ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лява депутатка от ромски произход иска наказание за Божидар Димитров заради "Столипиново"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 01.02.2013Коментари (43)7518
© Plovdiv24.bg
Депутатката Милена Христова от "Коалиция за България", която е от ромски произход, вкара скандала Божидар Димитров - "Столипиново" в Народното събрание. Припомняме, че директорът на Националния исторически музей заяви неотдавна, че е по-добре България да дава гражданство на чужденци, които могат да вкарат милиони в държавния бюджет чрез инвестиции, за разлика от нашите роми, които не си плащат данъците. Изказването му тогава предизвика бурна реакция сред малцинствата. 

Според Христова изказванията на Димитров насаждат омраза между етническите групи, и то не само между българи и роми, но и турци, които също живеят в посочените райони. Депутатката запита министър Вежди Рашидов как ще санкционира Божидар Димитров за думите му.

"Ако Божидар Димитров не си върши работата като директор на Националния исторически музей (а неговото основно задължение е да се грижи за културно-историческото наследство), ако той има нарушение в областта, в която е директор - 5 минути няма да се замисля, за да взема мерки. Но аз не съм българска телевизия, за да коригирам изказванията".

"Не ме вкарвайте към нещо, което Божидар Димитров е казал, въпросът е към него, а не към мен. Ако е нарушил нещо в НИМ, с удоволствие ще взема мерки", добави министърът.

"Националният исторически музей е самостоятелно юридическо лице с автономно управление. Министърът на културата няма юридическо основание да санкционира директора на НИМ за негово изказване. По отношение на неговото изказване - мисля, че сме демократична държава със свобода на словото. Проф. Димитров е интелигентен човек и уважаван, със свое мнение, и сам носи отговорност за думите си. Всички граждани трябва да са равнопоставени", каза още Рашидов.

Милена Христова попита: "Допустимо ли е директор на Националния исторически музей по този начин да насажда омраза и да внушава, че тези български граждани са по-малко български граждани от останалите, или по-малко достойни граждани от чужденците, които ще правят инвестиции".



Още по темата: общо новини по темата: 2
10.01.2013 »
10.01.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Стига с тези цигански номера!!!Вместо да благодари ,тази ромска депутатка за толерантността и търпимостта на българите тя обвинява в омраза!!!Дискриминирани са българите ,а най-вече живеещите в Столипиново ,които плащат данъци ,вода ,ток,поставени при непоносими условия! То улични сватби ,силна музика и вой на джамия!!!Поради липса на спокойствие и сигурност хората ,поставени в пълна безизходица започнаха на безценица да си продават жилищата и търсят сами спасение.
+2
 
 
Ха...Рашидов знаел и какво е достойно поведение да не повярваш!!!!
+9
 
 
Мимоходем БРАВО и на г-н Рашидов , прав е като казва че всички трябва да са равнопоставени , което значи че да когато искаш равни права , трябва да имаш и равни задължения с останалите , и за да си черпиш правата требва да си изпълняваш задълженията . Май Милена Христова търси за своя етнос единствено равни права , като пропуска другата страна на въпроса !!!
+10
 
 
Ами че и аз се чувствам много обиден, дискриминиран и не се чувствам равнопоставен като гражданин на България, когато ромите не си плащат данъците, тока, водата, осигуровките а живеят на моя гръб. Какво ще каже Милена Христова по този въпрос - кой е по полезен ? А на Божидар Димитров мога да кажа едно голямо БРАВО , така трябва да мислят ония горе дето ядат също от нашият гръб !!!
+10
 
 
Предлагам г-н Димитров да отиде в данъчното и да се извини на всички от ромски произход, които са там. Ако намери някой де! Защото аз ром в данъчна служба НЕ СЪМ ВИЖДАЛ, а ходя доста често. Едва ли и някой от Вас е виждал.
+10
 
 
Достойнството на един гражданин се определя от приноса му към обществото, в което живее. Етническата или друга групова принадлежност нямат нищо общо с това. За съжаление в българските градове се оформиха големи групи от този етнос, които все по-малко допринасят за обществото и все повече изискват от него. Депутатката от БСП няма какво да протестира срещу елементарни (цифрово доказуеми) факти. За съжаление този етнос много бързо се възползва от пълното неразбиране и незнание по тези проблеми от западноевропейските страни (решили ги за себе си по елементарния начин има човек - има проблем, няма човек - няма проблем) и се опитва не само да паразитира, но и да извлича все повече дивиденти от това си пребиваване в обществото.
на 01.02.2013 г.
+5
 
 
МИЛЕНА ХРИСТОВА ДА ОБЯСНИ ДОПУСТИМО ЛИ Е ДА СЕ ВОДИ ПОЛОВ ЖИВОТ ПРЕДИ 18+ ,НАВЕРНО ДИВАТА ИМ РЕЛИГИЯ КОЯТО СЕ ВНУШАВА НЕ Е ХРИСТЕАНСКА И НЕ РАЗБИРАТ КАКВО ПРАВЯТ.СЪЗДАВАТ СИ ГЕТА В КОИТО ЗАКОНИТЕ НА България НЕ ВАЖАТ.ТЕ ОТ БЛОКОВЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ ГИ НАПРАВИХА ОБОРИ.
+4
 
 
" ...... че тези български граждани са по-малко български граждани от останалите, или по-малко достойни граждани от чужденците, които ще правят инвестиции". Тази наистина ли го задава този въпрос?!
+5
 
 
Най добре според мен ще е обществото, общината или кой ли не, да мотивира пловдивските роми да се интегрират я във франция, я в испания, а защо не и в софия?
+10
 
 
ОТ ВСИЧКО НА СВЕТА НАЙ-МНОГО МРАЗЯ ЦИГАНИ И КОМУНИСТИ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: