обновен с 10 000 лв. от дарения на граждани. Той е отворен всеки ден от 11 до 14 ч. и непрекъснато се посещава от пациенти, каза д-р Аргиров. 

"Какъв трябва да бъде новият Български патриарх? Ще ви кажа, като му дойде времето", заяви владиката пред журналисти. 


(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Николайчо, ако това беше вярно батковото, ти щеше да си на командно дишане! :-)
"Имайки предвид, че от един вид се раждат повече индивиди, отколкото е възможно да оцелеят, следователно, отново и отново възниква борба за оцеляване." Ч.Дарвин.
на 18.01.2013 г.
0
 
 
Не са от канцирогенни храни,нитрати в зеленчуците, лош въздух, цигари, алкохол, стрес, нерви (най-вече заради лошите условия на труд и заплащане). Църквата тая зима на някой плати ли тока или дървата? Или всички сме грешни и ще се мре? Пропагандааа !
+7
 
 
Ако бяха от грехове и изкушения всичките владики барабар с болшинството попове и монаси до сега да са се тръшнали по леглата болни и на умирачка.
+5
 
 
Тоя г-н дядо Николай прилича повече на дявол колкото на духовен свещеник, самия ръст студения и строг поглед ужас ..... няма как да стане Патриарх на България защото не отговаря на изискванията а и още повече Бог си знае работата с това Материално положение няма как да стане .....Болен си ти г-н Николай болен мозък с психични отклонения ........
+2
 
 
Да го видим какво щеше да прави този дядо ако (както повечето възрастни хора у нас) - нямаше достъп до най-добрите медицински институции в страната (за сметка на данъкоплатеца естествено).
+3
 
 
този ако стане патриарх на българската църква, по-добре да я закриват. бих го разтълкувал като план за затриването й. за тая владика-само мотика !
+5
 
 
Този Божи човек е накичен като коледно дърво. Не разбирам много от свещеннически одежди и подобни, но тези труфила не говорят за скровност и смирение, а за "греховна" разточителност и изкушение, както казва самият той " дядо Николай". Толкова се гърчее този човек, че вече мисе повдига то него. Като "тъжеше" 40 дни и мълчеше беше много добре-да продължава и без това няма да го огрее за патриарх!!
+4
 
 
А мръсния въздух в града, канцерогените и ГМО храни, замърсената питейна вода? Сигурно нямат никакво занчение.
+7
 
 
Този ръси бисер след бисер. Трябва някой да ги събере и ще се получи чудесна книжка с вицове.
+3
 
 
Тоя с налудничавия поглед и жадност към разкоша, да си ходи в София. Тук, в Пловдив не го щем!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: