ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нито една парламентарна група не се отзова на поканата на ГЕРБ да се обсъдят предложенията за ДКЕВР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 19.02.2013Коментари (27)8176
© Plovdiv24.bg
Нито една от парламентарните групи не се яви на днешната покана на ГЕРБ да бъде обсъдено предложението съставът на ДКЕВР да се избира с квалифицирано мнозинство от две трети в Народното събрание. Това съобщи Красимир Велчев, председател на парламентарната група на ГЕРБ. Велчев изрази възмущението си от безотговорното поведение на депутатите от другите парламентарни групи и заяви, че само показват загриженост пред медиите. 

На 15 февруари, петък, парламентарната група на ГЕРБ предложи - целият състав на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да се избира чрез квалифицирано мнозинство от 2/3 от Народното събрание. Промените бяха внесени в деловодството на Народното събрание същия ден след обяд. Регулирането на дейностите в енергетиката и във водоснабдяването и канализацията следва да се осъществява от независим регулаторен орган, който според Директива 2009/72/ЕО трябва да действа независимо от пазарни интереси и да не получава разпореждания от изпълнителната власт, се посочва в мотивите на вносителите на предложението. 

Затова с настоящите изменения и допълнения се предлага нов ред за избиране на състава на Комисията за енергийно и водно регулиране, както и промяна на броя на членовете й от седем на единадесет, като шест да бъдат специалисти в областта на енергетиката, а четири - в областта на ВиК сектора.

Предвижда се всички членове, включително и председателят, да бъдат избирани от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от две трети от всички народни представители. Предложенията за членове на комисията, включително председателя, могат да се правят от парламентарните групи и от народни представители. 

Също така се предлага комисията да извършва ежегодно регулаторен одит на дружествата - лицензианти при утвърждаването на цените, които подлежат на регулиране по този закон, съответно се създават и правила за контрол от страна на Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция, Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите и други органи. Освен това се предлага комисията ежегодно да представя доклад за дейността си пред Народното събрание.

Във връзка с предложенията, ръководството на ПГ на ПП ГЕРБ покани със специални писма ръководствата на всички парламентарни групи да обсъдят предложенията на среща от 13.00 часа днес в зала "Запад" на Народното събрание.


Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Пътницииии никой не иска да си говори с вас.....никой неще да се качи на потъващия кораб!!!
-1
 
 
Много е трудно да се оправи не6то сасипвано в продалйение на години особено ако ти е все едно...Не вийдате ли 4е вси4ки партии са еднакви? Правят си далаверите и не се зака4ат една друга. Когато се сменят след саответните избори , никои не предприема ни6то сре6ту престапната политика на предните за да не постапят сас него по са6тия на4ин следва6тите. Тази система "демократи4на" е една секта , мафия в която вси4ки те се поддарйат и накрая винаги сме тия които пла6тат сметката.Трябва да саздадем друг вид управление в което предлойения и ре6ения да са в рацете на гражданите а не на банда полит-престапници.
+2
 
 
Дали ще им пишат отсъствия и ще им го удържат от заплатите? Измет долна.
+5
 
 
Скрили са се защото са малки, страхливи мишки...всички до един. Не симпатизирам на нито една от така наречените "политически партии", но смятам, че ГЕРБ наистина получиха много тежко наследство. Откакто започнаха "демократичните промени" единственото, което се случваше бе ограбването и разпродаването на какво ли не....никой не е вълшебник и не може с магическа пръчка да оправи нещо, разрушавано в продължение на толкова години. От години едни и същи мутри населяват парламента....време им е да си отидат
+6
 
 
Иван, Боико може да е виновен за много неща, но не е прокурор че да "вкара виновните в затвора". докато не беше сменен прокурора примерно делото срещу схемите в енергетиката по времето на Станишев беше отхварлено за разглеждане.
+5
 
 
На днешната дата преди 140години е обесен Васил Левски.Поклон.Премиера излезе пред БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и показа , че го е грижа.Уважавам постъпката му,въпреки ,че не го харесвам.Трудно си плащам задълженията както повечето българи,но обичам България,а за останалите политически партии; ЕЕЕИИЙ МЪРШШШИИИ свършете си работата.
+2
 
 
Всички до един в затвора! Вкарват там хора, които са откраднали кокошка, те откраднаха цяла една държава.. всички до живот вътре!
+2
 
 
интересно... точно след като почнаха да разследват схемите в енергетиката направени по времето на Станишев, кражбите от енерго-компаниите станаха вече непоносими, и от медиите се иска смяна на правителството.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: