ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждат многоетажен паркинг за 370 автомобила до Съдебната палата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 25.02.2013Коментари (25)5402
© Plovdiv24.bg
С 3.5 млн.лв. по програма "Джесика" община Пловдив има намерение да изгради многоетажен паркинг за 370 автомобила в района на Съдебната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това каза на пресконференция пред журналисти кметът Иван Тотев

Паркингът ще е общински, като за целта в общината вече е подготвен бизнес план, без който "Джесика" не дава пари.

"Надявам се, че след като проведем обществено обсъждане и се вземе решение в Общинския съвет, ще подпишем договор, а през лятото ще започне и самото изграждане на паркинга", каза кметът.

Таксите за един час престой ще са като в "Синята зона", а идеята е съоръжението да поеме част от колите, които в момента задръстват малките улици около Съдебната палата, ул. "Райко Даскалов" и квартал "Капана".

По отношение на изграждането на подземни паркинги под дворовете на Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и СОУ "Патриарх Евтимий", идеята няма да се реализира, тъй като при обследванията на терените се е установило, че това е икономически неизгодно, заяви още Тотев. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Ако няма паркинги защо няма, ако има защо не са безплатни? На който му е скъп животът в Пловдив и не може да изкара 1, 20 лв за едно паркиране има села. Някои от вас са си селяни по произход и просто вариантът е да се върнете по родните си места и да не се тъпчете в града при гражданите!
+1
 
 
Едно не мога да разбера. Синя зона, защото няма откъде да се мине иначе. Искате паркинги, започват да строят. Сега пък искате да е безплатен! Все на гювеч искате, като че ли общината е с доходите на Москва или Париж! Нека общината да има повече доходи! Иначе пък мрънкате защо улиците не били европейски, защо това, защо онова...?! Ееее, аман от мрънкала! Няма угодия за вас!
+2
 
 
Има смисъл от такъв паркинг само ако ползването му е достъпно за хората. Ако решат, че ще правят големите печалби от паркинга, той просто няма да се ползва, ще запустее и ще заприлича на неизползваните пешеходни подлези, превърнати в тоалетни. А истината е, че градът ни има голяма нужда от такива паркинги.
+2
 
 
Ми те хората ще продължат да си паркирват по улиците, защото е безплатно.
+4
 
 
Много добра идея, но същевременно отгоре около съдебната палата трябва да стане забранено за паркиране от неживеещите там, че е меко казано срамно съдии и адвокати, и прочие, да паркират в градинките и по тротоарите, а и има училище наблизо, а движението е като на магистралата. Най-много от ремонт обаче се нуждае сградата на Адвокатската колегия, че изглежда като нещо изядено и изплюто.
+3
 
 
Супер, ама хората нямат пари да плащат за синя зона! Направете паркинга по 50 стотинки за цял ден, за да не виждате коли на всякакви невероятни места и ще печелите много повече- с удоволствие ще дам 50 стотинки за цял ден, но лев на час няма от къде да взема. И като са толкова добри да лепят глоби на широкия тротоар на Даме Груев, тия от общината, могат ли да ми кажат- КЪДЕ МИ ОСИГУРИХА ПАРКИНГ, че да не паркирам на тротоара? Винаги залепям колата плътно, за да има място дори за майка с количка- нямам гараж, няма паркинг никъде, на поркива ли да я сложа тая кола???? Много са добри от общината в лепенето на глоби, но не и в изграждането на паркинги. Стоят тука две изсотанали "градини", в които даже и пиреи няма със счупена ограда- кал навсякъде, ми направете го паркинг!
+10
 
 
Погледнете само колко се ползва паркинга под 'Четвъртък пазар'-празен е,въпреки че първите 40мин. е безплатен.Няма смисъл от такъв платен паркинг.Той явно ще се строи за тези,които ще го ползват с безплатни пропуски.Освен ако докато го построят толкова ни вдигнат доходите,че такава такса да е поносима.Погледнете и многоетажния паркинг в панаира-също е празен.
-1
 
 
Има смисъл само ако паркинга е безплатен
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: