ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Близо 10 000 пловдивчани се обединиха срещу високите цени на тока в най-масовия протест досега
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 17.02.2013Коментари (116)30702
Малко странен, но много масов беше днешният протест в Пловдив срещу високите цени на тока. Както вчера протестът започна пред Централна поща в 11 ч. Там близо 1 000 човека поеха своето шествие към сградата на ЕВН като постоянно към тях се присъединяваха граждани. Интересното бе, че пред сградата на електроразпределителното дружество ги чакаха също около 500-700 човека, които посрещнаха с бурни овации идващото хилядно множество, което вече бе набъбнало многократно, около 3 000 - 3 500 човека.

След като хилядите протестиращи скандираха няколко минути пред празната сграда на ЕВН, множеството се реорганизира, стегна редиците и се отправи обратно към Централна поща, за да може да се протестира на по-голямо пространство.

И при това придвижване обратно по Главната още хиляди пловдивчани не останаха безучастни и се присъединиха към протестиращите с викове срещу ЕВН, така при пристигането си на заветното място вече протестираха около 10 000 души, като постоянно прииждаха и още.

Идване на линейка малко помрачи грандиозното събитие, но се оказа, че няма сериозно пострадал човек.


Най-масовият протест на пловдивчани срещу високите цени на тока


Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
кажете в коя група се организират протестите, за да се включа?
0
 
 
Искам да споделя някои мисли заради опасенията на много хора. Да, има такива, които се опитват да се възползват от протестите за свои цели. Това е така по цял свят и не сме уникални в това отношение. Да не се протестира обаче заради присъствието на единици платени слуги е прекалено! Във всички държави при гневни бунтове участват всякакви движения от нацисти, анархисти, комунисти до полицейски синдикати. Учудвам се, че всеки иска в България да е заобиколен само от себеподобни, включително и на протест. Лично мен ме дразни всичко комунистическо и имам нулева толерантност към замаскирани левичарски идеи - затова на протестите когато говори някое заблудено марксистче просто не слушам и не одобрявам. Моята позиция заявявам, когато аз държа плакат или аз викам, с което съм съгласен. Да не съм на улицата обаче в такъв момент, за да не би някой да си помисли, че ме е "яхнал" ще ми звучи като извинение да си стоя вкъщи и да продължа да бъда ограбван от няколко поколения червени крадци и монополните им кръгове. Свободата е на улицата - там има място за всички!
+6
 
 
искаме свинара да върне панаира :) за национализация на панаира
+1
 
 
АМИ КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! "КАКВИ ВРЕМЕНА ДОЖИВЯХМЕ,ЕЙ ХОРА! И ТОВА АКО НЕ Е ПОЗОР"... ПЕЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ПОКОЙНИЯТ ЖОРО МИНЧЕВ! СТИГА ВЕЧЕ ПОЗОР,БЕДНОСТ И БЕЗГЛАГОЛНО ТЪРПЕНИЕ!!!
+7
 
 
просто трябва да се научим да сме единни като в съседните ни страни а не едни да се смеят отстрани и после да чакат подкрепа от същите на който са се смяли сиреч трябва да мислим един за друг и проблемите ни да са общи а не на учителите,лекарите,полицайте и т.н. ,а на БЪЛГАРИТЕ!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
никой да не подгъва крак ще гоним и това е и правителството също вън и други шмекери които ни гледат сеира от народното събрание.
+1
 
 
случайно видях в някакви кадри как някъв протестиращ направи еленски скок на полицай в гръб . . . за софия става въпрос .. след което взеха интервю от професионалния протестиращ кърлеж расате ... размириса се вече ...
+5
 
 
Ако въз пълничкият младеж с мазната коса вързана на конска опашка с бледите дънки и рехавите мустачки и съществото с камуфлажната шуба и кубинки са лицето на протеста в Пловдив нашата група е до тук.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 17.02.2013 г.
+7
 
 
•От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи. **Близо е вече времето, когато българинът не ще бъде роб, а свободен.**Време за помагане е сега, закъснелите не ще бъдат наши приятели.**Всекиму да се държи сметка за делата.**Всичко се състои в нашите задружни сили.**Дела трябват, а не думи.**Днешният век е век на свободата.** Най-много са виновни чорбаджиите.** Народната работа стои над всичко.**Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.**"За враговете на демокрацията и републиката - смърт.Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.". ** И всичко това са думи още от преди 140 г. на великият Апостол Васил Левски!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: