ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спират строежа на Бунарджика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 08.02.2013Коментари (38)9812
© Plovdiv24.bg
"Галакси Пропърти Груп" се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб "Бунарджика" на Хълма на освободителите. Това стана ясно от прессъобщение на компанията. Plovdiv24.bg публикува становището на "Галакси Пропърти Груп" без никаква редакторска намеса:

"Галакси Пропърти Груп" се отказа от инвестиционните си намерения за строеж на клуб "Бунарджика" на Хълма на освободителите. Причината за това е явното политизиране на темата. Компанията ни е твърдо против тази политическа злоупотреба и превръщането на въпроса в политическа аргументация за предстоящите избори.

Още една тема, от която бихме искали да се разграничим е поставянето под въпрос на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. В началото на месец декември миналата година се стигна до там, че еко-активисти подготвиха писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Според тях Пловдив не заслужава да бъде обявен за Европейска столица на културата. Те призовават европейската институция да не дава съгласието си градът ни да бъде удостоен с признанието.

Проектът на Бунарджика беше обявен от група екозащитници за незаконен. Функционалността му стана обект на догадки и предположения. Въпреки че показахме проекта на широката общественост и нееднократно обяснихме всичко, свързано с него, спекулите продължиха. Няколко местни медии направиха проучвания сред читателите си и идеята за инвестиция за застрояване на мястото на опасните останки от ресторант "Голям Бунарджик" получи пълно одобрение. 

Това, което показаха резултатите, беше, че пловдивчани искат ресторант. Затова в началото на месец декември започнахме препроектиране. Желанието ни беше да разширим съществуващия в първоначалния ни проект ресторант, а останалата част да обособим като галерия. Искахме да възродим емблематичния за Пловдив ресторант и да дадем още една сцена на местните артисти. За съжаление обаче спекулите относно темата не само че продължават, но и поемат силно политическа посока. Затова оттегляме инвестиционното си намерение.



Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
06.12.2012 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
08.11.2012 »
02.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
щеше да стане страхотно ! Както и тяхната сграда на бул.България е единствената такава в Пловдив :( и това щеше да е прекрасен ресторант , проекта ми напомня на Рапонги във Варна, а там е страхотно!но за съжаление, явно негативизма пак надделя!Така или иначче тая постройка я има, просто ще се облагороди, а и ако ''Бунарджика'' е толкова ценен на тия активисти,нека погледант от другата страна целия е застроен!
+1
 
 
Аз така и не разбрах на хората какво им пречеха плановете на Галакси Груп. Хората искаха да построят нещо хубаво. Българина непрекъснато говори, шепне и не е съгласен когато някой друг прави бизнес. По-добре ли е сега като пустее мястото... аман от глупаци. Не виждате ли колко съборетини има по тия тепета не знам, слепи ли сте, какви сте... по-добре някой да направи нещо, каквото и да е там, за да оправи малко и инфраструктурата наоколо, от колкото сега - да имаме едни забравени от бога съборетини
+4
 
 
Извинете,еко-активистите ли са на върха????Защо Ванчо Тотев си пасува!!!????? Аборигенска работа,ей!!!! Сега отивайте да *ерете в клоаката Голям Бунарджик,еко-боклуци!!!!!
+4
 
 
Така е за жалост в България - някой иска да направи нещо хубаво и от всички посоки започват да подскачат "активисти" и "защитници"... сега да ходят да пият кафе на "екологичните" останки и буреняци... д**ба и калъфите ...
+4
 
 
Ами след като всички сте против добрите намерения на инвеститора,защо не отидете вие да го направите.Мислите ли наистина,че Галакси ако искат просто да направят един СПА център няма да го направят където искат.
+3
 
 
Подобни "еко-активисти" са елементарни, поръчани за 5 лева на ден, мажоретки на всеки паразитен ДПС или БСП политик из страната ! Дали ще е токът, водата, ядрената енергия, плажовете, пушенето или пейките из квартала МРЪНКАНЕТО и ВСЕЗНАЕНЕТО на тези лайна превърнаха БГ център на безделието ! Виновен им е Дянков, Борисов и всеки, който работи и има повече от тях.....простият народ си заслужава съдбата !
+5
 
 
Нищо ново под слънцето! Отново дръпнахме другарчето в казана. Ще взема наистина да повярвам, че има конспирация за затриването на Пловдив като град.
+4
 
 
Пичове, не си мислете, че нещата са толкова прости. Галъкси съвсеем не са случайни, хората на Пещера държат половин България. Как мислите взеха и спирките в Пловдив, станаха спонсори на волейболното локо и т.н. Това, което правят в момента е един красив ход, за да надъхат хората едни срещу други... Всяко нещо в България си има цена! Не знам доколко не са спазили закона за защитените територии, на мен също ми се иска да има хубави неща в Пловдив, но просто ми е трудно да повярвам на "добрите" намерения...
+4
 
 
Явно просто са опипвали почвата и не са имали сериозен инвестиционен интерес.В противен случай едва ли биха се съобразявали с шепа псевдоекоактивисти.
-2
 
 
Градивни неща с ограничен достъп и КПП?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ВК Марица, сезон 2023/2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Първа лига, сезон 2023/2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: