ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Студентите се включват в протестите в неделя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 21.02.2013Коментари (30)10691
© Impact Press Group
Студентската общност ще се включи в протестните действия, планирани за неделя, 24 февруари в цялата страна. Това заявиха от Националното представителство на студентските съвети, които представляват над 280 хил. студенти.

"Не веднъж в демократичната история на България студентите сме били онези, които водят към промяна. Борбеният дух и младежки ентусиазъм, с които сме заредени, ни дават основание да смятаме, че и този път ще сме носители на същата. Днес заставаме с ясна позиция и идеи, които сме готови да отстояваме на всяка цена.", заявиха в декларацията си НПСС.

За пореден път се обявяваме против вдигането на таксите за обучение. Призоваваме към общи протестни действия в подкрепа на засегнатите от това повишение студенти.



Още по темата: общо новини по темата: 235
28.07.2022 »
28.04.2020 »
25.04.2020 »
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.02.2013 г.
+1
 
 
Не са отчайвате се. Вие сте наша надежда за по-добро бъдеще. Дошло е Ваше време!!!
+1
 
 
Президентската република. САЩ , Русия. Президентската република е предпочитана форма на държавно устройство поради една основан причина.Тя дава най-добра, а в някой случаи и единствена възможност за практическа реализация на идеята за разделение на властите,а разделението на властите е основната предпоставка за съществуване на правова държава.Това е формата на държавно устройство при която е осъществен принципа власт спира власт.Голямата идея на Шарл Луи Монтескьо. Това е баланса на властите.Това е взаимния контрол между властите.При президентската република това се осъществява,защото законодателната и изпълнителната власт са поставени в позиция на самостоятелност и невмешателство /ненамеса/. Президента не може да разпуска парламента. Но и парламента не може да освобождава президента,не може да гласува вот на недоверие.Правителството не зависи от подкрепата на парламента.Конгреса в сащ може да осъществи така наречения импийчмънт,да отстрани президента само при определени случаи 1.президента грубо нарушава основния закон 2.с действия или бездействия заплашва националната сигурност 3.с действията си нарушава базови морални ценности. Президента е глава на правителството в САЩ.Министрите са отговорни само пред него.Той е главнокомандващ ,провежда външната политика. Втората много важна положителна страна на президентската република е, че изпълнителната власт е стабилна.Това води до последователност, решителност във управленските действия.Това означава ,че колкото и непопулярни да са решенията които трябва да се вземат те не се отлагат,а това е предпоставка за стабилна държавна политика.
+1
 
 
Ами те досега нямаха гражданска позиция да се събудят и се включат в тях е бъдещето
+2
 
 
Ха-ха. Каква новина само! Бях се обезверил. Добре, че ще се включат студентите, за да консолидират редиците на протестиращите. Точно пък студентите сме най-заспалата част от обществото, може би сме единствените освен политиците, които живеем в друг трансцендентален свят.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 21.02.2013 г.
+1
 
 
Длъжни сме да рзазчитаме на младото поколение ,те поне знаят какво искат .подкрепям ги++++++
+4
 
 
Радикална промяна във висшето образование трябва. Как е възможно със 7 милиона население, да има 51 висши учебни заведения в страната, това никъде го няма. Как може да влизат 75 прависти и да излизат 200, и това само в ПУ и то всяка година? Кому са нужни? Макар вече да не съм студентка, подкрепям напълно протеста. Разбирам да вдигат таксите, ако образованието, което дават насреща е на ниво, но то не е. Жалко е, че вече и висшето нищо не ти гарантира, а от университетите само искат, но нищо не дават.
+3
 
 
Ха да видим,как ше се престави нашата интелигензтиъ
+1
 
 
Ами не знам... като го гледам тоя народ, не съм сигурен дали искам да ме управлява. Мажоритарен принцип добре, ама мнозинството са: пенсионери, цигани, турци, гладни и бедни Българи и шепа млади хора, които ще трябва да изхранват всички останали. Студентите да си помислят много внимателно "за" какво ще протестират!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Детско-юношески футбол
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: