ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Психиатър: Георги Тепавичаров е спасил семейството си от жестокия свят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 23.01.2013Коментари (9)7938
© Plovdiv24.bg
Човек в дълбока меланхолия увлича в смъртта и близките си. Това е част от милосърдието, като се спасява близкия човек от жестокия свят. Коментарът направи психиатърът д-р Николай Михайлов по повод действията на Георги Тепавичаров, който уби жена си и децата си.

"Георги е поел ритуално трагична вина и свръхчовешко милосърдие да ги освободи от жестокия свят. Самоубийствата зачестяват в този зрелищен смисъл", каза още Михайлов пред bTV, цитиран от Стандарт.

Двамата с психолога Христо Монов коментираха и стрелбата по жена с дете на пешеходна пътека.

"Когато дъщеря на моя близка пострада при стрелба с газово оръжие в училище преди 10 години, полиция претърси всички ученици. Тогава се оказа, че 40% от децата между пети и десети клас идват въоръжени с боксове, ножове, включително и газови пистолети", разказа психологът Христо Монов.

Той смята, че когато се говори за агресията трябва да бъдат показвани не само децата-извършители, а и родителите. "Когато работих по случая с насилника над Андрей от 35-о училище, който го преби без никаква причина, се оказа, че бащата също е интересен случай, у когото почти липсва членоразделна реч", спомни каза Монов.

Психиатърът д-р Николай Михайлов сподели, че агресивният начин на поведение е легитимен израз на гражданско поведение, защото по време на прехода се реши, че за да се оцелее, човек трябва да бъде агресивен.

"Тези мускулести тела доведоха до факта, че подземието достигна върховете на България", каза Михайлов.

Нахвърлянето на либералите от ДПС върху безпомощен човек беше оргия на насилието, категоричен е психиатърът по случая с нападението над Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС в събота. Според Николай Михайлов цялото нападение над Доган е част от чудовищен театър.

Според Христо Монов кадрите от конференцията показват как минути след като Октай Енимехмедов е бил повален, идва първият делегат, който започва да го рита. Законите на тълпата са водени от заразата и затова насилието се развихри, каза още психологът.



Още по темата: общо новини по темата: 31
06.11.2018 »
10.08.2016 »
23.01.2015 »
16.01.2014 »
03.08.2013 »
28.07.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АКО ВСИ4КИ КАЗИНА И КОМАРДЖИИНИЦИ СЕ ЗАКРИЯТ И КОМАРА ЗАБРАНИ-ЩЕ ИМА ЖИВОТ.МНОГО ХОРА ИЗИГРАХА И ИЗГУБИХА ВСИ4КО,КОЕТО СА ИМАЛИ ЗАРАДИ КОМАРА....
+1
 
 
Иначе, безспорно има някакво смиляване в това някой да си отиде от тоя свят преди да дойде голям катаклизъм, война или друг съд и страдание, да си отиде мирно в гроба и да не преживее ужаса. Обаче не мисля, че е работа на който и да е човек да практикува подобно "смиляване".
+4
 
 
Абсолютно. По тази логика, най-милосърдно би било да изтребим целия народ, за да го предпазим от страдание. Няма нищо милосърдно и нищо истинско в такова "избавление". Интересното е, че човек може да е изгубил всякаква надежда и да ни рече: "Убийте ме, не искам да живея." Това дава ли ни право да му отнемем живота? Понеже се е отчаял и не желае да търси избавление. За негово добро ли е? Милосърдие е на човек да му се даде шанс да се поправи, а не да му се отнема този шанс. Какво по-немилосърдно има от отнемането на живота, особено пък пряко волята на човека? Убийството, вкл. и самоубийството, е върховната степен на егоизъм. В случая, мъжът не е искал семейството му да страда поради него, и не е искал той самият да страда, гледайки как близките му страдат заради него. За съжаление, е нямал доблестта да понесе това унижение и страдание, което е надробил, и ако намери тогава изходен път, за себе си или поне за децата си, това би било милосърдно. Другото е бягане от отговорност. А и откъде е знаел той, че ще прати близките и себе си на по-хубаво място?
+5
 
 
"Георги е поел ритуално трагична вина и свръхчовешко милосърдие да ги освободи от жестокия свят. Самоубийствата зачестяват в този зрелищен смисъл", каза още Михайлов пред bTV, цитиран от Стандарт. Това не са психиатри,а психопати.Незнам дали някой от тях може да спаси човек от самоубийство,но определено може да го склони.Нашите прадеди са преживяли 500 години сеч и огън,какви ли не войни,глад и мизерия.Ми дай тогава всички да си избием семействата и да ги освободим от жестокия свят.
-3
 
 
народът тотално полудя и има за какво....
-2
 
 
много е прав лекаря, то този живот, които го живеем, по-добре изоб6то да не живеем!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: