ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Част от бул. "Марица-юг" става "Синя зона"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 05.02.2013Коментари (44)8146
© Plovdiv24.bg
Само част от бул."Марица-юг" ще влезе най-вероятно от 1 март в "Синя зона", научи репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за отсечката на булеварда от "Цар Борис Трети Обединител" до Пешеходния мост. Паркирането по новоасфалтираната част от "Марица-юг" до моста на Герджика си остава безплатно, разясни зам.-кметът Александър Държиков.

Припомняме, че от началото на другия месец според Генералния план за движението на Пловдив се предвижда още улици в града да станат част от "Синя зона". Както нееднократно писахме, става въпрос за района около сградата на Общинския съвет, ул. "Иван Вазов" - от двете й страни и още 10-на пътни артерии в града, които ще бъдат публикувани на сайта на Общината.



Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
04.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като даваха скапаните общинари на всеки мърсол да строи кооперации и блокове и им вземаха паричките под масата им беше хубаво.Ето сега проблемът с презастрояването лъсна и какво правим за неговото решение-абсолютната глупост синя зона!По-лесно е да направим целия град синя зона и да го напълним с паяци и тем подобни изобретения за кражба на пари,отколкото да построим един паркинг с нормални цени,за да се реши проблема!
+1
 
 
Кое му е полезното на синята зона? Отиваш на работа , не можеш да си паркираш автомобила , трябва да го спреш на километър от мястото... Следователно , всеки почва така да се тарикати , и изведнъж едната зона е празна за сметка на друга където само където по дърветата няма коли... Това са недомислени неща.. В развитите страни за това си има Паркинги на няколко етажа под/над земята където хората да си паркирват... Замисъла на работата с тези паркинги е , че не се пълнят улиците с коли... Синята зона чисто и просто е начин да ти извият ръцете... Като направят целия град мили хора синя Зона !? Къде ще си паркирате автомобилите ? Извън града сигурно ?
0
 
 
Живея в района на синята зона и мога да спокойно да кажа, че откакто има синя зона е прекрасно. Няма ги навлеците, който се бият за едно паркомясто. Цял ден шофирам и не смятам, че 2 - 3 лева на ден, за синя зона в другите части на града ме натоварва фатално.
0
 
 
Синята зона е много хубаво нещо, което е приложено във всички нормални държави. Друг е въпроса, че при нас пак е недомислено. Не може да има разлика в цената ако плащаш с sms или в брой. Вместо хората които работят към ОП-то да продават билети, трябва да има паркинг автомати, а работниците да са проверяващи и при липса на платен паркинг да пишат глоби и да взимат процент от глобата. Така ще има неколкократно по-голяма събираемост. Така е навсякъде в Европа. Дано да усъвършенстват системата за паркиране и да функционира по-добре.
+2
 
 
Абе тук май всеки си мисли за собствения задник, а останалите да се оправят, не е важно как...Зрели хора сте , а разсъждавате като жители на Шекера! Кажете вие, дайте предложения как живущите в центъра и пешеходците да не бъдат притеснявани от вас с вашето безразборно и безплатно паркиране кой както свари, ама по-рано да изпревари другите. Как да се намалят прахът и вредните изпарения на тежки метали от двигателите? Как да стане и цивилизовано, и чисто, и красиво да бъде навсякъде? На Запад цивилизованите хора използват в Центъра обществения транспорт, ако толкова много бързат. Ние живеем в компактен по размерите си град, като изключим ж.к.Тракия. А Центъра въобще за 15 - 20 минути може да се пресече нашир и надлъж пеша. Дайте предложения Вие! Обикновено всеки знае какво не иска! А как да стане така, че да е за всички приемливо?
+4
 
 
На половината места ,където е синя зона ,тези които късат билетчета не могат да си избият заплатата , защото е района им е празен...Как по- точно се пълни бюджета от тези места ?
+12
 
 
тези които защитават синята зона по бул.марица юг, ако работихте в района едва ли щяхте да разсъждавате така, сега заради тази синя зона трябва да почна да пътувам с автобус което ще ми отнема 1 час да се предвижа, а не 15 мин с кола
+3
 
 
Интересно ми е как ще се улесни работата на РУСО/НОИ/ и Местни данъци и такси като стане Синя зона наоколо!Или целта е на всички,които си плащат данъците да им се вземат още по 1-2 лв....или ако не на всички,поне на 80%,които няма как да дойдат освен с кола.Да не говорим за многото медицински центрове наоколо!
+11
 
 
Най-добре сложете на входните табели за града, че целият град е синя зона - така поне ще си спестите разходите за знаци. А мога ли да попитам кога поне ще бъде разчертана синята зона? Или и за това няма да напривите разходи?! Доста често на местата за инвалиди се остовят по 2 метра и естествено няма как там да влезе кола.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: