ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Референдумът е грандиозен провал за БСП и Станишев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 28.01.2013Коментари (39)6692
© Plovdiv24.bg
Провелият се вчера референдум, който трябваше да даде отговор на въпроса дали искаме развитие на ядрената енергетика в България, но реално касаеше строителството на АЕЦ Белее, очаквано се провали.

Провалът обаче бе по-голям дори от първоначалните прогнози. Услужливи социологически агенции вещаеха вот в рамките на 40% и подкрепа "За" със стойности, близки до 70%. Резултатите обаче разбиха на пух и прах прогнозите.

Вотът е толкова лош за БСП и лидера на партията Сергей Станишев не само заради конкретния проект, но защото показа, че противно на широко рекламираното в медиите покачване на рейтинга, БСП продължава да губи позиции. Едва 20% от българите излязоха да гласуват, от тях 60% подкрепят Белене. Това е електоратът на социалистите, дори не всичкият е техен, което означава, че реално те разчитат на едва 10-12% подкрепа от българския народ. Естествено мобилизацията на "червения" електорат бе по-салаба, отколкото може да се очаква на парламентарните избори това лято, въпреки че по една от националните телевизии показаха как роми се водят под строй и със списъци да гласуват "За", като дори си плащали бензина, за да стигнат до урините, а един възрастен дядо от малцинствата чистосърдечно си призна, че го водят, за да гласува за БСП.

Неслучайно, след като станаха ясни резултатите от вота, лидерите на "червените" се държаха изключително неадекватно, като отчетоха победа. И на децата е ясно, че противниците на "червената" идея просто не излязоха да гласуват, с надеждата, че този референдум ще се провали напълно. Наясно са с това и в "червения" лагер, затова тези 60% подкрепа не ги греят изобщо, просто им дават някакво оправдание да продължават да говорят неистини по медиите и да се държат неадекватно. Точно като неадекватно може да се определи поведението им снощи. Мая Манолова бе изпаднала в мини истерия и се караше с всички и на всички в ефира на bTV. Забележката на Даниел Вълчев, че е прекалила с късните кафета, е най-мекият начин по който можеше да й се намекне, че поведението й не отговаря на това на един депутат, било той и от опозицията.



Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какъв извратеняк трябва да си, ако всеки път когато ти го набият отзад, да се радваш, че не е било хептен до край??? Сигурен съм, че на изборите Сергейчо ще отчете страхотна победа т.е. Бойко ще го бие с по-малко от колкото на предните избори...
-2
 
 
Граждани,за пореден път ни вкараха във филм в който не искаме да участваме.От РЕФЕРЕНДУМ го превърнаха в предизборни пресконференции кой колко е загубил/а някой какво са спечелили/.Загубата е за всички тези 80% които не участваха в РЕФЕРЕНДУМА и сега пишат за гербери,комунисти и т.н. Вярно е че ни е за пръв път,но едва ли тези които имат претенции бъркат РЕФЕРЕНДУМА с другите избори в държавата и противопоставянето на ГЕРБ-БСП и проверка на електората им.Жалко е когато един такъв вот на пряката демокрация се изражда до това кой от какво разбира.....
+5
 
 
Тука изпъкна фигурата на Мая Манолова.Тая женица сигурно има проблеми със секса.Толкова напрежение има в нея,толкова истерично поведение не съм виждал.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+2
 
 
Този референдум нямаше смисъл да се провежда. Нито Герб нито Комунистите, не успяха да бъдат достатъчно убедителни. Аз, като обикновен човечец разбрах, че според Герб ако подкрепя тази идея, значи Дянков да измисли нови схеми и да го плащаме ние. Комунистите пък как излязоха с тази оптимистична реклама, че централата ще се построи без пари и от печалбата на тока ще се изплаща- много наивно. Предишният кмет на Пловдив, пък пуснал билборд, че ще печелим от продажбата на тока- да, но кой ще го купи, като всички си вързаха гащите и няма на кой да изнасяме вече? Тези милиони за референдума спокойно можеше да се дадат на пенсионерите или майките.
+10
 
 
най накрая някой да каже истината. въпреки че са добри артисти никой от БСП не можа да прикрие разочарованието си
+10
 
 
Реквием за Референдум, БСП и СерГЕЙ. Трябва да си много умен. да гласуваш ти кат Румен. Трябва да си баш дебил. за да искаш Чернобил. Ний видяхме и СерГЕЯ , как пелтечи , баси ГЕЯ. Даже Гоце се изказа. сякаш сеейки проказа. Волен психопат велик. се надървил кат челик. Преоблечен в стил клошар. чакаше за ихтибар. Чухме , гледахме Местан. филолога неразбран. Как учтиво обяснява, туй сено е , туй пък плява. Но сигнала не подава. ордата да управлява. БСП-то пък трепери. Няма ги коалиционери. Няма ги и " Евро рома ". Дон - а Цеци плюска рома. Стана чудо невидяно. Всичко лудо и пияно. се събра на " Позитано ". Тука нещо се обърка. Явно че СерГЕЯ шмърка. Ужким се държеше мъжки. но преяждайки със пръжки , със препържена сельодка , прекалявайки със водка. ПЕС - оглавецът разбра , колко много се осра.
на 28.01.2013 г.
+4
 
 
Пълен провал за комунистическите партии ГЕРБ и БСП .При липса на действителни дясни партии в страната а не измислени като ДСБ положението в страната ще продължи да се влошава с бързи темпове.При 8 милиона население Израел има 120 депутата България 240 .Заплатите и пенсиите са обвързани с минималните заплати и пенсии като не могат да бъдат по високи 7 пъти от минималните .Вчера властта си вдигна заплатите средно с 500 лева а детски майчинство пенсии стипендии без увеличение.В коя държава освен България политическите партии получават дотации всеки месец . В никоя.
+12
 
 
Съвсем логично е червените да говорят за победа - за тях всички избори са "победа". БСП разчита не на увеличаване на техния си рейтинг - те много добре знаят, че няма как това да се случи, а да насяват така харесваната от нас, българите, омраза, за да свалят рейтинга на ГЕРБ. Станишев разруши статуквото в партията си, като не си подаде оставката, а остана заедно с муцуните от кабинета си начело на "столетницата", въпреки провалите - за това БСП реално не предлага нищо ново, никаква алтернатива, и единствения й шанс да участва във властта е да успее да убеди колкото се може повече десни да не гласуват, а не да се стараят да вдигнат собствения си процент. Тъпото е, че мнозина им се връзват.
You can't rely on other people to make you happy
на 28.01.2013 г.
+20
 
 
Най-смешно ми стана, че и Първанов и Станишев обявиха референдума за пълен провал за ГЕРБ, най-големият досега и победа за БСП. Или те имат сериозни ментални проблеми или смятат целия народ за напълно малоумен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: