ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте кои обекти в Пловдив ще се ремонтират и изграждат с 30-милионния заем от ЕБВР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 23.01.2013Коментари (39)9804
© Plovdiv24.bg
Снимка Архив
6 големи пътни обекта ще бъдат основно ремонтирани с 30-милионния заем, който Община Пловдив ще изтегли от Европейската банка за възстановяване и развитие(ЕБВР), предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Според проекта се предвижда основен ремонт и разширение 6ул."Коматевско шосе" - от ул. "Александър Стамболийски" до входа на кв. Коматево с дължина 2460 м. Стойността на ремонта е 6 542 000 лв. 

За основния ремонт на бул. "Руски" в участъка от Централна гара до бул. "Шести септември " са нужни  4 563 000 лв. Общата дължина на участъка е 1430 м. Булевардът има неотложна нужда от основен ремонт с цел подобряване на технико-икономическите характеристики на пътя чрез модернизиране на пътната артерия и кръстовищата към нея, подобряване на транспортното обслужване на населението и повишаване на безопасността на движението, се казва в проектното предложение. 

Реконструкция на бул."Шести септември" в участъка от мост "Адата" до бул. "Цариградско шосе" е на стойност 4 880 000 лв. С реализацията на този проект се цели подобряване транспортното обслужване на населението, както и повишаване на пропускателната способност и безопасността на движението. Общата дължина на участъка е 1 100 м.

Изграждането на "Транспортен възел на две нива за връзка на бул. Цар Борис III Обединител и бул.Марица - Юг" е четвъртия обект, включен в списъка за ремонти. Реализацията на възела се обосновава от необходимостта за осъществяване на безконфликтна връзка между двата булеварда, осигуряване на непрекъснатост на движението по "Марица - Юг", подобряване на транспортно - експлоатационните характеристики, повишаване на пропускателната способност и безопасността на движение. Обща стойност на проекта е 3 874 000 лв.

Петият пътен обект е изграждането на бул. "Северен"- от моста на Адата" до Карловско шосе.Според проектното предложение, пътната връзка е важна и наложителна за разпределяне на транспортните потоци от Автомагистрала Тракия с цел разтоварването на бул."Цар Борис III Обединител" и подобряване на неговата пропускателната способност. Общата дължина на участъка е 2 242 м, а за строителните и ремонтни дейности ще са нужни 6 561 600 лв.

Последният обект е продължение на бул. "Професор Цветан Лазаров". За изграждането ще са нужни 3 570 000 лв. Това е важна част от транспортната схема на район "Тракия", осъществява връзката между бул. "Освобождение" и бул. "Санкт Петербург", като при пресичането на бул. "Освобождение" се явява естествено продължение на ул. "Лев Толстой", пише в предложението. Според документа, изграждането на обекта ще позволи по-лесна връзка за жителите на район "Тракия" до парк "Лаута", а цялостната му връзка с ул. "Лев Толстой" се явява една удобна алтернатива на бул. "Източен" и със съществуването си значително ще облекчи натовареното движение по него.

Общата стойност на 6-те обекта без отчуждителните процедури е 29 990 600 лв. 

В случай, че при провеждане на тръжните процедури се предложат цени, по-ниски от заявените, Община Пловдив предлага в списъка на финансираните обекти да бъдат включени и ремонт и реконструкция на улиците "Петко Д. Петков" и "Даме Груев".

Програмата за предварителното споразумение с ЕБВР ще се гласува на утрешната сесия на ОбС на града.

В обектите, които ще бъдат финансирани от заема, не влиза цялостното преасфалтиране на бул. "Васил Априлов" и "Голямоконарско шосе", тъй като за тях в момента се води кореспонденция с Министерството на финансите за отпускане между 10 и 15 млн.лв. от републиканския бюджет.


Още по темата: общо новини по темата: 83
19.07.2018 »
18.12.2017 »
10.12.2017 »
15.11.2017 »
23.10.2017 »
30.09.2017 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само пътния възел на Марица не ми харесва... И без това ще строят наново моста на панара, защо не го "издължат" малко по-южно и бул. Марица да минава под него както е при Руски и В. Априлов? А за връзките между двата булеварда с малко отчуждителни процедури биха се получили
+1
 
 
Погледнато реално много пари а насреща само малки части от улици.Колко е най дългото трасе ,че нищо не се разбира.
0
 
 
Така се работи....а помня преди години пак беше взет един 30 мил. кредит с който освен две квартални улици нищо друго не беше барнато.
0
 
 
само последния обект нещо не го разбира някой може ли да ми каже кой е тоя бул."Професер Цветан Лазаров" И къде е "Лев Толстой" къде е "Освобождение"
+2
 
 
паважа на бул.македония е трагедия. изобщо всички паважи. аз ако съм кмет първо от там ще почна и ще ги сменя всичките.
0
 
 
ами бул. Никола Вапцаров също мисля че е под всякаква критика огромни дупки са зейнали там ама какви дупки там са кратери вече запалниха ги (уж) но е същата работа просто това е България!!!
+2
 
 
Идеята за реализиране на Цар Борис и Марица Юг по предложения начин въобще не ми допада. Ако ще се прави, то да се измисли друг начин. Но погледната от тази гледна точка супер ключово е кръстовището на сточна гара. Колко много ще се улесни трафика ако се направи на 2 нива - и то по-добрия ще бъде да се изкопае надолу - а не мостове. Къде къде по-ключов и възлов ми се вижда този вариант - ще се отпуши трафик, ще се генерира по-малко шум и най-вече по-малко замърсявания. Все пак сме застрашени и от плащане на глоби заради качеството на въздуха в Пловдив. Незнам въобще обаче дали някой от който зависи чете коментарите и какво са желанията на хората.
0
 
 
Потрошихме си колите по "Даме Груев", таксита не желаят да вземат потъчки от тази улица, терасите от бели стават черни за ден, а шумът е непоносим. Няма къде да паркираме колите си!!!! Разширете улицата и я асфалтирайте, докато не е станала един огромен трап, накъдето се е запътила!
-3
 
 
и аз съм на мнение,че е напълно безмислен този надлез към "марица" юг,а да не говорим за Кършияка,че тръгне кола от пешеходния мост до мостът на ВХВП е пълен ужас! Хем е тясно и няма разминаване,хем са и разбити всички павета !Какво движение и нужда видяха да се ремонтира от моста на Адата ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: